Съдебен медик: Смъртта на Милен Цветков е заради удара

Според д-р Милева действията на доброволците не са причина
82

Смъртта на журналиста Милен Цветков категорично е настъпила от удара при катастрофата, а не от действията на доброволците. Това коментира за Bulgaria ON AIR един от водещите съдебни лекари у нас Галина Милева. Тя настоява да се завишат наказанията за шофьори, употребили наркотични вещества.

Д-р Галина Милева е съдебен лекар с 30 години стаж. Именно на нея беше поверена съдебната експертиза на терориста от летище Сарафово през 2012 г. Съдебният медик е категоричен, че смъртта на Милен Цветков е настъпила от удара и не може да се говори за грешка при оказването на първа помощ.

Още по темата
Д-р Милева казва, че с разкъсана аорта човек няма шанс да оцелее.

Тя обаче не изключва и друга причина за смъртта - гръбначно-мозъчна травма. При удар отзад с висока скорост се получава голямо ускорение на предния автомобил.

Като бивш депутат и зам.-председател на здравната комисия д-р Галина Милева е настоявала за по-строги санкции за дрогирани шофьори. 

22-годишният Кристиан Николов е с обвинение за умишлено причиняване на смърт на пътя. Според адвокат Димитър Марковски, много е тънка разликата между непредпазливост и евентуален умисъл, както и доказването на мотив на престъплението.

Според адвоката нямало как да се докаже, че в този момента на катастрофата Кристиан е знаел, че зад волана в ударената кола е Милен Цветков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


82
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пак с измислените предложения за увеличение на наказанието за шофьори употребили наркотици!Тези предложения подети от някой политици ,като тези от ВМРО само си измиват ръцете!Проблемът е ,че до сега няма дрогиран шофьор осъден на максималните 15 години,повечето минават условно!И 100 години да го направят , няма кой да ги даде !
28
2
 
19
 
! Отговори
Голяма разлика преди 4 години
Тя е в напъна да се докаже,че убиецът не е знаел,че Цветков е в другата кола,тоест не може това да е умишлено убойство.Не се сещат,че обвинението е заумишленото убийство не конкретно на Милен Цветков,а на когото и да било напътя,на случаен субект.Чрез действията си-дрогиране и начин на управлениена МПС убиецът върши точно това-унищожава случаен участник в движението ито не по непредпазливост,технически проблем или нещастен случай.
27
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 23 Алоо, Линейката когато идва, той на бордюра седнал вече е бил в клинична смърт!Това каза един лекар от тази линейка. Тоест той вече е бил мъртъв още на бордюра. Ти недей слуша оня старши комисаря че в Пирогов чак починал.
26
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вероятно е бил без колан, това никой не споменава, колата отпред не е засегната.
25
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не е умишлено. Него е искал !! Не е знаел къде се намира и какво се случва в следствие на наркотиците.Разбира се,че смъртта настъпва в следствие на ударът ,а не на нещо друго.Законите са достатъчно строги в случая максималното,което се предвижда по НК без право на замяна е единственото справедливо решение на съдът.
24
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз мислех че от covid 19
23
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен - минута- две някъде.20. И в линейката е имал пулс. Почти до Пирогов.Не е имал разкъсана аорта! В дописката се казва, че с разкъсана аорта човек няма шанс да оцелее.Което е вярно. Но не се казва, че е имал разкъсана аорта.Аман от поръчкови публикации!
22
4
 
17
 
! Отговори
мак преди 4 години
Умисъл няма как да се докаже, пък и няма никакво значение, дали изр.да е знаел, кой е в другата кола или не. Дразнят ме всякакви опити да се омаловажи вината му. Той има толкова нарушения причинили смърт на Милен, че никога не трябва да излезе от пандиза.
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тези които отнемат човешки живот садисти и шофьори,трябва минимално 15години да строят магистралите на България или до живот.Има нужда от работници затворите са пълни с рецидивисти,РАБОТНА СИЛА при БКП строяха и викаха УРА уволнение.
20
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 18 От спукана аорта получаваш крвъвоизлив, но не умираш за секунди, а за минута- две някъде. Това стана с Милен.
19
5
 
14
 
! Отговори
Матадор преди 4 години
Още малко ще изкарат че Милен Цветков е починал заради коронавируса
18
6
 
12
 
! Отговори
Sata NATO преди 4 години
Гръбначно-мозъчна травма означава моментална парализа минимум на долните крайници. Спукване на аортата е като гръмнала гума на кола - човек се спихва за няколко секунди.
17
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
до 15 Че то адвокати има хиляди по света които знаят че клиентът им е убиец, но драпат със зъби и нокти да го оневинят за да си получат мангизите. Майнатаааа му на справедливостта и възмездието! Има в тази връзка един велик филм- "Адвокат на дявола"
16
2
 
15
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
пак ще попитам..съвсем наивно,но да *** прощавате:-Аз телевизия не гледам и МОЖЕ и да съм пропуснал,но:-Защо и до сега НЯМА И ДУМА на иначе СЛОВООХОТЛИВИЯ сеньор Гешеф по случая "Милен "?!За биячите на ..оня-журналиста,разбрахме..Но едно е просто побой,друго е УБИЙСТВО!!!..Та?..Какво чака "Втория след Господа в Територията"?..ДО КОГА ЩЕ ЗАТАЯВА ИСТИНАТА?!?!...........не разбирате какво става,нали?
15
0
 
27
 
! Отговори
бай брадър преди 4 години
До Анонимен 7Все знаех че адвокатите са безскрупулни, ама тоя сцепи мрака - не знам как не го досрамя да направи такова предположение и как си ляга вечер спокойно да спи. Има някакъв праг на човечност който не трябва да се пристъпва според мен.
14
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Съдебен медик: Смъртта на Милен Цветков е заради удара--------------Че, то и без съдебен медик е ясно коя е причината!
13
7
 
16
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
герб мафия
12
25
 
3
 
! Отговори
Sata NATO преди 4 години
Гръбначно-мозъчна травма на човек, който излиза от колата сам и върви изправен сам...няма такъв филм. Разкъсана аорта, при която човекът минута и половина се бъхти да излезе и накрая се изправя на крака и върви изправен...и такъв филм няма.
11
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да, всички допускаме, че леко може да е умишлено, затвориха му устата навеки
10
6
 
8
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 4 години
до ник просото колегата и да не би да са го само обесили знаеш ли как действа мафията