Сидеров с 2 обвинения и в ареста, глоба очаква Каракачанов

Свободата на словото не е нарушена, категоричен е Младен Маринов
15 апр 2020 18:22, Красимир Ангелов
146
Сидеров с 2 обвинения и в ареста, глоба очаква Каракачанов
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Лидерът на "Атака" Волен Сидеров е с 2 обвинения, но все още от СДВР се обработват материалите, които ще се докладват в прокуратурата, обяви министърът на вътрешните работи Младен Маринов пред bTV.

"Г-н Сидеров се яви със своя адвокат в СДВР и там бяха проведени процесуално-следствените действия, разпоредени от прокуратурата. В момента е задържан за срок до 24 часа с оглед осигуряването му за доклад в прокуратурата. През цялото време колегите от СДВР са работили под ръководството на Районна прокуратура-София", поясни вътрешният министър.

Още по темата
"Има приет закон за подвеждаща или лъжлива информация във връзка с борбата с пандемията. Колегите са сезирали и са поели действия по компетентност", уточни Младен Маринов.

Според вътрешния министър свободата на словото по никакъв начин не е нарушена във времето на извънредно положение. "Дори бих казал, че сме на едно от първите места по свобода на словото, както и вече е ясно, че сме на първите места по адекватност на мерките и брой на заразените. Ще дам за пример Дания. Там забраниха всякаква информация по отношение на борбата с коронавируса, а тя да идва единствено и само от правителствените източници", посочи Маринов.

Вътрешният министър обяви още, че вероятно утре ще бъде съставен акт на вицепремиера и военен министър Красимир Каракачанов
след репортаж, в който се вижда как той седи на пейка пред Народния театър.

Както е по закон, санкцията ще е в размер между 300 и 1 000 лева.

"Извършва се проверка по искане на вицепремиера Красимир Каракачанов. След репортажа, той ми се обади и каза да извършим проверка, защото не е сигурен, че това, което е направил е със съзнанието, че се е намирал в градинка или парк. Установено е, че е парк", допълни Маринов.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


146
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
9
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !!!Да скоро ше има избори 2021:):):)ГЕРБ-ПОБЕДА:):):):)
64
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До СЕДЕСАР ДЕМОКРАДСЕДЕСАРИ ВЕЧЕ ВСЕХА ДА НАБУТВАТ ДРУГИ СЕДЕСАРИ И ДЕМОКРАТИ ПО ПАНДИЗИТЕ....ПЪК УЖ ИМАЛО СВОБОДА НА СЛОВОТО.....-------------Абсолютно!Така е,сега схванах какво казваш!Това никак не е добре!
63
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Яяяяя... " Тонката"? Ама где е " Странджата" бе " Тонка"? Та вие сте " комплект" към всяка статия по въпросите за ГЕРП!!! -:) Леле леле! Що бре " Тонка". Ти не пиеш ли? Скоро писа че " Червено вино" щеше да пиеш в една кръчма?! -:) Помним помним ние!
62
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако не беше снимката на Каракачанов нямаше да го глобят даже да го бяха видели.За него глобата е жълти стотинки понеже има пари.
61
5
 
6
 
! Отговори
ЦРУ преди 4 години
ГЕШЕВ !!!!!!!....ТОВА ЛАЙ-О трябва да отговаря за " ЗЛАТНИЯТ ПРЪСТ " довел до КРАЖБАТА на КТБ ...и застои на БГ близо 2 год. НЕ БЕЗПЛАТНО това РУСКО-ТУРСКО *** подкрепи сараите серГЕЯ ...и Ореха !!!! ...ТЪРСЕТЕ ПАРИТЕ !!!
60
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ХА-ХА-ХА !!!Пълни глупости,патриотите имат търкания с ГЕРБ ,много предигерберите да направят днешния сканадал с Волен ,просто умишлено го мачкат и му правят капани,за да му затворят устата и не им мъти водата!Това е.
59
5
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Волен е тарикат щом е вътре в политиката толкова години,но много пие бе:):):)Почна много да се излага и на следващите избори,ако не е в коалиция с некой нема да види Парламента отвътре вече:):):):)Помнете ми думите:):):)
58
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сидеров е невинен.Гледайте видео записите и ще разберете.
57
5
 
8
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Щом Волен прави циркове, значи се задават избори !Този човек безпогрешно усеща кога наближават избори и започва да се спречква умишлено с органите на реда, за да се изкара после репресиран.Доста хора му вярват и дори го съжаляват.Така Волен обира част от протестния вот и задължително влиза в парламента.Този номер го прави вече няколко пъти.А, хората бързо забравят, че именно АТАКА беше един от коалиционните партньори на ГЕРБ, която години наред ги държи във властта.Зрелища и пак зрелища !
56
8
 
5
 
! Отговори
помнещ преди 4 години
Този човек е луд казвам ви! Той просто не подава! Я малко история от "демократично време"! Помни ли някой Яне Янев? " Шефа" на " Законност ред и справедливост"?! -:) Бяхте го забравили нали?! -:) Ама още е жив! Вервайте ми! Много скачаше срещу др Борисов! И в един прекрасен момент др Борисов го "взе под крилото " си! И до там! Спря да му "мъти" водата! Аз го бях забравил! А вие? Амааа Сидеров не подава! Та за това го гоним днес с полиция и съд! Абе луд човек!-:) Не си знае интереса!
55
3
 
4
 
! Отговори
СЕДЕСАР ДЕМОКРАД преди 4 години
СЕДЕСАРИ ВЕЧЕ ВСЕХА ДА НАБУТВАТ ДРУГИ СЕДЕСАРИ И ДЕМОКРАТИ ПО ПАНДИЗИТЕ....ПЪК УЖ ИМАЛО СВОБОДА НА СЛОВОТО.....
54
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сидеров призова да празнуваме Великден.В България властта я взе антихриста и той иска да ни отдалечи от вярата.
53
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИстуканПатриотите нямат достатъчно власт,за да управляват,управляват герберите и патриотите ако успеят да прокарат някои добри неща за населението между герберските решения,това е!
52
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сидеров е не просто психопат, но и социопат, след като желае смъртта на толкова хора.
51
3
 
4
 
! Отговори
33333 преди 4 години
До Анонимен 59Не е така Както обикновено през последните години , Волен само с приказва , но иначе с гласувания и с действията си , подкрепя ББ на всички нива И в Общинския съвет е така
50
3
 
4
 
! Отговори
Истукан преди 4 години
Тези ако са патриоти, досега Българя да е просперирала, ама уви не. Излъгаха ви за пореден път.
49
4
 
6
 
! Отговори
Ура преди 4 години
сега ще му национализират Накраденото ! да види лесно ли е да си беден пенсионер в Бг младото булче ,кат нема кинти че избега
48
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дано наблизо да има клекшоп...
47
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ИстуканСтига си пропагандирал срещу патриотите,за всички е ясно,че това е капан,защото Волен се изказа срещу герберските мерки и сега ще го мачкат.
46
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом Волен Сидеров не е нарушил свободата на словото защо сте го задържали пускайте го незабавно почвате да дразните с тия глоби и вирусите си. И си озаптете експертите да не ни тролят от медите нон-стоп с тия вируси. Вие сте най-големите *** боядисани червени ***.