Стана чудо, че Борисов не затвори църквите, смята митрополит Николай

Лукавият се нахвърли с невиждана сила срещу църквата, заяви пловдивският владика
19 апр 2020 15:24, Красимир Ангелов
120
Стана чудо, че Борисов не затвори църквите, смята митрополит Николай
Снимка: БГНЕС

В навечерието на Великден Лукавият се нахвърли с невиждана сила срещу църквата, а решението на Бойко Борисов да остави храмовете отворени може да се сравни с истинско чудо. Това заяви пловдивският митрополит Николай в проповедта си по време на великденската литургия тази сутрин в Пловдив, съобщава "24 часа".

Пловдивският владика припомни, че на много други места божиите храмове са били затворени с принудата на държавните власти. "Нека този грях срещу църквата и срещу божия народ да тежи на душите на тези, които го извършиха. Българската държавна власт не сложи такъв грях на душата си, а направи точно обратното", отбеляза духовникът. 

Още по темата
"Не знам колцина от вас вярват в чудеса, но пред очите ни през последните десетина дни се извърши нещо, което в днешните материалистични, атеистични и богоборчески времена може да се сравни с чудо.

Властта, която по божи промисъл точно в този момент носи тежката отговорност за съдбините на българския народ, не издаде онази заповед, която всички очакваха и не затвори храмовете. Имаше силата да го направи, но не го направи. Вярвайте ми, когато чух по телевизията министър-председателят на България Бойко Борисов да казва: "За всичко друго имам воля, но не мога да затворя църквите и Господ ще ни съди накрая”, се прекръстих и се разплаках", заяви митрополит Николай.

"Да нямаш воля да затвориш църквите, когато за определени групи това очевидно е най-главната и основна цел на карантината, е израз на най-силната воля, която изобщо може да съществува", обяви още пловдивският владика и определи този момент за исторически.

"Един ден в църковното предание ще се разказва как през 2020 г. в малка България, в дните, в които всички бесовски сили са се развилнели, за да помрачат празника на Христовото Възкресение, българският министър-председател се е изправил със сила и с чиста православна вяра, за да защити Българската православна църква", заяви митрополит Николай, който благослови премиера на България и оперативния щаб за тяхното решение.

"Бог вижда всичко това и ще запази България, убеден съм", заяви още духовникът.

Той посочи, че земната смърт изобщо не е страшна. "Смъртта е просто част от пътя, който всеки трябва да извърви, за да постигне живот вечен. И Исус Христос го доказа. Защото той, Спасителят е с нас през всички дни, до свършека на света", отбеляза митрополитът.

На литургията се събраха около петдесетина миряни, които бяха с маски и на разстояние един от друг. В двора на "Св. Марина" пък бе инсталирана огромна видеостена, на която се излъчваше богослужението.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
2
 
14
 
! Отговори
До списвачите преди 4 години
Триенето на коментари изразяващи позиция срещу власт имащите, без нецензурно , вулгарно съдържание, само показва независимостта ви и свободата ви на слово !
39
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Николай е бъдещия патриарх.
38
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бог да благослови българската православна църква,България и населението ни,всички граждани на България да пращят от здраве и да си изкарат по един милион еврака през следващата една година!Амин!Христос воскресе!
37
10
 
9
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
Единствената разлика между нашите владики и ватиканските (освен че ония предпочитат малки момченца, а нашите си се перат помежду си), е че нашите поне имат хубави часовници.
36
6
 
8
 
! Отговори
anon преди 4 години
Само един поп да се спомине и ще се изпокриете до един. И тайнството ще изчезне.
35
1
 
6
 
! Отговори
СДС преди 4 години
Костова...популярна фамилия на сини комунисти, познато болшевишко мислене
34
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като го канонизират свети Бойко Тиквотворец ще е покровител на мутрити, рекета и празноглавците.
33
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименАко има мъченическа смърт, може и да стане светец.Дай Боже! Бойко го заслужава.
32
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Наистина стана чудо. събрахме пари за още езин ролекс и нова кола. Такива като него ме прогониха от църквата. В момента имаме Българска Православна Църква ЕООД.Те се подеграха с религията и вярата.
31
8
 
1
 
! Отговори
TOP SECRET преди 4 години
Велик ден не е типично български празник защото Българския Народ е насила християнизиран/славянизиран от Византия през 866г.На чужди езици дори пише Византийско-православна Църква , на български дори няма информацияЗащо продължават да ни мешат с Славянските Народи един Господ знае
30
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дедо попе дали не може да измолиш Бог за още едно чудо.Повярвай, ако се случи, 80% от народа ще стане силно вярващ.
29
8
 
3
 
! Отговори
Костова преди 4 години
Ама голямо чудо!Няма що!Както винаги,в България всичко е на обратно!Излязохме и по-набожни от папата.В Гърция,където хората са най-набожни,приеха да се не се отварят цъквите!Тези дето ги млящат по "брифингите",разни попове,са абсолютни глупости!А в Русия?Там има и болни от църквата!?Както казват в едно много гледано предаване,там светата литургия се оказа"дефектна!"Как може толкова противоречия от хора,които непрекъснато ни съветват да проявяваме здрав разум!?
28
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Христос воскресеБог да пази от Герб!
27
0
 
16
 
! Отговори
Христос воскресе преди 4 години
Бог да пази България и българите !
26
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Не знам колцина от вас вярват в чудеса, но пред очите ни през последните десетина дни се извърши нещо, което в днешните материалистични, атеистични и богоборчески времена може да се сравни с чудо."каза тъпака с 5-тя ролекса и автопарк за милиони
25
7
 
14
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА !!! преди 4 години
Ще повърна ! ...
24
9
 
17
 
! Отговори
аз-ът преди 4 години
когато видя лицето на снимката не мога да не се сетя за Линкълн-а. Пълно с народ, шофьора му БУКВАЛНО гази хората, псува ги , кълне ги и бибитка, а отзаде на задната седалка тоз ми ти отворил прозореца и с една китка здравец ги ръси с вода и ги благослявя...му ха ах аха ха ах ах ах ах ах ахахахахахаах
23
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Щом КГБ'то е сложило ръка на "православната" църква, значи чудесата са програмирани.Само дето още не е назначила приживе Путин за светец,...като ал Невски !
22
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами канонизирайте го за светец.В Католическата трябват три чудеса.Тука сигурно може и с по-малко.
21
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За това направиха контролирано изпускане на няколко бегълци през КПП то, за да има кой да бъде обвиняван седмица след празниците