Болните от COVID-19 у нас вече са 331, обявиха шеста жертва

Новите случаи от днес са 18
Обновена: 28 мар 2020 18:01 | 28 мар 2020 17:53, Красимир Ангелов
276
Болните от COVID-19 у нас вече са 331, обявиха шеста жертва
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Броят на болните от коронавирус у нас към този момент е 331, като новите случаи от днес са 18, съобщи на традиционния брифинг председателят на Оперативния щаб генерал Венцислав Мутафчийски.

Преди минути бе съобщено и за шеста жертва у нас - заболял от Кюстендил.

От днес новите случаи са в 5 в Благоевград, 8 в София, 2 нови случая има и в Шумен и във Варна.

В болница са настанени общо 122 души, 8 от тях са интубирани.

Още по темата
Положението се удържа, карантината дава своите резултати, но не може да се говори за пик и за плато, посочи Мутафчийски. По думите му единственото успокояващо нещо е на този етап е, че засега има сравнително ниска смъртност.

По-рано днес стана ясно, че от днес Националният оперативен щаб започва да провежда брифингите си в сградата на Министерския съвет.

Вместо на досегашните два брифинга дневно, Щабът ще информира медиите и гражданите за най-актуалната информация за ситуацията с коронавируса веднъж на ден, в 17 часа в МС.

Промяната се налага с оглед на перспективите за навлизане на страната ни в същинската фаза на епидемията. Целта е максимално да се ограничи струпването на хора на едно място и да се осигури социална дистанция на публични места, като същевременно  се гарантира предоставянето на всички медии на своевременна информация.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


276
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стига ревали за този бизнес бе. В гроба ли ще го държиш този бизнес.
119
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кто станат 600 хиляди само у нас, ще почна да се притеснявам.
118
4
 
19
 
! Отговори
КГБ преди 4 години
К'ви ваксини, к'ви вируси ви гонят бе?! Целта е да ви свалят и нас*раните *** от г*за! Не 3 а 30 месеца ще върлува този вирус, т.е. докато фалирате. Интересни закони се приеха напоследък, как ли помагат срещу вируса? Прочетете ги.
117
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
заразност с коефициент 3, тоест на седмица ( среден инкубационен период) нарастват с екпонента на 3. На десетата седмица имаме 59 000 болни. --------Колкото повече нараства броят на преболедувалите, скоростта на нарастване намалява бе, мало умник. Има такова нещо като колективен имунитет.Ако не беше така, човечеството отдавна да е приключило.
116
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако всички са в карантина, няма значение дали влизат нови болни, те също са в карантина. Теоритично! И като затворим границата и се преборим ( малко вероятно) с вируса после като Китай трябва всеки нов влизащ да стои 14 дни в карантина иначе се почва отначало. Това е по-малко вероятно и от печалба от лотариите на Божков....
115
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 123За съжаление, никой до сега не е отказал да прибере гражданите на своя страна.Няма правна възможност.
114
11
 
14
 
! Отговори
Тъпанар преди 4 години
Вече бях упрекнат ,защо не съм с маска.От младо зомбирано семейство пред кварталното магазинче хахахаха.И двамата бяха с ръкавици и намордници.Психозата е пълна,ама скоро ще ги питам зомбитата как е глада,бива ли?
113
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименИ ти ша станеш стaрчок. Ако имаш късмет. Ама с наркотиците дето взимате надали. Отдавна сте останали без имунна система. Ще се гърчите наравно със старчоцитe с навряни тръби у гърлото.
112
1
 
3
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Не разбирам много но сърбите които даваш за пример са с два пъти повече болни
111
4
 
15
 
! Отговори
123 преди 4 години
Бума ще идва тепърва. Боко трябваше да затвори границите още в началото. Хиляди се прибраха от чужбина. Някои от тях са били вече болни. До две седмици болните ще са няколко хиляди. Затваря градове и паркове, а границите отворени. Логика няма ако мислеше за здравето на народа. Причината е друга и тя не е за доброто на хората.
110
0
 
4
 
! Отговори
до 123 преди 4 години
Глупости. Никой не ти гарантира , че има лекарство...а какво всъщност е антивирус?
109
0
 
4
 
! Отговори
До 18 преди 4 години
Най-добре е да отидеш на лекар,че май си се заразил от короната.
108
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СезарСрещу вирусните инфекции лечение няма. Единственото което помага са медикаменти провокиращи имунната система да се бори с инфекцията. Ако организма и при това положение не успее да се съвземе загива.
107
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ем ще ни разболеете, ем ще ни уморите от глад. Ей туй ша стани. Казаха че ваксина най-рано в края на годината. До тогава я камилaта, я кaмиларя.
106
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Всеки вирус има антивирус. Само трябва да му знаеш кода и слабото място.
105
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
заразност с коефициент 3, тоест на седмица ( среден инкубационен период) нарастват с екпонента на 3. На десетата седмица имаме 59 000 болни. 5% критични , са 2 950 - хубаво може и да удържи системата, но на 11-тата седмица вече имаме 8850 болни, а на 12тата седмица са 26 500. Затова има нужда от карантина, за плавност. Иначе масовка и без помощ вместо 2% имаме 10% смъртност като в Италия.
104
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбирате ли,че никой не знае колко са действително заразените.Това са само установените.И те растат всеки ден.Не само,че мерките не са навреме,но закъсняхме.Основно със затваряне на границите.И не допускане никакво влизане в страната,както направиха сърбите.А калинка Захариева продължава да събира едни безотговорни,тръгнали на екскурзия или да избягат от "хубавите" страни и да сеят зараза тук.
103
5
 
7
 
! Отговори
Сезар преди 4 години
До 112"Пак да попитам - при наличие на всичко за борба с коронавируса - персонал, апаратура, медикаменти, защо продължават да ви умират пациентите?Прокуратурата ще разследва ли случаите?"Ако някой може да даде логичен отговор ще спечели нобелова награда за ваксина
102
5
 
4
 
! Отговори
ЦРУ преди 4 години
ВАЖНО !!!! От днес по решение на Нац. Опер. щаб ...КОРОНАВИРУСА ще се нарича - ЧЕРВЕНОПЕТОЛЪЧКОВ ВИРУС ..идва от ККП ...във Раша не вирее .а от Шипка на 3 март пРезидента му се подигра ...и го прати на " Дондуков " ..при МС
101
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кривата трябва да се изправи още.