Починалата лекарка в Сливен е била инфекционист

Българският лекарски съюз стартира дарителска кампания
Обновена: 2 май 2020 14:49 | 2 май 2020 13:56, Елка Василева
60
Починалата лекарка в Сливен е била инфекционист
Снимка: архив, БГНЕС

Доктор Илияна Иванова е първият починал лекар в страната с коронавирус. Тя е на 43 години, инфекционист и е част от лекарите на първа линия в сливенската болница.

Д-р Иванова от няколко дни е била интубирана и въпреки усилията на колегите й е починала. Тя е имала астма, но към момента не е имала никакви проблеми със заболяването и то не е било обострено от вируса. Влошила се е внезапно и сърцето й е спряло.

Д-р Иванова е първия починал лекар у нас, заразен с коронавируса. За нея колегите и пациентите казват, че е добър човек и професионалист, предаде БНТ.

Още по темата

В социалните мрежи близки и познати на д-р Иванова се организират с аплодисменти да отдадат почит към нея.

Българският лекарски съюз стартира дарителска кампания за набиране на средства за семействата и близките на починалите медици в битката с COVID-19.

Първата вноска по сметката в размер на 5000 лева ще бъде направена от съсловната организация за семейството на д-р Илияна Иванова, която загуби битката с болестта. Обшо 174 медици у нас са с положителни проби за коронавирус. През последното денонощие те са се увеличили с четирима.

Екипът на Dnes.bg изказва съболезнования на близките и семейството на д-р Иванова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
5
 
15
 
! Отговори
Никакъв колега не си преди 4 години
Ей, анцуг с маска и ръкавици. Никой не хейти лекарката, а целия фарс. Влез в някоя болница и на входа ще видиш 30 некролога на доктор А роден 1978, доктор Б на 45 и доцент В на 51. Не ти ли е по-интересно те защо са си отишли?
37
8
 
9
 
! Отговори
славянин преди 4 години
Както подсказах по долу - интубацията (навирането на тръба в трахеята) e почти сигурен метод за вкарване на инфекция в белите ти дробове - след нея ако оцелееш- оцелееш, ако умреш, разбира се не си умрял от интубационната инфекция! Затова както и написах в предния пост - нямам никакви симпатии и уважение към повечето в белите престилки, защото нямат необходимия морал и отговорност, просто ни ползват като тренажори за да поддържат необходимите им технически медицински умения!
36
12
 
18
 
! Отговори
Смъртност 0,6% преди 4 години
174 заразени, една починала.Лека й пръст на жената. Прави смъртност от 0,5747%!!!!Затова, скъпи приятели ще умрем от глад. Децата ни ще са неграмотни и ще ни заколят на улицата за хляб и сирене.
35
7
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес от коронавирус починаха двама човека, а от хронични заболявания, старост и други причини умряха други 297. В България всеки грипен сезон умират средно 2000 човека, а от коронавирус за 2 месеца 60. От началото на годината в България са починали 34 900 човека, а в Швеция 31 800, въпреки че имат 3 милиона повече население и въпреки вируса. България продължава да е страната с най - висока смъртност заради ниския жизнен снандарт и лошо здравеопазване. Всеки да си прави сметка от какво да се пази
34
7
 
2
 
! Отговори
Мутафчийски преди 4 години
Ето какво става ако свалиш маската дори за миг! От днес дори в банята с маски!
33
6
 
8
 
! Отговори
Мамка му, преди 4 години
къде е щаба? Това корона ли е или не? Кой, кой да ми каже!?
32
21
 
18
 
! Отговори
Мангъров убиец преди 4 години
Още млада и в разцвета на силите си, тази лекарка загина заради безхаберници като мангъров, радев, йотова и подобни от котилото на бсп, анти човешки същества. те я убиха, тези мръсни отвратителни убийци (
31
13
 
3
 
! Отговори
Щабът преди 4 години
Била е без маска !!! Като нямате - купете си - в Аптеките е пълно с маски вече!!
30
7
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За съжаление, благодарностите у нас са малко и закъснели - виж на критиките сме царе. Мъчно ми е за жената, но си давам сметка, че това е само началото. Понеже малцината, но шумни "специалисти" по отсъствието на вируса успяха да наложат гласа си, сега те трябва да ходят и да заместват отказващите се медици.
29
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да беше станала личен лекар, горката.
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Мнениеможе ли да обясниш на останалите
27
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Интересно съвпадение, че тази новина се появява в деня, в който покриха Щаба
26
8
 
2
 
! Отговори
Ами... преди 4 години
Война е. Жертви.И все пак, не се шашкайте!
25
27
 
10
 
! Отговори
славянин преди 4 години
Значи неносенето на маска е страшна опасност от заразяване, а навирането на тръба в трахеята ти е пълна безопасност и безобидност, вярва ли някой НОРМАЛЕН И СЪС СРЕДНА ОБЩА КУЛТУРА ЧОВЕК В ТОВА!? Аз лично не изпитвам никакви положителни чувства към болшинството от тези в белите престилки, просто те нямат необходимия морал, за да имам към тях такива чувства!
24
23
 
4
 
! Отговори
Да БСП! преди 4 години
умряла голяма работа, сега е важно да се свали правителството и да дойде народното управление на БСП. Всички ще получат големипомощи и няма да има никакви ограничения и хората ще са много доволни!
23
22
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Умряла от астма по време на епидемия. Питайте Тошко Мангъра на Чалгара. Показа докторче, което така обясни всички случаи.
22
8
 
16
 
! Отговори
славянин преди 4 години
''Дайте ми власт над медиите и ще превърна всяко общество в стадо св.не''Йозеф ГьобелсВерността на това твърдение е пределно очевадна в настоящия момент - толково много двукраки св.не се появиха в последните два месеца с религиозна вяра в ''истините'' на официалните власти - политически и медицински и ''истините'' на официалните масмедии!
21
6
 
26
 
! Отговори
Православен преди 4 години
Бог Да прости този лекар герой! Да отдадеш живота си помагайки на ближния ознавача вежен живот в Царството Небесно! Хора замислете се, заради егоизма си и задоволяване на неща без които всеки може известно време рускуваме живота на много други познати и непознати хора.Човеко, примире се, че не всичко може и трябва да става по твоя воля
20
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Най - вероятно са я убили. При интубация 85% от хората с коронавирус умират, а те са я интубирали. Това трябва да се прави наистина в краен случай и в повечето пъти само вреди. Не забравяйте, че откакто се отмениха плановите операции, смъртността в България рязко намаля. Хиляди умират заради лекарски грешки всяка година.
19
12
 
10
 
! Отговори
Солидарен преди 4 години
-В колко часа трябва да пляскаме? - и на балконите ли да сме ??