След експеримент в неделя ще стане ясно дали ще отворят парковете

Щабът ще препоръча кметовете да определят реда и подробностите за посещение
Обновена: 25 апр 2020 09:18 | 25 апр 2020 09:16, Елка Василева
126
След експеримент в неделя ще стане ясно дали ще отворят парковете
Снимка: архив, БГНЕС

Ръководителят на Националния оперативен щаб професор Венцислав Мутафчийски изрази надежда, че може да бъдат отворени парковете за разходка на деца с родители при спазване на съответните изисквания.

Националният оперативен щаб ще препоръча кметовете да определят реда и подробностите за посещение на паркове. Това ще стане след експеримент, който ще се проведе неделя в столицата.

Той ще покаже дали ще отворят парковете за разходка на родители с малки деца.

"В неделя ще се проведе учение или експеримент, при който ще се създаде организация за посещение на паркове. Ще се извърши наблюдение дали това нещо се спазва. Искрено се надяваме, че хората ще спазват физическата дистанция и ще стане възможно да могат да се разхождат в парковете", каза на ген. Венцислав Мутафчийски.

На въпрос каква какво се разбира под "малки деца" и каква ще бъде възрастта, той отговори, че годините ще бъдат определени от кмета.

Още по темата

„Нашата препоръка ще бъде градоначалниците във всеки град да определят реда и подробностите по посещението на такива места“, поясни той.

„Тази сутрин четох, че в Австралия отново са забранени плажовете, защото се оказва, че се спазват мерките за физическа дистанция известно време, след което има нарушения и съответно властите взимат мерки“, допълни ген. Венцислав Мутафчийски.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова каза вчера, че голямата ѝ болка са децата в извънредното положение и заради това е направена подготовка, за да могат да излизат в парковете и градините в определени часове.

Все пак се чакало разрешение от Националния щаб за борба с коронавируса, защото „никой няма да ги пусне на своя глава, защото не иска обвинения, че е причина за нови заразени“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
0
 
! Отговори
Shshs преди 3 години
Да няма да има парламентарни избори, че ни искате дистанцирани един от друг? Хахахаха.
111
1
 
4
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
Ще отпуснат мерките рано или късно и не само хора с деца и кучета ще могат, а всички ще дишат чист въздух сред зеленина. Тези мерки за парка са расистки - по отнощение на соц.статус, възраст и притежание на животно или не, но вече не ни дреме, защото животът не може да спре...... Обаче, това което стана на онзи светофар в София - няма връщане назад. Там ни дреме, защото един живот беше спрян завинаги!!! искаме действия, справедливо наказание, присъда, последствия, оставки!
110
1
 
5
 
! Отговори
северозапад преди 3 години
Бах ти гениалната мисъл след експеримента" та ние 30 години сме подложени на експерименти затова от близо 10 милиона 90 те години сега сме по малко от 7 милиона
109
1
 
4
 
! Отговори
До с маска преди 3 години
И като започнеш да кашляш в маската после цял ден си дишаш лигите. Гениален си, брат!
108
1
 
3
 
! Отговори
Бай иван преди 3 години
Отворете парк Витоша.
107
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къде намериха лента да снимат па тея ... С аверите колко махнахме ... Даже писах че им свършели били.
106
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в градския транспорт може , в ограниченото пространство , в парка не може , на въздух и слънце, логика ниииикаква!!!
105
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Парковете ще останат затворени.
104
0
 
27
 
! Отговори
Unknown преди 3 години
А тези, които нямат деца или кучета, нямат ли право са се разходят на чист въдух в парка и да се порадват на слънце!?
103
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Фандъкова да каже как на Витоша си правят партита богоизбраните ***. Парковете са белите дробове на града. Дами и господа, ние нямаме право на чист въздух.
102
17
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е какво пак мрънкате. Изобщо нямаше да затворят парковете и Витоша, ако хората спазваха дистанция. Какво им пречи отиваш във Витоша със семейството. Отбиваш някъде и сте само вие. Обаче не - хората масово се набиваха на едни и същи места. Отиват на планина и искат да са заобиколени с хора. По същият начин може дори ив Южния Парк до някъде поне да се разпръснат и да спазват дистанция от 2 метра, ама не - хората си знаят 2-3 централни алеи и само по тях обикалят и едни до други се набиват.
101
12
 
5
 
! Отговори
Нормален преди 3 години
Каква самодисциплина,какви пет лева?Гледам тука в сайта ,,убедителната философия" на безсмъртните пубери и милениум младежта и изводът се налага естественно: За хората свикнали само да получават,без да се замислят, и да намират само кусури,нищо и никога няма да е наред! Безметежно усещане за слободия и безнаказаност на едно цяло презадоволено поколение не признаващо правила ,норми,закони ,вайкащо се и мрънкащо непрекъснато .
100
14
 
9
 
! Отговори
korona преди 3 години
Майките и сега не се спират......с маски, без маски се движат навсякъде.Водят децата с колела, тротинетки, колички.Много малка част остават дисциплинирани, но те са "***" и "ограничени".Как ще искате после тези деца като пораснат да спазват правила??????КАК????
99
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Я потърсете в гугъл исторически данни за епидемии от други коронавируси, да се посмеете. Пет епидемии, всяка зима пик. Точно като при грипните вируси.Тоест - догодина пак. Пак ли ще ни изпозатворят или тогава "няма да е толкова страшен". А за обикновения грип защо не затварят държавата?
98
0
 
2
 
! Отговори
До 102 преди 3 години
Под ние ,разбираш населението на света ,нали??
97
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като с животни си правят експерименти. Но ние си го заслужаваме.
96
2
 
20
 
! Отговори
На идиотите преди 3 години
им доставя удоволствие да се гаврят с хората. В метрото могат да се гъчкат хора, а в парка на 5 метра дистанция не може!? Направете алеите еднопосочни, без да има срещи между хората. Хората сами ще се дистанцират и ще се пазят от разни зарази.
95
0
 
31
 
! Отговори
Прост и глупав преди 3 години
Какво ще се промени май месец?А юни?А септември 2021?Ставам сутринта и край,няма корона(ако въобще я има)Безумни и неадекватни мерки.Много по-страшно е това,което се случи на един светофар в София...
94
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Майтапчийски си експериментира човека. Върху вас. Бaх тоя модерен Мeнгеле...Учудващо, експеримента му с търпението ви е доста успешен. Уфсе.
93
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
nedialko, ti zasto pishesh pikovi laji ? dnes ima 285 dushi po leglata v bg bolnici s modernia birus. a ti si naspisal 400 procenta poveche, ti kogo lajesh ve?ami na besilkata?