477 са вече заразените с коронавирус, 81-годишен мъж почина в Стара Загора

Нови 28 случая са установени за денонощието
Обновена: 3 апр 2020 09:47 | 3 апр 2020 08:06, Елка Василева
86
477 са вече заразените с коронавирус, 81-годишен мъж почина в Стара Загора
Венцислав Мутафчийски. Снимка: архив, БГНЕС

Нови 28 души, заразени с коронавирус, са установени за последното денонощие. Това съобщи ген. Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг на Националния оперативен щаб.

Така общият им брой в страната става 477.

Общо 390 проби са били изследвани през последното денонощие. Осем души от новите установени 28 заразени са приети в болница.

В София са 21 от новите случаи, в Пловдив - два, в Смолян - 2, а в Бургас, Кърджали и Велико Търново - по един.

Още по темата

От изследваните проби на народните представители и персонала на НС няма нови установени положителни случаи освен вече известните 3 /Хасан Адемов, Даниела Дариткова и Даниела Малешкова/.

Мъж на 81 години е починал вчера в Стара Загора от COVID-19. Той е бил приет в болница преди 7 дни с декомпенсиран диабет и бързо развиваща се бронхопневмония.

Общо починалите от COVID-19 са 11. Средната им възраст е 62 години и 8 месеца.

Оздравелите от COVID-19 са 30 – 20 мъже и 10 жени. Новите са 5 във ВМА, един от Пещера и един от Пловдив. Най-младият излекуван е 27-годишен мъж, а най-възрастният - 80-годишен. Средната възраст на излекуваните е 47 години.

179 са общо приетите на болнично лечение. 20 са интубирани.

Заразените от медицинския персонал вече са 21 души.

"Снощи  Пирогов са приети един мъж - арестант, на който са взети проби, с признаци на коронавирус инфекция, и дете на 4 години, преведено от великотърновската болница с двустранна бронхопневмония. Детето е с изливи в белите дробове, но все още не е интубирано", каза Мутафчийски.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


86
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди да се изказват по телевизиите,нека изкарат едномесечен курс по български език.Изнервящо е,за завършилите 4 клас.Ше се научимЕ,ейтия да ги фърлиме....тея ше умрът...да се мобилизираме и да отидемЕ,карамЕ...И ВСЕ В ТОЗИ ДУХ ИЗВАДКИ ОТ СЛОВОТО НА ВОЖДА...
43
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя дали не си бърше и *** с маската щом маската си е негова, първо си бършеше очилата отде ги намират такива за началници.
42
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Почва да омръзва. Тук таме по един умрял старец. Къде са обещанията за епидемия 2% от населението?
41
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като извадим 400-те настинали бабички остават 77 жертви на "сезонният грип". Нали така, многознайковци?
40
2
 
5
 
! Отговори
Кметя на Ст. Загора преди 4 години
Аз съм Живко Тодоров - кметЯ. Пак повтарям, заразени в града няма! Това са спекулации. Ще съдя всеки, който дръзне да възрази в страницата му във Фейсбук!
39
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ЛЕЛЕ,НАЧАЛНИКЪТ СЕ ПРАВИ НА ГОСПОД И ПРЕКЪСВА АНАНИЕВ НА ВСЯКА СРИЧКА.НЕЩО МУ Е НАБРАЛ ,МОЖЕ И ДА ГО СМЕНЯ...НЯМА ТАКАВА ФРОСТОТИЯ.НАСТАВНИЧЕСКИЯТ ТОН ДА ГО ДЪРЖИ НА КУЧЕТО У БАНКИ.
38
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само в НС 3-*** болни, София трябва да се постави под 14 дневна карантина или поне НС да се постави щом са имали контакт със заразени.
37
3
 
11
 
! Отговори
До 41 преди 4 години
Тези машини се пазят за елита на нацията, както тестовете, дезинфекцията на работните места и маските с ffp3 филтър.
36
9
 
4
 
! Отговори
до 38 преди 4 години
ако ти дадат 2000 лева утре и след седмица пукнеш от вируса и заразиш семействито си, инс ли файда от тези пари. Друго това не е щаб за водене на икономически мерки а е медицински щаб които има за цел фа си жив. Ходи се жалвай на Баце. За човек е важно да оцелее ,спокойно никой няма да те остави да мреш до кофите от глад. Нито банката ще ти вземе панелката, тя пари иска не бетон да събира.
35
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече е ясно къде епидемията се развива с бясна скорост. В София.Не е ли време вече да се вземат реални противоепидемиологична мерки, а не да се симулира дейност със служебни бележки.Масова дезинфекция по няколко пъти на ден, ограничаване на влизането и излизането от града, като се пропускат само доставчици и то след измерване на температурата и дезинфекция на МПС-то. Спиране на строежите, видимо е , че там не спазват дистанция, нито дезинфекцират.
34
2
 
13
 
! Отговори
До 38 преди 4 години
А ти защо мислиш че бизнеса се дърпа за 60/40... Щото е усигурявал на 500 лв. И сега държавата ще поеме само 300... Та за какви соц. пакети искаш с тия усигоровки назад във времето...?
33
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоя си бършеше очилата с маската, такъв човек не може да бъде началник на щаба представете си как лекуват хората и каква хигиена спазват. Нямаше ли втори щаб те що не съобщават тия цифри ?
32
1
 
9
 
! Отговори
Какво чакате преди 4 години
Детето има изливи в белите дробове. Свършиха ви обдишващите машини или чакате съвсем да престане да диша? Не сте ли чували за ролята на профилактичното интубиране в борбата с Covid-19?
31
3
 
2
 
! Отговори
356 преди 4 години
На 19 март каналът byoblu24 излъчи голямо интервю с нанопатолог с 40-годишен опит в операционните зали, лекар и професор Стефано Монтанари.Това е шокиращо интервю, защото той каза, че в действителност от коронавирус в Италия са загинали само 3-*** души. Но какво убива, ако не вирус?
30
4
 
5
 
! Отговори
до Пич преди 4 години
пак те питам с какви по разлипни пагони очскваш да излезе или униформа. Това ли ти е важното или да се направиш на интересен
29
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 33: напротив, не бъди наивен. Точно тия брифинги доказват, че цензура има и не са никак кристални. Списъкът с неудобните въпроси е спуснат отгоре и се изпълнява стриктно, иначе ще има уволнения и късане на рекламни договори. Ти да си чул някой журналист да пита на тия брифинги: кога ще се помогне на българските граждани и как, след са принудени да си стоят вкъщи и много от тях да не работят, докато сметките летят през балкона? Имаш ли си идея какви социални пакети получават хората на Запад?
28
3
 
6
 
! Отговори
А бе Доктора преди 4 години
Що не се барне в един официален анцунг, кат перничанин на сватба... Та да мирясат хейтърите... :)
27
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ок брифинги, кажете колко са пришълците от заразените или колко са имали контакт с пришълците на Шекерова...ей това е еажно, щото ние седим по къщята а онази очилатата помпа вирус от вън.
26
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега и бай с жълтата блузка се прави на интересен.Ше кажемЕ резюмето..Давай Костов резюмето,за да мога да отговорА на практика....и този дух...
25
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Русия изпрати много помощи на Италия респиратори, маски ръкавици, костюми, оболудване. Тука Путин нищо нема да прати много хора ще умрат евроатлантизъма убива ни.