Болните от COVID-19 у нас вече са 331, обявиха шеста жертва

Новите случаи от днес са 18
Обновена: 28 мар 2020 18:01 | 28 мар 2020 17:53, Красимир Ангелов
276
Болните от COVID-19 у нас вече са 331, обявиха шеста жертва
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Броят на болните от коронавирус у нас към този момент е 331, като новите случаи от днес са 18, съобщи на традиционния брифинг председателят на Оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.

Преди минути бе съобщено и за шеста жертва у нас - заболял от Кюстендил.

От днес новите случаи са в 5 в Благоевград, 8 в София, 2 нови случая има и в Шумен и във Варна.

В болница са настанени общо 122 души, 8 от тях са интубирани.

Още по темата
Положението се удържа, карантината дава своите резултати, но не може да се говори за пик и за плато, посочи Мутафчийски. По думите му единственото успокояващо нещо е на този етап е, че засега има сравнително ниска смъртност.

По-рано днес стана ясно, че от днес Националният оперативен щаб започва да провежда брифингите си в сградата на Министерския съвет.

Вместо на досегашните два брифинга дневно, Щабът ще информира медиите и гражданите за най-актуалната информация за ситуацията с коронавируса веднъж на ден, в 17 часа в МС.

Промяната се налага с оглед на перспективите за навлизане на страната ни в същинската фаза на епидемията. Целта е максимално да се ограничи струпването на хора на едно място и да се осигури социална дистанция на публични места, като същевременно  се гарантира предоставянето на всички медии на своевременна информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
2
 
9
 
! Отговори
КГБ преди 4 години
Г-н Муфтаджийски, какво стана с грипната епидемия? А с епидемията от морбили? Тоя дует Кантарджиев и Мангъров и те имат амнезия по въпроса. А всяването на паника и анархия не бяха ли подсъдни?Я си кажете пълната карантина (дом. затвор) за кога ни я гласите. За Велик ден ли? На най- светлия християнски празник.
99
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 104 Отивай навреме защото хрущялът на ухото е много чувствителен и до 7 дни от травмата трябва да ти изкарат течността от ушната мида със спронцовка, иначе става сложно след това- операция и то пластична.
98
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До За един 109"Рак, инфаркт, инсулт, мизерия, липса на пари"... все заразни болести, за които трябва да се притесняваме всички.
97
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Много т*п матрак пише тука. Целта на карантината е заразяването да става плавно за да има ресурси да се лекуват тежките случаи. А не да не се заразите. Казаха ви вече - 65% трябва да прекарат болестта за да спре разпространението. Иначе трябва вечно да стоим затворени в къщи защото излезем ли и отворим ли границите вируса пак ще дойде. На 2ма диагностицирани с вируса има всъщност 11 заразени тоест 9 са неизвестни. Или в момента истинската сметката показва 1800 заразени.
96
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак да попитам - при наличие на всичко за борба с коронавируса - персонал, апаратура, медикаменти, защо продължават да ви умират пациентите? Прокуратурата ще разследва ли случаите?
95
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 105Когато хванеш каквато и да е инфекциозна болест, имунната ти система изразходва ресурс, за да я пребори. Клетките на имунната система, които се помещават в лимфните възли са ограничен брой и рязко намаляват през първите дни на инфекцията. Тогава много други болести успяват да влязат в тялото и да го заразят. Основно бактериални инфекцийки(за това пием антибиотик, който по принцип не помага срещу вирус) и коремни вируси, които са масови ежесезонно.
94
0
 
4
 
! Отговори
до 102 преди 4 години
Напротив симптоми са - запушеният нос е рядък симптом , но го има, диарията също. Даже зачервените очи, вирусен конюнктивит е също симптом. На всеки имунната система реагира различно на вируса. Най-често кашлица и висока температура, но има и хора без симптоми. Единствено с тест се знае имаш ли го, нямаш ли го
93
2
 
15
 
! Отговори
За един преди 4 години
приятел питам - кога щаба ще каже колко души дневно в БГ умират от рак,инфаркт и инсулт?А колко от пълна мизерия и липса на пари за лечение?Обаче за това няма извънредно положение.И щаба да каже колко тона *** се гори на час в България!От къде идва?Какво съдържа?
92
1
 
11
 
! Отговори
ефенди преди 4 години
седете си дома а карантината ще продължи 3 месеца....ефект йок...
91
0
 
11
 
! Отговори
Математик преди 4 години
Ок, сега да отговорят колко интубирани имаше миналата зима, колко починаха от усложнения от грип А и грип Б, да кажат нашите лест жертви от короната какви други заболявания имат и на колко са години. Да кажат и месечно колко души умират в България.
90
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За съжаление българският народ тепърва ше плаче от бутафорните милиционерски мерки. Със служебни бележки борят пандемия.Трябва тотално изолиране на огнището София, поне за седмица, да не се допускат нито да излизат, нито да влизат от града. За неотложен транспорт и доставки, мерене на температура и дезинфекция на превозното средство ако няма симптоми. При симптоми, тест и карантина. Вечерен час и тотална до инфекция на всички общи пространства през това време.И СЗО го препоръча, атака на вирус
89
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са 2 симптома, които са напълно несъществуващи при коронавирус. ***.------ Ами *** се разбери с нея - изгърмяла е няколко теста, от които PCR и е бил положителен. Значи просто се е продрискала от шубе, а не от самия коронавирус.
88
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 99 А, за мен значи няма страшно значи! В понеделник отивам при личния да се консултирам с него за един хематом в ухото ми ...как ще се развие, че да стана с карфиолено ухо, като борците накрая.
87
1
 
25
 
! Отговори
Сливен преди 4 години
От терасата си в момента ги виждам ,как си играят на воля 12 парчета ромчета и никой и нищо.Да спрат помощите и детските на тези ,който си пускат децата навън.Само така могат да ги спрат,ама няма и кой да ги контролира ,като излизат от махалата.Една патрулка седи пред единия вход,а те през линията си преминават цял ден.
86
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 100Това са 2 симптома, които са напълно несъществуващи при коронавирус. ***.
85
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези които по собствено желание отказват да се самоизолират за общото благо, са същите когато някой ден по време на зомби апокалипсиса, ще прикриват ухапване от зомби.Ще го имам предвид за напред. Внимавайте!
84
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Разбира се, че е най-елементарен грип, досега слушах глупостите на една уж преболедувала лекарка и най-страшното проявление на короната беше, че се продрискала. Ама то голям ужас било, запушен нос и стомашно неразположение.
83
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До НевежАбе, *** ***, от 1 месец се обяснява, че първо се звъни на личния лекар. Ти, с това стоене вкъщи пред телевизия и в интернет, ако не си разбрал, много кофти за теб.СЕлянин ***, като звъннеш на джипито какво? Знаеш ли колко хора звънят на джипито с оплаквания от температура, болки в гърлото и им казват, че нищо им няма? Годжи каза- за приемане в болница е важна саторацията. Стана ли ти ясно?
82
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Незнам защо но този ужасен вирус много ми прилича на Националната лотария.. Всеки ден нови болни много починали, но никой не ги познава. И националната лотария беше така всеки ден печеливши, милионери..но никой не ги познава, никой никога не е виждал печеливш.
81
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Дали умират сборно толкова от един грип за година, как мислиш?!"Я хвани чети статистика бе, достъпна е онлайн. За миналия зимен сезон имаш малко над 400 000 заболели от грип в България и 6578 починали. Коронката ако ги мине тия цифри, тогава ще го призная за грип. Ако ги мине двойно, тогава ще го призная за повече от грипче.