Здравен работник: Не искам шоу, а нормално отношение в държава

Дани Маркова се оплаква от чакането на КПП-тата във Facebook
Обновена: 29 мар 2020 15:56 | 29 мар 2020 14:40,
127
Здравен работник: Не искам шоу, а нормално отношение в държава
Снимка: БГНЕС

Работата на медиците се усложни стократно след идването на коронавируса у нас. Въведените КПП-та в областните градове запушиха движението и доведоха до големи задръствания. Един здравен работник от столичната болница „Света Анна“ реши да се „изповяда“ във Facebook. Прилагаме казаното от нея, което ни кара да се замислим в какъв свят ще живеем след края на пандемията.

Още по темата

„Седя в колата и слушам, " Моя страна, моя България"... Журналисти призовават хората да подкрепят медиците.
Работният ми ден е приключил в 19ч., а аз седя в колата вече 2ч. и половина на КПП изхода на София... Едва пъплим...първа, газ, спирачка...
Дванадесет часа в реанимация. Работа с тежко болни... маски, шапки, очила, шлемове... не ти достига въздух от толкова предпазни средства. А сега 3ч. дишам изгорелите газове на колите до мен.
3ч. след края на работно ми време( в 22ч.) вече съм си вкъщи. Правят "коридор" да влезе "бацила" и се пъхвам в банята...за дезинфекция. Почти врялата вода отмива "бацилите", а аз не мога да определя емоционалното си състояние... гняв, умора, безсилие. Пускам и няколко сълзи, не знам защо.
Утре ставам пак в 5ч. Минавам през първото КПП. И там чакане... Дванадесет часа в болницата и обратно към ужаса на КПП-то... Газ, спирачка... Още 3ч..
Не искам да ме подкрепят с " Моя страна, моя България", не искам светлинно шоу... Искам нормално отношение, в нормална държава!
5 и 30...Ще тръгвам за работа...“, завършва Дани Маркова, която всеки ден пътува от Ихтиман към София.

Припомняме, че за този вид проблеми беше дадено позволение на медиците и хората с професии от стратегическо значение за страната, да използват бързите коридори на камионите. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
84
8
 
9
 
! Отговори
Господин преди 4 години
защо бацила ББ, ДП, ЦК и разни други се разхождат с НСО. Сега е момента НСО да правят същото с медиците, да ги карат до вкъщи да им пазаруват храна/както правят с депутатите и любовниците им/. НА ББ и цялата шайка им препоръчвам градския транспорт, същия този дето се дензинфекцира на последна спирка/аз живея на последна спирка и знам колко "много " се прави по въпроса/. Ако така не им е угодно на господата политици, министри, прокурори и т.н да секачат на колело и да потънат в прахта на София
83
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименДецата са необременени с глупостите на порасналите гл*паци.Даряват каквото сърцето им подскаже.Пораснат ли, вече почва обществото да ги обработва, даже има възможност да станат де*или.
82
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има една приказка : "Всяко чудо, за 3 дни..."В този случай гласи : "Всяко чудо, за 3 месеца..." в оптимистичния вариант. Харчете си парите само за ядене, сметки за ток и тоалетна хартия.
81
21
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да махнат КПП, да излязат всички на улицата и да с еизпозаразят още 2000 души, а защо не и 5000 или 10000. Кой е виновен, че живеете в Ихтиман, уважаема? Като живеете там, ще мълчи те и ще пъплите. Защото тука от такива ревящи за мерките за сигурност в Испания, вече имаме такъв брой заразени, с които нашата мизерна родина, не би се справила! Така че седемте си в колата и мълчете! Пък като мине епидемията ии ако останете жива, току виж се преместите в столицата! Аман от "граждани"!
80
16
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя, или тая, "здравен работник" да каже защо не подкрепиха медицинските сестри при протеста им!Обясняваха, как това не бил начина, как 900 лева били много пара, а сега се оклюмаха като препикани мушката и почнаха да врънкат хората за пари, чак вчера по батак ТВ показаха едно дете, дето си събирало левчета в касичка за тротинетка, искало да дари пари за лекарите.Вие сами се цакате едни други, а искате подкрепа и уважение от хората, е как да стане???
79
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако още не сте забелязали, в момента вече сме в условия на диктатура. Няма парламент, президента е с фиктивни функции, има само Боко. Властта = Боко и Боко = Боко. Честито!
78
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 57Браво за коментара ! Ако е лекар изобщо този господин и то от Испания, да си изхвърли медицинската диплома !! Само когато ти напишат леплив и устойчив вирус и то с радиация ти става ясно колко са компетентни. Направо се чудя с такова описание на вируса, как половината от човечеството не е изчезнала...а то 20 хиляди на 500 хиляди в целия свят.
77
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормални отношение в държавата няма от 30г.Не е страшен вирусът. Страшно е, че се разбиха семействата и бе заплашен най човечното у хората:любовта, майчинството, бащинството, детството.
76
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ако бяха довършили областна болница в Ихтиман, сега нямаше да четем това. Заврения зет докато не го вкарат в централния няма да се оправим!
75
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Спазвайте мерките!Явно се крие информация покрай този вирус... Никоя държава няма да затвори границите си ако няма реална заплаха срещу хората в нея...
74
6
 
4
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
аре писна ми ви набивам канчетата... повечето не можете да мислите дори самостоятелно, дотолкова неспособни сте да се спрвяте с живота (края идвал, света нямало да е същиия...) оставям ви.Един съвет към изолацаджиите-терасаджии - пригответе су трудовите книжки. НА ПОЛОВИНАТА ОТ ВАС - СЛЕДВАЩИЯ МЕСЕЦ ЩЕ ВИ ГИ ИСКАТ !Тогава аз ще ви пляскам. От терасата.
73
5
 
6
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Време е да се събудим, света вече не е същия. И с негодование няма да се върне. Ние ще трябва да се адаптираме.----бегай плескай довечера с останалите прилепи по терсаите бе...Света си е същия, просто се напълни с такива, като тебе. Това не е първата пандемия, няма да бъде и последната. Такива неща се случват регулярно, природата усеща заплахата от човечеството и се опитва регулира уравнението, като ни изтерби. Преживели сме чумата, еболата... Такива кат тебе ще ни унищожат не вируса
72
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лявата перверзия = съботаж на капитализма чрез супер несправедливо разпределяне на ресурсите, чрез корпорациите, след това се прави аргумента че капитализма е зъл и лош, и след това за безплатно се довършва бизнеса с ВИРУС и накрая обират всичко от масата, с редовните аргументи как капитализма не работи и трябва национализация. В края на крайщата, хората са ограбени, отново една малка върхушка ръководи нещата, пазени от техните ченгета пионки, под звуците на евтини патриотични песни.
71
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лявата перверзия = съботаж на капитализма чрез супер несправедливо разпределяне на ресурсите, чрез корпорациите, след това се прави аргумента че капитализма е зъл и лош, и след това за безплатно се довършва бизнеса с ВИЕУА и накрая обират всичко от масата, с редовните аргументи как капитализма не работи и трябва национализация. В края на крайщата, хората са ограбени, отново една малка върхушка ръководи нещата, пазени от техните ченгета пионки, под звуците на евтини патриотични песни.
70
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че е тежко, тежко е на всички. Но ако работеше в инфекциозна болница, 14 дена на разположение 24 часа, после 14 дена в карантина, по лесно ли щеше да и е?Време е да се събудим, света вече не е същия. И с негодование няма да се върне. Ние ще трябва да се адаптираме.
69
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
всички отворковци, които желаят, да подпишат декларация, че се отказват от реанимация, при доказана корона, та да не заемат и малкото апарати + национален---Съгласен , в момента който престанат да отделят средства за здравеопазване и милиардите се насочат за по полезни деиности, и вече не се плащат здавни вноски от работник и работодател и лекарите финансират всичко то джоба си - подписвам.
68
7
 
2
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
за хората, желаещи изолация - държавна помощ във вид на доставка на хранителни продукти, отлагане на плащане на битови сметки, гарантиране запазване на работата---Ганец, пий една студена вода и си лягай. Единствения начин да се запази "работата и гарантирана доставка на хр. продукти" на ИЗОЛАЦАДЖЖИТЕ-ПЛЯСКАЧ-ТЕРАСАДЖИИ е "моралистите" както ти ни наричаш да се върнем на работа. Ако у кухата ти глава имаще пипе-щеше да знаеш, че всички тези блага-някой ги произвежда. Ми немам намерение те раня
67
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До аз-ътаз чакам момента, в който ще докараме толкова заболели колкото Швеция, където няма карантина.---Съгласен , в момента който престанат да отделят средства за здравеопазване и милиардите се насочат за по полезни деиности, и вече не се плащат здавни вноски от работник и работодател и лекарите финансират всичко то джоба си - подписвам.
66
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Лявата перверзия = съботаж на капитализма чрез супер несправедливо разпределяне на ресурсите, чрез корпорациите, след това се прави аргумента че капитализма е зъл и лош, и след това за безплатно се довършва бизнеса с тоя вирус, и накрая обират всичко от масата, с редовните аргументи за това че капитализма не работи и трябва национализация. В края на крайщата, хората са ограбени, отново една малка върхушка ръководи нещата, пазени от техните ченгета пионки, под звуците на евтини патриотични песни.
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кажи го на Нинова.

Спонсорирани публикации