Стана чудо, че Борисов не затвори църквите, смята митрополит Николай

Лукавият се нахвърли с невиждана сила срещу църквата, заяви пловдивският владика
19 апр 2020 15:24, Красимир Ангелов
120
Стана чудо, че Борисов не затвори църквите, смята митрополит Николай
Снимка: БГНЕС

В навечерието на Великден Лукавият се нахвърли с невиждана сила срещу църквата, а решението на Бойко Борисов да остави храмовете отворени може да се сравни с истинско чудо. Това заяви пловдивският митрополит Николай в проповедта си по време на великденската литургия тази сутрин в Пловдив, съобщава "24 часа".

Пловдивският владика припомни, че на много други места божиите храмове са били затворени с принудата на държавните власти. "Нека този грях срещу църквата и срещу божия народ да тежи на душите на тези, които го извършиха. Българската държавна власт не сложи такъв грях на душата си, а направи точно обратното", отбеляза духовникът. 

Още по темата
"Не знам колцина от вас вярват в чудеса, но пред очите ни през последните десетина дни се извърши нещо, което в днешните материалистични, атеистични и богоборчески времена може да се сравни с чудо.

Властта, която по божи промисъл точно в този момент носи тежката отговорност за съдбините на българския народ, не издаде онази заповед, която всички очакваха и не затвори храмовете. Имаше силата да го направи, но не го направи. Вярвайте ми, когато чух по телевизията министър-председателят на България Бойко Борисов да казва: "За всичко друго имам воля, но не мога да затворя църквите и Господ ще ни съди накрая”, се прекръстих и се разплаках", заяви митрополит Николай.

"Да нямаш воля да затвориш църквите, когато за определени групи това очевидно е най-главната и основна цел на карантината, е израз на най-силната воля, която изобщо може да съществува", обяви още пловдивският владика и определи този момент за исторически.

"Един ден в църковното предание ще се разказва как през 2020 г. в малка България, в дните, в които всички бесовски сили са се развилнели, за да помрачат празника на Христовото Възкресение, българският министър-председател се е изправил със сила и с чиста православна вяра, за да защити Българската православна църква", заяви митрополит Николай, който благослови премиера на България и оперативния щаб за тяхното решение.

"Бог вижда всичко това и ще запази България, убеден съм", заяви още духовникът.

Той посочи, че земната смърт изобщо не е страшна. "Смъртта е просто част от пътя, който всеки трябва да извърви, за да постигне живот вечен. И Исус Христос го доказа. Защото той, Спасителят е с нас през всички дни, до свършека на света", отбеляза митрополитът.

На литургията се събраха около петдесетина миряни, които бяха с маски и на разстояние един от друг. В двора на "Св. Марина" пък бе инсталирана огромна видеостена, на която се излъчваше богослужението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
9
 
! Отговори
1 преди 4 години
До Анонимен-5 да прави чудеса,хората за 500години,не можаха,той за 10 години го стори.
19
7
 
17
 
! Отговори
Фифо преди 4 години
измислена институция,и тя за власт напира
18
11
 
9
 
! Отговори
Това е преди 4 години
България е с най леките мерки срещу заразата на Балканският полуостров и това ни разглези и дано да е платим висока цена затова.
17
4
 
7
 
! Отговори
Кесаровото-кесару преди 4 години
Бижието-БогуБойквото-Бойко!
16
6
 
28
 
! Отговори
Част от шайката преди 4 години
Чудо ще бъде Христос да въскръсне отново и да ви изрита всичките фарисеи като тоя и търговците от храма!
15
7
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Един вярващ не е необходимо непременно да ходи редовно на църква за да го подтвърждава.Църковната номенклатура е превърнала църквите в търговски сергий, които Христос преди да бъде разпънат на кръста е изгонил от храмовете. Сегашната църковна олигархия лицемерничи и е затънала в грехове - ченгета, педофили и откровени сладострастници.
14
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Истината е ,че Боко се уплаши ,да не тръгнат владиците срещу него и затова слава Богу, не затвори храмовете!Ако го беше направил на следващите избори падането му от власт е гарантирано!
13
4
 
17
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Колеги, Св. Бойко Магистралостроец е отдавна канонизиран, заедно със Св. Лупий Свинеубиец.
12
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След това "чудо" остава следващата стъпка, да предложи тиквата за светец и канонизиране.
11
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Остава още едно чудо и след 50 години ще го провъзгласят за светец. Ако пък предаде Богу дух при особено мъчителни обстоятелства, тогава ще го обявят за великомъченик.
10
8
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко Борисов от малка България, се бил изправил през лето 2020 срещу развилнелите се бесовски сили.... Направо ми идва да си счупя телефона. Брадатите доносници надминаха себе си.
9
3
 
19
 
! Отговори
Бре , преди 4 години
Че той направо е за канонизиране като светец.Само дето още е жив,но Господ си знае работата и въздава всекиму според заслугите,но по-скоро Лукавия ще е съгласен да го почете.
8
4
 
19
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
Мил ми деди Ники Пловдивски,1. Другарят Бойко Борисов е атеист. Каква кривославна вяра те гони?2. Още ли носиш онова китайско копие на Ролекс за 200 лв., което ти подари свинарят на Гоце, видният атеист Жорко Гегов...ъъъ..Гергов?3. Прочете ли на властимеющите 1 Лет. 21:1-7? Защото именно там е описан най-големият грях, който един кесар може да извърши спрямо Бога.
7
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стана чудо, че ролекса не опразни църквите.
6
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Направете го патриарх на синода за да се махне от управлението.
5
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов пребива вируса и става светец.
4
28
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко прави чудеса за това е премиер 10 години, да е жив и здрав и още толкова да е премиер
3
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Борисов трябва да затвори болниците за търговците на Коронавирусите от БПЦК !
2
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Стоя втрещен от прочетеното... Свети Бойко Банкянски, алелуя!
1
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Те излъчват тв и няма смисъл. а и хората нямат пари.