Борисов: Рано сутрин магазините може да работят само за възрастни

Полицаи тръгват по паркове и градинки, да няма струпване
Обновена: 20 мар 2020 14:27 | 20 мар 2020 12:53, Веселина Йорданова
296
Борисов: Рано сутрин магазините може да работят само за възрастни

От 5 до 8 сутринта хранителните магазини да обслужват само възрастни хора.

Такава мярка обсъжда Националният оперативен щаб, заяви премиерът Бойко Борисов, който посети завод на Интендантско обслужване в Калофер.

Още по темата

Мярката е срещу разпространението на коронавируса сред възрастните, които са най-уязвима група.

Борисов каза още, че е разпоредил на министрите на вътрешните работи и на здравеопазването да се проверяват паркове и градинки, за да не се събират и струпват хора.

МВР вече проверява и закъде пътуват хора с личните си автомобили.

Блокираме износа на аналгин хинина и лекарства, които дават, че са подходящи срещу вируса, каза още Борисов на придружаващия го вицепремиер Красимир Каракачанов. По-рано стана ясно, че вече са водени разговори с фармацевтични производители у нас за ускоряване на производството им.

Военните започват учение за разполагане на военнополеви болници. В зала "Арена Армеец" могат да се разгърнат до 500 легла, докладва зам.-началникът на отбраната вицеадмирал Емил Ефтимов. В резерва армията има 15 000 легла за военнополеви болници.

Вчера чак италианската модна и текстилна промишленост започнали да правят маски, учуди се премиерът. И заръча на работещите в предприятието: "Доктори, сестри, санитари, всички чакат на вас, така че максимално действайте!".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


296
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
174
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В 5 сутринта, магазин нема да отваря. Ти нема и кой да ходи. Хората, ако Ен са на работа, преди 8-9 не се подават от вкъщи.
173
10
 
13
 
! Отговори
Стига преди 4 години
Хайде стига вече, този щаб само недомислени мерки въвежда. Прекалено много ни ограничихте свободата, това вече е терор. Държавата като е толкова загрижена да им осигури на възрастните хора доставка на храна по домовете. Има много доброволци, които са готови да се отзоват и да помагат.
172
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НОВИЯТ ЗАПАДЕН ВИРУС
171
1
 
8
 
! Отговори
абе. преди 4 години
Вирусът не трае ли 9 часа навън? А за затворени помещения как е? Ако някой заразен се разхожда и пипа стоките? Някой пенсионер няма ли да се зарази и после пак същата? Не е ли по-добре да зе дезинфекцират всеки ден магазините, преди да затворят?
170
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ХахахахйаЧастните магазини не с обществени сгради, бе аланкооолууу!Ей сега може, да затворят врати и да има с си едно прозорче, да питат какво имаш и д ти го подават.Хората искат маски, защото така е по-трудно, д заразиш служителите. Ама на тебе не ти пука за тях нали?
169
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Епидемията от английски коронавирус е опасна
168
1
 
12
 
! Отговори
Доц. д-р Чоко Боков преди 4 години
определено му ходи на мутрата проста, неграмотна, тлъста и нагла маска, хваната за ушите
167
0
 
10
 
! Отговори
Василев преди 4 години
След епидемията коронавирус няма да има жълти жилетки, никъде в западните развити общества, а ще има гладни гърла, които ще искат да бъдат експлоатирани по-жестоко ио за по-малко пари, ще има затрити бизнеси и безработица!Животът е жесток селяни прости, вие сте валат!!!Агент Даниъл Бранкети!ЦРУ!!!
166
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наистина много хитра стратегия, няколко комунистически професора и няколко уплашени милиционера сринаха цялата държава за добро хахаха
165
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 170Магазинът има право да ти откаже, да те осблужи или допусне. Ако докажеш, че това е на расистка, религиозна, сексистка, хомофобска, политическа или каквито модерни неща има, тогава можеш, спокойно да ги съдиш. Ако Нети харесва - не ходи в този магазин.Преди време, едни *** искаха да съдят ресторант, който не ги пускаше, защото носиха маратонки и тениски ... Не било демократично ...хахххаббахаййайс
164
1
 
14
 
! Отговори
Чухте ли новината? преди 4 години
Вече има първи жертви поради недостиг на тоалетна хартия.
163
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До до 149Ти си бил много в филма бе батка, къде пише че трябва задължително да носим неефективните маски, посочи поне един магазин. И аз мога да раздавам шамари, ама не е в това въпроса. Когато се провикне вожда по тивито и каже че са задължителни, тогава ще ги нахлузим щем не щем, до тогава трай си.
162
11
 
2
 
! Отговори
бай онзи преди 4 години
братче, тия дъртаци щъкат цял ден навън, нонстоп, без никакви предпазни мерки, айде да ги тръшва вече вируса не се трае ...Нормалните седим и ограничаме всичко, тия *** изкукали по цял ден навън нещо пазарят или вървят ,заедно с тъпите лапетии и родителите им ...
161
0
 
23
 
! Отговори
без притеснение преди 4 години
Магазините скоро ще бъдат слабо посещавани по естестени причини-парите свършват.Богатите си доставят стоки по друг начин.
160
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Единственото спасение е купонна система с доставка по домовете, защото и младите ще се заразят. Наобед като се натрупат млади и те ще се заразят и после ще занесат заразата вкъщи където са старите. ГЕРБ нямат мозък и ги интересува само печалбата. Също София трябва да се блокира отвън за пришълци да се спре градския транспорт. Който иска ще работи в Перник, Своге, Костинброд, Самоков, Ихтиман или Елин Пелин без да пътува до София всеки ден. По-добре е да не работят но да не пренасят зарази.
159
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Двама дядовци на 85г.си говорят на пейкатаАз като стана сутринта първо ходя до тоалетната, казал единият. Другият казал, при мен е обратното, първо ходя до тоалетна и после ставам.....
158
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко отдавна трябваше да е под карантина с Гешев. Да не излиза от къщи за да не пострада.
157
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Моята цел е повече хора да разберат за този случай и да знаят че магазините не могат да слагат правила които противоречат на законите на страната Магазинът може само да забрани пушенето вътре и да се влиза с куче Защото има закон и общинска наредба която забранява това Даже и да има някои други правила те не са задължителни , те могат само да помолят Те не молят да не се влизат без маска а са сложили охранител който със сила изтиква навън хората дошли без маска Но няма маски
156
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
НАЙ-ДОБРЕ Е ВСИЧКИ ПОЛИТИЦИ ДА БЪДАТ ПОСТАВЕНИ ПОД КАРАНТИНА В ДЪРЖАВНА БОЛНИЦА И ДА СЕ НАЗНАЧИ СЛУЖЕБНО ПРАВИТЕЛСТВО ОТ ЕКСПЕРТИ.
155
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
София трябваше отдавна да е под карантина със изградени буферни санитарни зони на входове и изходи, по летищата и гарите.Всички пристигащи от чужбина да ги разпределят по автобуси и със специален ескорт по родните им места за карантина.