Борисов: Обмисляме отпадане на извънредното положение преди 13 май

Да опитаме в следващите дни да си облекчим ежедневието
Обновена: 25 апр 2020 17:58 | 25 апр 2020 11:16, Елка Василева
984
Борисов: Обмисляме отпадане на извънредното положение преди 13 май
Бойко Борисов. Снимка: архив, БГНЕС

В следващите дни да опитаме с разум, дисциплина и тренировка да видим дали заедно с населението не можем, пазейки се, да си облекчим ежедневието. Обмисляме премахване на извънредното положение преди 13 май и съм възложил на юристите да видят как може да стане. Искам извънредното положение да свърши и по-рано и да остане само закон, който например да позволява на здравния министър да задължава за маските, защото доказано вече в света маските помагат. Това каза пред журналисти премиерът Бойко Борисов, който инспектира строежа на АМ "Хемус" в участъка между Белокопитово и Буховци.

„Данните в света са чудовищни. Ние много навреме сложихме мерките. И въпреки че една част, но малка, не ги изпълнява, не е достатъчно голяма извадка, за да предизвика такова масово заболяване. Виждате кога стартираха нашите съседи и какъв е броят на заразените и починалите“, посочи още той.

Още по темата

По думите на Борисов извънредното положение не дава големи правомощия на властта, каквито твърдения се прокраднаха.

„Досега сме се възползвали, да кажем, че ще има КПП, че ще се носят маски. Реално движението не е ограничено по градовете, в България можеш да излезеш и 50 пъти днес. В другите държави има вечерен час, при нас няма“, отбеляза министър-председателят.

Бойко Борисов коментира и възможността да се позволят разходки в парковете на родители с деца, като обясни, че трябва да се направи вход и изход и да не се допускат струпвания, а за целта да се включат доброволци, които да помагат за реда.

„Възложил съм да се направи и анализ и по тази линия, дали ако едно семейство се „премести“ в същата среда: на вилата си, или в малък хотел ли къща за гости, но така изолирани, както са в Шумен примерно, да се изолира на друго място за петък, събота и неделя. Може би тези, които недисциплинирано напуснаха градовете, но спазваха другите мерки, отивайки на дадените места: тук-таме до магазина и обратно в къщата, в която са изолирани. Всичко това имаме ли го като анализ, има ли риск достатъчно малък, за да го преглътнем, това са все неща, които мислим да отпускаме в следващите дни и седмици, за да не психясват хората“, посочи премиерът, цитиран от "Фокус".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


984
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
696
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От МинистерствотоПо тежко в съдбата е министър Без заплата. Ляга, става, а така не става. Трябва от друга страна, да взема и шу му мине проблема. Вила, къща, жена всичко ще иства така. Пари, папагали, пари, папагали и са в главата, но не става без палата и заплата.Чака ги морен месец без заплата, чак обедня на любницата софрата.Тежко депутатите го приели и от сс се разболели.
695
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 5джиХАХАХАХХАХАХАХХХХАХАААААААААААААААААААА......................
694
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Докато народа спазва карантина, тоо тича като пар...а Н тия из магистралатаНародно творчество
693
12
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Бойко ще ни докара до просешка тояга , после ще хвърли оставка обиден и ще остави БСП да изяде пердаха вместо него , след което ще се върне като спасител на бял кон. Тая постановка вече сме я гледали. Дано БСП са поумняли и не се хванат на това хоро за пореден път. Оставете ги , нека ГЕРБ си платят за дяволъка с лихвите .
692
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чак на мен ми стана жал
691
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоооо, па!!! Видите ли Г-н примиера иска, ама няма. Ужас все сух от водата.
690
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тоооо, па!!!
689
6
 
9
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
До гладенСпоко бе,след няколко дни нали ше ходиш на село да ядеш печено агне и дробсърма:):):):):)
688
10
 
4
 
! Отговори
гладен преди 4 години
Бойко не мога и да се обекчазащото нищо не съм яли няма какво да облекчавам
687
7
 
9
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Просо аре на бас,че ако както ти си мечтаеш се съберете една коалиция БСП,ДъБъ,Атака,Боец,Гъзец,Възраждане,***,на Дългия шоуто и ДПС пак ше ви изтърбушиме на едни избори?:):):):)
686
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Средно 7 милиарда на месец ни струва това упражнение с "пандемията". Над хилядарка на глава.
685
21
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Извънредното положение трябва да остане до март 2021 , нека икономиката да спре , че много ми се иска да гледам ,как същите тези зомбирани хора, на който Боко уж е опазил здравето , но се чудят, на коя магистрала асфалта да заръфат . Буквално ще го разкъсат и него и скапания му крадлив ГЕРБ :)
684
6
 
20
 
! Отговори
Тонката преди 4 години
Големи чембери 10 години вече:):):):)Кратуните им пращят на узряло:):):):)Просото и то горкото рИве тука та се къса,че и моли за некви обединения срещу Бойко:):):):)Увреди ги,увреди ги ментално Борисов:):):):)Пишат като некви бледи сенки в интернет пространството и кога дойдат избори им го монтираме нечовешката:):):):)Просото ЕПТЯН изперка от карантината горкото:):):):)Просо носиш ли маска бе ахмак?:):):):)
683
8
 
3
 
! Отговори
Barba Ganios преди 4 години
До Тонкатаdo 749 daa Tonka....toi (BB)dobrovolnoi mnogo uslujlivo pravi tova ,koeto Erdogan poiska ot nego ! Iugoiztochna balgaria se tutcizira zdravo(turski se govori navred ,daje trudno s namirash rabota ako ne govorish tutski ,veche ima poveche postroeni djamii v BG otkolkoto tsarkvi,,bolnici ,TV,letishta zemia se otdavat na turci I tuirski firmi ! Turski seriali v nai-gledanoto vreme po TV ! Dogan,Mestan,Peevski s nai- golemi parcheta ot "banitsata " BG...Oshte da izbroiavam li Tonka ?!
682
15
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
та може ли .."човек",чийто девиз е "Каквото кажат големите началници",да "обмисля",или изобщо да мисли?..Вие само гледайте как ще "Спи на пухена възглавница" Мутрьо,след като БЛАГОДАРНАТА Сталинка му подхвърли парата!Ще видите и как ще се разпредели тая пара..Разбира се,Мутрьо ще ви нахока че "не сте в час с харченето",но...Ние си знаем ТЕРТИПИТЕ..
681
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Здравият министер е съгласен! Още не знае с какво, но подкрепя решението. Заповедта ще е готова около полунощ.
680
7
 
3
 
! Отговори
ПроСоТо преди 4 години
До Тонкатани са тръшкай,Тонке!..-Теб нема да та влачат,колкото и да ти са иска..
679
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тонка, ами те бежанците заради Борисов не искат да дойдат тука. Той опоска всичката мазнинка.
678
6
 
2
 
! Отговори
Barba Ganios преди 4 години
До Анонименdo 742 Borisov"upravliava "taka kakto mu narediat "nachalnicite " !!! Toi e prosto edno podstaveno lice !!!Kakto sam si be pozvolil da kaje za prezidentskata institucia predi vreme ,kogato Plevnaliev be president .." I magare da slojish na tozi post ..I magareto shte se spravi " !!! Tova vaji s palna sila I za negovoto "upravlenie " !!! Toi e "magareto " na koeto mu narejdat nachalnicite !!! Razbira se toi "obmislia " I "vzema resheniata " !!!
677
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мъкаааа.....Само две ***, които бичат Борисов. И двете са много красиви ***. Ива Николова и Беновска.