След експеримент в неделя ще стане ясно дали ще отворят парковете

Щабът ще препоръча кметовете да определят реда и подробностите за посещение
Обновена: 25 апр 2020 09:18 | 25 апр 2020 09:16, Елка Василева
126
След експеримент в неделя ще стане ясно дали ще отворят парковете
Снимка: архив, БГНЕС

Ръководителят на Националния оперативен щаб професор Венцислав Мутафчийски изрази надежда, че може да бъдат отворени парковете за разходка на деца с родители при спазване на съответните изисквания.

Националният оперативен щаб ще препоръча кметовете да определят реда и подробностите за посещение на паркове. Това ще стане след експеримент, който ще се проведе неделя в столицата.

Той ще покаже дали ще отворят парковете за разходка на родители с малки деца.

"В неделя ще се проведе учение или експеримент, при който ще се създаде организация за посещение на паркове. Ще се извърши наблюдение дали това нещо се спазва. Искрено се надяваме, че хората ще спазват физическата дистанция и ще стане възможно да могат да се разхождат в парковете", каза на ген. Венцислав Мутафчийски.

На въпрос каква какво се разбира под "малки деца" и каква ще бъде възрастта, той отговори, че годините ще бъдат определени от кмета.

Още по темата

„Нашата препоръка ще бъде градоначалниците във всеки град да определят реда и подробностите по посещението на такива места“, поясни той.

„Тази сутрин четох, че в Австралия отново са забранени плажовете, защото се оказва, че се спазват мерките за физическа дистанция известно време, след което има нарушения и съответно властите взимат мерки“, допълни ген. Венцислав Мутафчийски.

Столичният кмет Йорданка Фандъкова каза вчера, че голямата ѝ болка са децата в извънредното положение и заради това е направена подготовка, за да могат да излизат в парковете и градините в определени часове.

Все пак се чакало разрешение от Националния щаб за борба с коронавируса, защото „никой няма да ги пусне на своя глава, защото не иска обвинения, че е причина за нови заразени“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


126
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Bg sadebna sistema sa christianski fashisti, teroristi, nacistki ubiici.
71
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Видя се, че мрачните прогнози за АДА, невижданата ярост, детските площадки, превърнати в морги, и чувалите за трупове не се сбъдват. Може пък наистина Господ да е българин. Имаме 5 починали бабички с по 100 съпътстващи заболявания. Смехотворен е вече този цирк!
70
3
 
15
 
! Отговори
Мама Росо преди 4 години
До 60 и СофияИскат отваряне на парковете за хора с деца....това е велико!!!Всички останали ще са принудени или да си направят или да си осиновят такива.Велико!!!Велико!!!Така ще подмладим и увеличим населението на България !!!При нас в квартала за съжаление зелени площи не останаха.Децата покрай извънредното положение най-много някой рахит да развият.
69
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ОСТАВКА!!!хахахаПравителството виновно на пръдльовци като тебе, че си купуват вредни храни.Ти даваш парите, ти избираш какво да си купиш.Аман от изкуфели вегани.Да забранели другото, да оставили само плодовете.***.
68
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В тая държава се видя, че кучетата имат повече привилегии от хората!
67
1
 
17
 
! Отговори
Не мога преди 4 години
Да повярвам колко много хора смятат, че мерките са адекватни... Овцата цял живот се страхувала да не я изяде вълка и накрая я изял чобанина
66
3
 
16
 
! Отговори
Бляяяк преди 4 години
От гологлавия мънкащ доктор ми се ... вече. Тоя не разбра ли, че към военната униформа е задължителна и фуражката? Ама, как да знае човечецът в държава без собствена войска?
65
4
 
9
 
! Отговори
До 62 преди 4 години
А докато разхождаше два месеца всеки ден пcетo навън не се оплакваше нали? Защото в тази сържава кучетата са по-важни от децата.
64
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В магазините се бутаме като гoвeдa, в парковете не може да се разхождаме. Така ще си баталясаме имунитета, че после една проста настинка ще ни отнесе.
63
9
 
21
 
! Отговори
ОСТАВКА!!! преди 4 години
ОСТАВКА на цялото правителство и кризисен щаб! Тотален провал в борбата с коронавируса! Вместо да забранят вредните храни по магазините и да оставят само плодовете, зеленчуците, хляб и основни неща докато трае извънредното положение, те затвориха хората по домовете да се обездвижат и разболеят, накараха ги да си сложат задължително маски, които им пречат на дихателната система и ги задушават. Затвориха парковете и спряха младите хора да спортуват и бягат, за да са здрави.
62
3
 
18
 
! Отговори
просперитет ГРОБ преди 4 години
Защо при т.нар. Свински грип нямаше такива мерки? Май се сещам! Още не беше изгряла звездата на Началника.
61
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В България вероятно има хиляди умрели... и заразени от вируса и те не са отразени в статистиката на щаба, защото няма как да се обхване целия процес на епидемията.Така, че няма никакво основание за отпадане на мерки.
60
2
 
14
 
! Отговори
Щирлиц преди 4 години
Експерименът се нарича корона вирус.Хората са опитни зайчета.
59
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ваксина за коронатя няма да има.Лекарство също няма да има скоро.Нито пък вирусът може да се ограничи вече.Така че всеки оттук нататък сам си избира дали да се крие като плъх до края на живота си.Аз лично не възнамерявам.
58
4
 
24
 
! Отговори
щаба на хитлер преди 4 години
а ако са без деца ще е забранено? а от цвета на кожата дали ще зависи разрешението?
57
5
 
8
 
! Отговори
София преди 4 години
Аз мойто дете си го разхождам в градинката в квартала и не ми е проблем и да отвори парка няма да го водя там, няма да прекосим половин София за да ходим в парка
56
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така, като ви слушах поредната малоумщина, и сто експеримента да направите, все ще си е малоумщина. Щяло да има по 1 коридор за всяка посока и родителите с деца (останалите явно не са хора, те нужда от чист въздух нямат) да ходят в този коридор, в редичка и на отстояние...В това време 90 % от алеите в парка ще стоят празни, ама няма значение, важното да сме ограничени в "коридор", да ни се казва точно къде можем да стъпим и, естествено, ако дръзнем да го нарушим, да ни се накарат хубавичко.
55
1
 
1
 
! Отговори
На стой преди 4 години
Си ти. Кой ти пречи?
54
1
 
8
 
! Отговори
Ужас преди 4 години
Не мисля, че парковете са проблем. И сега край блоковете по пейки и беседки е пълно с хора. Отделно пре парковете уж не се минава, но стотици хора вървят по тротоарите край парковете и така ги обикалят, тичат, разхождат кучета.
53
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
По егоизма им ще ги познаеш онези, за които няма достоен за майка или за баща на дете! Това е най-опасната за обществото група, за която няма няма оправдание.