Танева категорична: Веригите ще предлагат местна продукция!

Имаме всичко за трапезата за Великден и то е българско производство
263
Танева категорична: Веригите ще предлагат местна продукция!
Снимка: БГНЕС

Земеделският министър Десислава Танева заяви категорично, че ще бъде въведено задължение веригите да предлагат местна регионална продукция на потребителя.

Срещу проектодокумента, който предвижда това да става на поне 50% от търговската площ, вчера излязоха от Сдружението за модерна търговия.

Още по темата
"В това няма вмешателство в досегашните им канали за доставки, това е минималното, което сме длъжни да направим като държавници за народа", каза Танева на брифинга в МС, наричайки становището манипулация.

"В тези условия на криза може пенсионер с 240 лв. да ги дари, за да подкрепи крайно нуждаещ се, а не може търговски оператор да направи минималното усилие дребният производител да може да продава в обекта му", заяви Танева. По текста се работи в момента редакционно, информира тя.

Министърът увери, че имаме всичко за Великденската трапеза - българско производство.

Има производство на агнешко, което е достатъчно да задоволи националното ни потребление, взели сме всички мерки до пазара да стигне прясно месо, каза Танева. 64 са кланиците у нас, подкрепата е 7 лв. на агне, информира министърът.

Ще бъдат предоставени списъци кои от тях ще предлагат месо.

Танева апелира земеделските произодители да бъдат активни и да заявяват в Бюрата по труда необходимия им персонал. Тя информира и за конкретни мерки в подкрепа на земеделието.

ДФЗ е осигурил с решение 30 млн. лв., 5 млн. за нисколихвени заеми, бенефициенти на които са производители на плодове и зеленчуци. Ще се удължи срокът на договорите за помощта за инвестиции в растениевъдство и животновъдство.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
210
0
 
1
 
! Отговори
Я, па Я преди 4 години
Бас ловя, че веригите ще направят каквото им се казва и даже ще се усмихват. Печалбите са им такива, че дори да намалеят на половина пак ще са много на печалба. Тези които го играят твърдо ще бъдат ревизирана, далаверите им ще бъдат изкарани на светло и ще се запознаят лично с каскета. Заплахите им със съд няма да минат и недоволните ще трябва да се изнасят от БГ. Естествено веднага ще се намери кой да им изкупи бизнеса на безценица. Никой не може да се бори с държавата, ако държавата е решила..
209
0
 
1
 
! Отговори
Я, па Я преди 4 години
Веригите са за удряне и то здраво. А цените на родното са по високи защото една *** комунистическа снаха се съгласи да влезем в ЕС без субсидии за българското земеделие. Докато на запад всичко се субсидира. А за нас има забрана да субсидираме. Така, че при равни условия няма начин чуждото да е по евтино. А веригите ще бъдат ударени заради пакета Макрон. Борисов им каза "Бизнес за бизнес". Има доста начини да ги накарат да работят в полза на БГ или да си ходят. Оцелели сме хилядолетия без...
208
2
 
7
 
! Отговори
1 преди 4 години
Бг земеделието е съсипано вече тотално. От години се лансират само едри зърнопроизводители (разбирайте наши хора). Чрез заеми от банки и еврофондове си накупиха техника и разбира се луксозни коли и вили...Качествената продукция се изнася... другите отрасли, като зеленчукопроизводство, овощарство, животновъдство се унищожават и мисля, че вече са тотално разбити! И сега ми разправя "врели не кипели" калинката-миистър! Магазините и виновни! Ще ги задължавала да са с 50% бг стока - т.е. брашно :)
207
2
 
5
 
! Отговори
1 преди 4 години
Значи тази завършва УНСС и .... става "Бизнес дама" :)... директор на "Мел инвест холдинг"! После тръгва с "блестяща" политическа кариера :).100% "калинка" - сигурно е дъщера на някой .... мастит комунист. И сега "изкача" с "гениялна" идея... Още вързвате ли се на тези неуки, некомпетентни и доста често неграмотни "кадри" на партията!?
206
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом искат да печелят милиони от на е нужно да спазват законите,а това трябваше да стане много отдавна ,не само по време на извънредното положение
205
2
 
7
 
! Отговори
до БоБи преди 4 години
Боби, има и по-малки магазини, не само молове и хипермаркети. Ще купуваме три седмици от там. През това време зеленчуците ще загният и замиришат. Пък и селяните от близките села ще продават домати, краставици, пипер и др. на пазара. Гледай я сливенската диктаторка: тя и свитата й ще нареждат какво да купуваме, а ние покорно ще изпълняваме... Свърши тая диктатура, като остане само с ромите и неуките селяни да си командва на воля!
204
1
 
4
 
! Отговори
БоБи преди 4 години
До АнонименЗа ***-та.ке.са-та. Тя си знае това.Учила е бившия икономически институт,където се приемаше с ус.пех (2+), а Боце пожарникарят нахвърли тези икУнУмиЗти начело на 7 министерства. Навремето беше "команден" (от Тато) социализъм,сега в БГ Танева и такива като нея от МС искат да внедряват "команден" капитализъм. Само че тая няма как да стане.Да се хващат с тези като нея министри и да скачат в Искъра, докато има вода. Ще вземаме на земеделските олигарси *** на двойна и тройна цена?
203
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сетила се Мара да се побара , когато бяха допуснати на нашия пазар ,още тогава трябваше да им се поставят условия ! Второ,днес чух ,че подпомагали с 5 милиона българските вериги и магазини да предлагат и да изкупуват бг продукти ,това е глупост ! Парите трябва да се дават на производителите под формата на субсидия и от там цената им да падне и да стане атрактивна за всички търговци! Сега пак парите в грешните ръце и производителя само с надежда!
202
1
 
7
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 4 години
В България имало "земеделски министър"?????Моля казвайте ги тези неща!!!!Някои "приказни" "герои" още не са излязли от "приказката" в която живеят!!!!!Реалният живот е съвсем друго нещо!!!!Увереността на тази жена ми развесели деня,познавайки как функционират системите в България.........
201
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 1Мунчо, "кашкавал" е просто вид сирене. Също както Гауда, Ементал и какво ли още не. Неграмотен си. Отивай на село.
200
0
 
3
 
! Отговори
Мюмюн преди 4 години
Козичките няма ги барате ей!
199
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Намеси ли се държавата, това става само с цел кражби и от това основно страда потребителят. А министърката е една селска про ста кеса.
198
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Правителството на ББ използва случая да скубе и веригите, и производителите. Нали се сещате, че не може всеки *** да отвори сергия в Била - и там ще има пликове под масата.
197
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Отдавна не ходя в големите вериги. Продават ГМО и ***. Преетикетират. Застоялото - в топлата витрина. Освендиария друго не очаквайте.
196
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 218Кои са "нашите" магазини, и защо не ходите така или иначе в тях?Аз си спомням, че имаше една българска верига "Пикадили", беше много яка обаче фалира. Явно българите само на приказки са силни когато разправят как щели да ходят в "нашите магазини". Същото нещо се отнася и до Боила. И такъв магазин за пазаруване на едро имаше. Български. И той фалира. Явно и там българите не ходеха.
195
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нищо не зависи от тая лелка!
194
0
 
3
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Христо ХристовНо технологията за оригиналната Гауда, както и качествените етапи през които трябва да премине не всеки ги използва/прави, тъй че продукта накрая не е един и същ. Мисля че ясно го казах и в предните ми постове.
193
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най сетне да заработи тая жена,тия вериги са много нагли,плашат с ЕС ,Ами кво правите тук,бе гадове,вървете от където сте дошли,да им вземат лицензите и шута отзад,ще ходим по нашите магазини
192
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ми аз не ти я щ местната продукция, на кифло ...
191
1
 
1
 
! Отговори
1 преди 4 години
До 213Мунчо, ти не ме разбра, аз ти казвам, че твоите категории "високи" и "ниски" нищо не значат, защото не сравняваш сравними работи. Даже и нещата в една категория не можеш да сравниш като хората, затова имаше изцепки от сорта на "краве кашкавал". Нето, Пени, щеше да е тъжно ако не беше смешно.