Разделение сред полицаите, кои не са получили бонус от 650 лв.?

Синдикат алармира за двойни стандарти
30 апр 2020 11:00,
40

Над 15 000 служители на МВР получиха допълнителни индивидуални възнаграждения в размер на 650 лева, които правителството обеща за работещите на първа линия в условията на извънредно положение. Оказва се обаче, че има полицаи, които не са получили допълнителното възнаграждение, а са работили на първа линия. Това обяви зам.-председателят на Синдикална федерация на служителите в МВР Илия Кузманов пред "България сутрин".
Още по темата

"Не можем да премълчим откровеното пренебрежение към нас. Колегите, които бяха на КПП пунктовете, получиха по 650 лв. Същата сума е получена и в градове, където няма нито един заразен", подчерта той.

Според Илия Кузманов, от Министерството на вътрешните работи не са изработили ясни критерии за това кои полицаи да бъдат наградени.

"Стигна се до двойни стандарти. Има хора с еднакви задължения и длъжности, но единият получи, а другият - не", посочи Кузманов пред Bulgaria ON AIR.

Заместник-председателят на Синдикална федерация на служителите в МВР уточни, че от министерството е трябвало да вземат предвид рисковата среда или натовареността на служителите относно разпределянето на възнагражденията.

По думите му случилото се ще доведе до спадане на мотивацията.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
30
 
6
 
! Отговори
полицай преди 3 години
До АнонименНикой нищо не е искал. Правителството даде награди. Който си седи в къщи не рискува нищо. Полицаите рискуват цялото си семейство. Да не говорим за тези на границата.
4
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 1 Е как защо бонуси- нали в момента стоят на всеки ъгъл и дебнат бедния народ ако е без маска да го глобят с 300 лева. Пълнят хазната от тази идиоотия на Ананиев ченгетата!Вън ще стане 30 градуса, а те искат да спортуваме с маски на устата и носа. То и да спортуваш а само да се разхождаш пак ще се задушиш.
3
3
 
17
 
! Отговори
бай онзи преди 3 години
ох горките ушеви ..:) Първо местене на крачола за денят
2
5
 
23
 
! Отговори
Тупайте още пуска преди 3 години
Никакво разделение. Да се изплащат пари на всички в МВР, включително и чантаджиите. Ония балами данъкоплатците ще платят всичко.
1
6
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
аз така и не разбрах - защо получават бонуси,като си вършат работата и затова получават заплатите си???Има хиляди хора останали без работа и заплати, а шапкарите плачат за още...