Борисов обяви награди за полицаите и че "лошият" сън не свършва

"Направихме максималното хората да не се усещат затворници"
Обновена: 21 апр 2020 12:44 | 21 апр 2020 11:22, Веселина Йорданова
373
Борисов обяви награди за полицаите и че "лошият" сън не свършва
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

15 200 полицаи на първа линия ще бъдат наградени с по 650 лв. Това прави около 10 млн. лв., съобщи премиерът Бойко Борисов на брифинг в МС. Парите ще бъдат изплащани от днес.

"От вчера до днес 5 облекчения - отварянето на пазарите, махнахме "прозореца" днес (за влизане в София - бел. ред.), разрешихме имунизациите на бебетата, женските консултации и плановите операции", изреди Борисов.

Още по темата
Премиерът каза, че благодарение на мерките до днес сме задържали бавното покачване на заболелите. Той заяви, че редица мерки в другите държави ние не сме въвеждали, за да ги разхлабваме.

"Днес имахме Коалиционен съвет. За съжаление се катерим вече много стръмно - 40-50, големи групи започват да се разболяват", отбеляза той. Той напомни пътуването по Великден, като посочи, че според Щаба в края на седмицата се очакват много повече заболели от вируса.

Проблемът следващата седмица ще е и с медицинските работници, все повече се разболяват, прогнозира Борисов. Според него за следващите почивни дни няма да има толкова желаещи да пътуват, защото ще видят, че ситуацията се влошава и защото не е приятно висенето по опашките на КПП-та.

"Да, трябва да има санкции и се надявм, че ще има санкции по декларациите", посочи той, но допълни, че задачата на правителстото е "докрай да устискаме, да запазим живота на хората, където може да се работи, да се работи".

"Направихме максималното хората да не се усещат затворници", заяви той. "Хората искат да чуят, че този лош сън свършва, но аз като добър доктор, не мога да предпиша тази рецепта, тези, които искат да го направят, да си уморят хората", подчерта Борисов.

Премиерът съобщи, че се мисли за отварянето на парковете и планините, което е било обсъдено на Коалиционния съвет, но ако няма ръст на заболелите в края на седмицата. Това можело да стане по двама, без да сядат на пейките, с доброволци по планините, които да не допускат струпване. И със забрана на употребата на алкохол.

По думите на Борисов нищо не не сочи към момента да бъдем оптимисти, броят на заразените и починалите трябвало да ни говори друго.

Досега не теглим кредити, все още използваме възможностите, които сме си натрупали като мазнинка във Фискалния резерв, подчерта премиерът.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


373
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
300
1
 
6
 
! Отговори
Ахааа преди 4 години
Значи за полицаи има по 650 лева на калпак допълнително, а за безработния, който преди това 30 години е плащал данъци, такси, осигуровки и т.н. има един гол ?!?! То, че си купуваш охрана е ясно ама какво правим като свършат парите които им раздаваш ?! Щото те ще свършат. Аз вече не ти давам пари. Безработен съм.
299
0
 
0
 
! Отговори
Сократ преди 4 години
До баба ПенкаНе 200, а 15 200. Научете се да четете, моля!
298
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тая мутра се кани да удължи извънредното положение, за да не отговаря на въпросите за корупцията, за далаверата ББР, Имко, фурмите, милиардите за "борбата" с коронавируса, за икономическото състояние на страната и хала на хората. И ПРОДЪЛЖАВА ДА ЛЪЖЕ за действителното състояние с епидемията и резил за Майтапчийски, който ламти за власт и пари и той и се влачи след бръмбара боко,който ще го отведе както всички, които му прислугват - да едно голямо, *** АКО! Докато приключи и държавата и нас
297
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойкооо дай им 4 ме бе гладни са милиционерите.Сял самолет докара с 4 ме
296
0
 
1
 
! Отговори
плебса преди 4 години
15200 бря ,,??? читтета ла?
295
1
 
3
 
! Отговори
баба Пенка преди 4 години
Защо само 200? Нали и тези които са на държавна служба и в същото време пенсионери ги обезщитявате на двойна държавна хранилка от край време и преди коронавируса. Недейте да скромничите.
294
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тикво от тебе по голямо зло няма
293
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма как да скриеш простотия ,кашлица и бременност! Боже нека да си отидат тези серсеми по-скоро!
292
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
лошият сън ще свърши когато чялата шайка от гербави комунисти се изпари
291
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
слава на бкп и нейните членове и лично на най видния комунист от банкя и четатат мунапред към светлий комунизъм
290
1
 
11
 
! Отговори
Георги Дудин преди 4 години
200 полицаи на първа линия ще бъдат наградени с по 650 лв. Това прави около 10 млн. лв. Това прави 130.000 лв. Без коментар :)
289
0
 
9
 
! Отговори
6 преди 4 години
И не можах да разбера постоянният ни адрес основание ли да живеем на него.
288
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Изключително *** човек.
287
0
 
7
 
! Отговори
баи преди 4 години
културната револуция е в ход - слава на великият мао
286
1
 
14
 
! Отговори
Който дава парата преди 4 години
той поръчва музиката....имаа да гледаме всякакви джандари с щитове и спец части за безредици под път и над път ....имаа да на пазят
285
3
 
3
 
! Отговори
ББ преди 4 години
Кмета на Велинград да угоди на един селски дупедавец и един олигарх преяждащ опитват да ми отнемат живота,честта,достойнството и вярата в елементарната справедливост..ама не се оплаквам...човек и добре да живее,умира...въпроса е в това ,че ке.ефа които строим от глупост ще обитават нашите деца..пари..америки...русии..все фризери..все дървета без корен ще са..неприети...чужди...нещастни..ама вие стройте..г-а кметчета
284
1
 
21
 
! Отговори
David преди 4 години
Такаа.... Бокоце показа ли на всички колко сме *** и къде бляхме като гласувахме? Ходете сега по празни улици при 30 градуса задушени с *** на устата! Ходете и с колата все едно е корона вирус с маска затъпкалка на уста. Делете се на селяни граждани, сини червени, весели засмени, свободата ви взеха, утре и имотите, затва 500г под турско седяхме!
283
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искаме да си подаде оставка ида стане клиент на съда. В моментамай съдът за неговото потъпкванена българските национални интересие сляп и глух и ням.
282
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Долу маската! Долу маската! Долу маската...
281
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако зависи от него и следдесет години още ще смев карантина. Той защо ходина работа след като е над 60.За него не се отнася.