Eнергия, адреналин... Какво е изпитвал Кристиан Николов след дрогата?

Употребилите наркотици се чувстват сякаш "морето им е до колене"
22 апр 2020 18:35, Красимир Ангелов
194

Само едно хапче амфетамин вдига адреналина многократно. Под въздействието на такъв опиат, според разследващите, е бил и Кристиан Николов във фаталната неделна вечер. Медиците са категорични - амфетамините замъгляват преценката и променят реакциите.

Диpекторът на Държавната психиатрична болница за лечение на наркомании и алкохолизъм д-p Владимир Николов разказа за влиянието на наркотика.

Още по темата
"Това са психостимуланти, които ви вдигат всички биогенни мини. Зарежда ви с много енергия, зарежда ви със самочувствие и както се казва, морето ви е до колене", обясни той пред телевизия Bulgaria ON AIR.

Според разследващите под въздействието на амфетамин е бил и 22-годишният Кристиан Николов, който с джипа си блъсна и уби журналиста Милен Цветков. Хапчето за смелост, предполага се, момчето е взело на частно парти вечерта преди фаталния инцидент. По неофициална информация купонът е бил в местността "Златните мостове" на Витоша, а поводът - рожден ден.

Експертите посочват, че младите най-често прибягват до психотропните вещества, за да повишат адреналина си.

"Повдигат целия жизнен тонус на организма. И оттам се губи преценка на реалността, оттам идват и заплахите", разказа още доктор Николов.

Хората, употребили наркотични вещества, са лесно разпознаваеми. Не може да се твърди с абсолютна сигурност, но по всяка вероятност спътниците на Кристиан са знаели, че той не е в състояние да шофира.

"Един такъв спокоен човек изведнъж става много весел, много активен, той много знае, той е най-велик...", обясни докторът.

Д-р Николов посочва, че ако Кристиан беше само под въздействието на канабис, последиците от инцидента може би нямаше да са същите.

Вижте повече в репортажа на Виктор Дремсизов и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


194
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
141
1
 
2
 
! Отговори
xaxsas преди 4 години
До az - Няма да давам примери, но за 10 години в нарко средите имам повече наблюдения и от психолозите. От коментара ти личи че нямаш и пукната идея за какво говориш и с плиткоумието си рискуваш следващият Кристиан да прочете какво си писал. Повярвай ми живота не е нито преди наркотиците, нито по време на наркотиците, а след тях. Едва когато си спрял всичко включително алкохол и цигари можеш да говориш за реакции и рефлекси дотогава си просто слаб психически.
140
3
 
1
 
! Отговори
xaxsas преди 4 години
До az - хайде много да не знаеш щото и аз съм друсал и съм бил в такива компании и синтетиката те прави неадекватен с месеци напред. Имам поне 4-5 познати които изпаднаха в психоза на по 24 която лекуваха с месеци. Познавам и такива на по 27-30 минали през комуна, върнали се към дрогата изритани от семействата им. Тези пишлемета са на по 20-22 и са още в розовите облаци в които друсат по 3 грама джам и поне още толкова бело на вечер.
139
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До азДа та *** в *** ***, п***дераст ненормален. Поздрави майка си! Фекалий.... т***п
138
1
 
2
 
! Отговори
az преди 4 години
До АнонименМамин, когато разбереш как работят наркотиците на един мозък на 22г пак можеш да се включиш в разговора.
137
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До азА ти получаваш в г***за. Барабар с амбрияжите като теб. Деева и родителките ви пр0сти
136
6
 
2
 
! Отговори
аз преди 4 години
До АнонименЕвалата мамин. Това че тестовете за наркотици ловят с дни назад, не означава че мозъка ти не работи. Карал е бързо, сбъркал е *** за спирачката с газта и го е оцелил. От тук нататък каквото такова. Милен си отива, тоя получава условна.
135
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До azЕй, амбрияж! Не те правих толкова *** и ***! Наследил си майка си.
134
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До azДа те *** в ТИЗа. И ти като направиш нещо такова с който и да било - в пандиза. Деева и федерунгелите фрости сте! Абе, кукундрели! Вверно ли се мислите за безсмъртюни ли бе, простаци ***? Да не се окаже, че плачкате като дечица?!
133
7
 
1
 
! Отговори
az преди 4 години
Бил е на парти , минали са едно 10ч от как е друсал. В кръвта му може да има много неща но преценката му е ок. Нещо друго е станало. Не е като да не съм друсал и аз и то къде по-големи коктейли и количества. Амфета те държи 2-4 часа ако е хубав и толкова. Коката час преко сили. Марихуаната пак толкова. Най вероятно са си купули евтино бяло което е разредено с амфет и други неща. Освен ако не е перкал преди по-малко от час съзнанието му е съвсем нормално.Особено на 22
132
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пожелавам на Лъчо Мозъка, сина му и на каката (оная грозотия от колата на убиеца) да им се случи същото, което оня фидерунгел е причинил на Милен Цветков. Те всичките са гнусни и гадни фидерунгели. Както и мамката на извършителя, самия извършител и тоя, за който не се говори, че го е правил.
131
1
 
6
 
! Отговори
xaxsas преди 4 години
Изпитвал той... Оставил последните си две мозъчни клетки на изпитание. Егати евтиняците батко, познавам двама шофирали дрогирани и за щастие и на двамата им отнеха книжките. И двамата бяха на амфети и кока и караха Ауди и БМВ. Явно като си под 30 и с автомобил струващ колкото на баба ти пенсията за 5г. напред си мислиш че бързата скорост ще компенсира за духовната бедност. Дано малките наркоманчета осъзнаят какво означава свобода в днешни дни и от кои модели на поведение е време да се освободят.
130
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До VНе само сина на лъчо мозъка е бил на Витоша. симона /с нитовете по устата/ е празнувала рожден ден, по сигнал от МВР изгонили всички купонджии от територията на Витоша.... След часове друсалката кристиян със служебния автомобил на мама /олигарх от БСП/ убил Милен Цветков. Сина на лъчо мозъка и симона/ журналистите крият кому е дъщеря/ са били заедно с убиеца в колата.
129
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дреме ни какво е изпитвал. Убиеца си остава убиец, да го вкарват в затвора и да спрат да говорят глупости и адвокати и разни мними свидетели. СПРАВЕДЛИВОСТ!!! Убиеца в затвора, да си научи урока.На хората им писна такива *** да се разминават безнаказано!
128
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 130Те това е от патил!
127
1
 
1
 
! Отговори
да де преди 4 години
До Анонимен132Отново грешка!Закони натвориха дупетатите и да се изкашляш ще те осъдят.Проблема е ,че не важат за всички!Има наши и ваши както е от векове по тези земи.
126
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До да де"рева толкова", защото някоя друсалка, като убилия Милен Цветков, може да убие децата ми, съпруга ми, брат ми...мен, роднини и приятели. За мен е важно да има нов Закон, според който на всеки управлявал МПС под въздействието на наркотици и алкохол да се конфискува МПС-то, и да му се отнеме книжката за 3-5-10 години според промила или вида дрогата, и най-вече при причинена смърт от водач употребил алкохол или дрога деянието да се приравнява с умишлено убийство по особено жесток начин.
125
3
 
1
 
! Отговори
да де преди 4 години
До Анонимен 130Затвора е място за превъзпитание,а не за изтезание ЗОМБИ,но няма да го разбереш защото си просто МИЛИЦИОНЕР без правна култура,преди са ги наричали заптиета-еничари.!Тези които реват на чужд гроб се наричат ЛИЦЕМЕРИ.За децата си няма да ревете толкова колкото за това ПТП с у умрял чужд човек.
124
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И в затвора има адреналин, ама там го инжектиран през сфинк стера
123
1
 
2
 
! Отговори
Чичко Доктор преди 4 години
Вярно много сте психясали. И всички сте "Голямата Работа"Легайте си. Но се изпишкайте преди това да не ви напъне посред нощ.И никакви треви, гъби и хапчета, че око се погледнете в огледалата, няма да се познаете какви сте ***.Лека и до скоро, деева вашта родителка.
122
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
нЕ ТРИЙТЕ постовете на Психиатрията! Чакаме Ви!Не, че сте лоши. Да бяхте учили повечко...