Заповедта е факт: Носенето на маска е задължително от утре!

Може да се използва и друго средство за покриване на носа и устата
Обновена: 11 апр 2020 15:16 | 11 апр 2020 15:11, Веселина Йорданова
1222
Заповедта е факт: Носенето на маска е задължително от утре!
Снимка: БГНЕС

Носенето на защитна маска или друго средство, покриващо носа и устата, е задължително от утре, съобщиха от Министерството на здравеопазването.

Такова нареждане дава здравният министър със своя заповед, която е в сила от 12.04.2020 г. до 26.04.2020 г., включително.

Още по темата
Всички граждани, когато се намират в закрити или на открити обществени места (в т.ч. транспортни средства за обществен превоз, търговски обекти, църкви, манастири, храмове, улици, автобусни спирки и др.), са длъжни да имат поставена защитна маска за лице за еднократна или многократна употреба или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал и др.).

Обществени са и местата, и пространствата, които са свободно достъпни, и/или са предназначени за обществено ползване. Това важи и за места, на които се предоставят обществени услуги.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1222
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
947
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунистите казаха и заповядаха с маски ! Ще изпълняваш
946
8
 
2
 
! Отговори
Гротеска преди 4 години
Смешно е комунистите как пищят от това,че не могат да пътуват,рестрикции по магазините,ограничена им била свободата,не можело да гледат английски и испански футбол...Еми да си припомнят поне малко положението при Тошово време.Според мен трябва да им пускат и телевизия само по 3-4 часа и то пленуми от парламента!А ток през 2 часа!
945
1
 
11
 
! Отговори
Анонимус Булгарикус преди 4 години
Носенето на маски става задължително от 12 април. Така и така е ден на космонавтиката не може ли направо със скафандри?
944
1
 
5
 
! Отговори
Лош мат'рял над преди 4 години
Мамин Гошко, ами тогава да се даде часови интервал от един колко си часа до еди колко си часа за разходка в парка на такива като мен, които не искат да носят маски. Както направиха с магазините, макар че там всеки пипа по стилажите без ръкавици и няма гаранция че няма да лепнеш вируса, ако наистина го има.. Ти и другите маскаджии така или иначе не ходите в парка и сляпо вярвате на всичко което ви говорят военните. Стойте си у дома и гледайте Мутафчийски и мутрата по телевизията.
943
1
 
14
 
! Отговори
Лукашенко преди 4 години
Изолацията е абсолютно ненужна.
942
3
 
7
 
! Отговори
От днес - 12.04 преди 4 години
https://youtu.be/B8kD028O9aAТова видео е от днес в Бургас. В църквата с една лъжичка правят нещо, наречено 'причастое' на всички. Не съм вярваща и не ме интересува какво точно е. Мерки за елементарна хигиена - няма. Маски - няма. На журналистически въпрос, отговора на попа е, че който вярва в бог за него риск нямало. Ако някой се опитва да ви глобява за маските или за парка всички тези глоби ще падат в съда от раз ако прокуратурата не се самосезира за тази щуротия в Бургас
941
5
 
2
 
! Отговори
Георги преди 4 години
До Лош мат'рял над "а ще се лекувам у нас и ще си умра от задушаване пак там." - А ще поемеш ли отговорност за останалите, които ще заразиш междувременно, разхождайки се навън без маска и те умрат от задушаване? М? Носенето на маски не е толкова, за да предпази теб, ***. Макар, че има защите и за теб. Но най-вече се носят, за да предпази другите от теб. Нарича се отговорност, нещо толкова чуждо за българите.
940
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В телевизиите нямат маски,и предавания правят !!!
939
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
То пак добре че не ни карат маските да са само дизайнерски. То като нищо, просто Борисов не се е сетил.
938
2
 
13
 
! Отговори
Ангел преди 4 години
В Лидъл ,Била особенно в Кауфланд има далеч повече струпване от пазарите . Тиквения щаб обаче НЕ може да затвори чуждестранния инвеститор защото посланника ще ги привика да им размаха пръст а затваярт дребния Български производител !!
937
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз ям много боб и ми излиза много скъпо две маски.Една от пред една отзад.Тя манджата по евтина от маските.
936
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ограничения ще има, докато народът ги толерира.
935
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Следващата мярка ,носене на маски и в къщи.
934
2
 
20
 
! Отговори
Лош мат'рял над преди 4 години
Искам да подам декларация, нотариално заверена, всякак, че се ако заболея със симптомите на коронавирус, нито ще се тествам за да влияя на статистиката, нито ще посещавам болници и ще точа бюджета на здравната каса за интензивно лечение, а ще се лекувам у нас и ще си умра от задушаване пак там. В замяна искам да мога да излизам и да се разхождам в парка и да не нося тези отвратителни задушаващи маски!
933
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Waffen SSНа теб бойко като ти каже да скочиш от балкона с главата надолу ще скочиш ли? Не обиждай българският народ, народът е страхлив но и не е толкова глупав колкото го мислиш, лошото е че още държи на власт една шепа *** престъпници. А колкото до вируси и пандемии нищо от това което се налага от щаба не отговаря на дори минималните норми за да се обяви пандемия на базата на недоказан от никой до сега вирус.
932
19
 
10
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
На народ,който се отличава с дебелоглавието си и с чувството,че всеки индивид от него колкото,и да мизерен,и *** се смята за венец на природата,трудно свиква с ред.Затова при такъв народ редът се налага със силови и финансови мерки.От написаното,останах с впечатлението,че дървените философи с техните мизерни познания са над всичко,а след като се заразят,заразят свои близки все друг им е виновен.Народ,на който кредото му е нещо от типа "Ба,он,че ми рече,язека дека си знам",трудно възприема мерки
931
12
 
2
 
! Отговори
Червените ще... преди 4 години
..ги познае по писането на коментари в силно ревлив тон......
930
21
 
8
 
! Отговори
Waffen SS преди 4 години
Щом е задължително,значи е задължително.Когато са наложени правила,то трябва да се спазват,че при това тичане по улиците, нормално е броят на заразените да скочи,а две седмици след Цветница и Великден,и след навалиците в църквите,ще има истински бум на заразените.Тогава пак на лАумпените,някой друг ще е виновен.Много точено описание е дал на лАумпена1 Елин Пелин "Дъската и хлопа на моята каруца,господин съдия,плещи кат учен човек".Кратко,ясно и дълбоко съдържателно=
929
3
 
22
 
! Отговори
Бойко Методиев преди 4 години
Ще носите маски, аз за какво внесох милиони на десеторни цени, даже и в колбасарските цехове наредих да се шият маски! Глоби и след това ви давам на колекторските ми фирми!
928
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наиграхте ли се,с открити листи за парка и село,маски,затворени по къщите и приложения за следене в телефоните, и забрана за събирания.Весели празници и да гледате телевизия,че ще дават вожда.