Ангелкова: Не се знае кога ще приемаме чуждестранни туристи

По думите й летният сезон ще започне на 1 юли
8 май 2020 09:14, Нели Христова
38
Ангелкова: Не се знае кога ще приемаме чуждестранни туристи
Снимка: БГНЕС

От 13 май в България вече ще може да се развива вътрешен туризъм, тъй като тогава отпада извънредното положение и забраната за пътуване с цел почивка. Поетапно ще се отворят къщите за гости и малките хотели при спазване на мерките, а по думите на министърът на туризма Николина Ангелкова, активният летен сезон ще започне на 1 юли. 

Тя поясни, че разликата при големите хотели е, че те имат по-голям капацитет и трябва да преценят дали могат да спазят всички мерки. Хотели обаче не са затваряни, категорична беше Ангелкова.

"Концесионерите искат индивидуален подход към всеки един плаж. Надявам се през диалог да успеем да намерим златното сечение, баланса. Ние сме предложили да има индивидуален подход, но друг е въпросът какво ще реши парламентът. Вече има сключени договори - те трудно ще бъдат прекратени. Всички искаме да има безплатни чадъри и шезлонги, и символични цени. Там, където обаче подписаните договори не го позволяват, ще се опитаме да намерим решение, за да подпомогнем вътрешния туризъм", коментира Ангелкова пред БНТ.

Министърката каза, че не е известно кога страната ни ще може да приема чуждестранни туристи.

Все още нямаме туроператор, който да е обявил фалит. Надявам се рискът да бъде минимизиран, но не е ясно в коя частица от нашия сектор ще има фалити, поясни Ангелкова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
9
 
! Отговори
Уникално преди 4 години
Ще отворят хотелите, които не са затваряли. Уникално!"Поетапно ЩЕ СЕ ОТВОРЯТ КЪЩИТЕ ЗА ГОСТИ И МАЛКИТЕ ХОТЕЛИ при спазване на мерките, а по думите на министърът на туризма Николина Ангелкова, активният летен сезон ще започне на 1 юли. Тя поясни, че разликата при големите хотели е, че те имат по-голям капацитет и трябва да преценят дали могат да спазят всички мерки. ХОТЕЛИ ОБАЧЕ НЕ СА ЗАТВАРЯНИ, категорична беше Ангелкова."
7
1
 
13
 
! Отговори
дедо от село преди 4 години
До Анонимен 6 Сравнението ти с тези кротки и работливи животни е обида за тях! Просто и аз не виждам сравнение и прилагателно за тази жалка женица ,която все още не знае, защо е в това министерство ,защото няма мисъл и знания за тази дейност.
6
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Няма да приемате никакви чужденци повече тази година...!Има пандемия... Докато не приключи никакви чуждестранни туристи не трябва да влизат в България!
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Плана е че няма план.Коня седи и чака да й предлагат мерки. И хотелиери, и почиващи. Една от друга по-абсурдни. А тя ще търси златно дечение, хахаха. Не кон, ами катър!
4
2
 
17
 
! Отговори
питане преди 4 години
Защо изобщо г-жата се появява пред публика, след като нищо не може да съобщи!? На практика, каквото и да я попитат, тя отговаря, че няма яснота и не знае! Егати министерството, егати министърката! Само мрънка и нищо разумно до сега не е направила за сектора! Явно фирмите и работещите трябва да се спасяват сами, кой както успее. Да се скрие, поне да не дразни хората!
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами както е тръгнало до 1-ви Юли има два месеца! До тогава ще сме се заразили колкото и чужденците!
2
3
 
13
 
! Отговори
681 преди 4 години
За пияндетата и наркоманите от запада съм 1000% сигурен,че ще се довлечат тук,за да рушат,вил.неят и да се нас.ират в курортите ,ама за нормалните българи въобще не се съмнявам да отидат на море в България! Най-близките дестинации за символични пари са Турция и Гърция ,където те посрещат и обслужват като принц!
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добър план !?!