Починалата лекарка в Сливен е била инфекционист

Българският лекарски съюз стартира дарителска кампания
Обновена: 2 май 2020 14:49 | 2 май 2020 13:56, Елка Василева
60
Починалата лекарка в Сливен е била инфекционист
Снимка: архив, БГНЕС

Доктор Илияна Иванова е първият починал лекар в страната с коронавирус. Тя е на 43 години, инфекционист и е част от лекарите на първа линия в сливенската болница.

Д-р Иванова от няколко дни е била интубирана и въпреки усилията на колегите й е починала. Тя е имала астма, но към момента не е имала никакви проблеми със заболяването и то не е било обострено от вируса. Влошила се е внезапно и сърцето й е спряло.

Д-р Иванова е първия починал лекар у нас, заразен с коронавируса. За нея колегите и пациентите казват, че е добър човек и професионалист, предаде БНТ.

Още по темата

В социалните мрежи близки и познати на д-р Иванова се организират с аплодисменти да отдадат почит към нея.

Българският лекарски съюз стартира дарителска кампания за набиране на средства за семействата и близките на починалите медици в битката с COVID-19.

Първата вноска по сметката в размер на 5000 лева ще бъде направена от съсловната организация за семейството на д-р Илияна Иванова, която загуби битката с болестта. Обшо 174 медици у нас са с положителни проби за коронавирус. През последното денонощие те са се увеличили с четирима.

Екипът на Dnes.bg изказва съболезнования на близките и семейството на д-р Иванова.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
10
 
13
 
! Отговори
славянин преди 4 години
Тия лекари интубирайки болните могатда ги заразяват с какво ли не, вярва ли някой, че нахъндването на тръба в трахеята ти е безобидна и безопасна интервенция!?
17
18
 
5
 
! Отговори
House M.D. преди 4 години
А интервю с нейното куче няма ли да има?Ерго, тази информация не можахте ли да я пуснете в предишната статия?
16
4
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поклон пред истинските лекари, които рискуват живота си всеки ден и от месеци живеят под карантина.
15
8
 
19
 
! Отговори
Сатира преди 4 години
Над 10% от заболелите са лекари, а уж костюмите ни били много хубави и качествени.
14
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За съжалание лекарите се задължават да си бият противогрипните ваксини, които станаха причина за това толкова много хора да умрат на запад. Има множество проупвания, които доказват че тривалентната ваксина срещу грип увеличава възпалителните процеси в тялото и това засилва цитокинната буря, от която всъщност хората умират, не от самия вирус. По време на последната пандемия от свински грип ваксинираните срещу грип са имали 3 пъти по - голям риск от усложнения от неваксинираните.
13
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До ЕдинАбсурд е написаното от теб. Никой не ти пречи да си седиш в къщи и да носиш маска, непрекъснато.
12
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Един 603Абсурд е написаното от теб. Никой не ти пречи да си седиш в къщи и да носиш маска, непрекъснато.
11
21
 
8
 
! Отговори
до 1 от славянин преди 4 години
Добиче, ти как установи че смъртта и е от ковида!? Лично ли я тества или го научаваш от сайта!? На вас, г.ведата, каквото ви кажат в това вярвате, в това се отличавата от хората - хората търсят различни други мнения и източници, за да отсяват зърното от плявата!
10
11
 
10
 
! Отговори
ъъъ преди 4 години
За какъв достъп до информация плачеш и за какви мерки? Достъпът до информация се изчерпваше с монотонно четене на нищо незначещи цифри, разнообразявано от време на време с изстъпленията на няколко шефове на болници и включвания на баш дофтора от магистралата. Мерки ли викаш? Същата работа - безсмислен тормоз на гражданите с нулев ефект. Блокади на градчета с по няколко болни, гонене с полиция на хора, отказали "лечение"- дето го няма, в болница , и неглижирани неовладяни огнища на зараза - Видин
9
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сливенската болница е една от най- некадърните в БГ - питайте обикновените хора колко техни близки си отидоха след "лекуване" в тази болница -сега става ясно ,че и колежката си са държали вкъщи и до последно не са потърсили по- компетентни лекари от София или от други болници..лекарката е един от малкото истински специалисти в тази "болница" мир на парха и
8
9
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какви ръкопляскания, бе, хора - камъни трябва по тия от сградите на жълтите павета! Доведоха здравната система до колапс, пропита от корупция и мизерия. Като гледах репортаж какви "предпазни средства" от 1984 година са раздали на работещите в един дом за стари хора със заразени... да му се доплаче на човек. Лекарите и всички, които работят с болни, сами си купуват и предпазни средства, и материали - кой каквото и както може. Не се тестват умишлено. Чак като стане белята - аууу, какво стана...
7
7
 
49
 
! Отговори
Мнение преди 4 години
За 48 часа, на възраст 43 години и без придружаващи заболявания. За средно интелигентен човек веднага ще стане ясно колко опасен е този вирус.
6
8
 
36
 
! Отговори
Един преди 4 години
На фона на тази тъжна новина се ограничава достъпа ни до информация за болестта. Мерките се разхлабват при условие, че има десетки нови болни всеки ден.Това е абсурд!
5
19
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тя е имала астма, но към момента не е имала никакви проблеми със заболяването и то не е било обострено от вируса.-------Значи вирусът не е опасен за хора с астма?Изведнъж легнала и умряла без причина, въпреки реанимационните мероприятия?Усещам промяна в генералната линия на пропагандата, има ли такова нещо? А може би става въпрос за лекарска грешка при кнтубирането?
4
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Шекер ти Румка От Желка подлезчеИ хаймана главорез
3
0
 
42
 
! Отговори
Българин преди 4 години
Да почива в мир. Съболезнования на семейството и.
2
2
 
77
 
! Отговори
Тъжно преди 4 години
Почивайте в мир, д-р Иванова! Светла Ви памет! Вие сте герой в тази битка.
1
14
 
57
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Д-р Менгеле и другата антикарантинна *** да отидат да я заместят, а не да развиват стадни теори по медиите. А плешивият славей от учиндол - санитар там.