297 100 души са безработни у нас

Това е със 113 000 повече от миналата година
10 май 2020 14:01,
119
297 100 души са безработни у нас
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

297 100 са вече безработните у нас. Със 113 000 повече от миналата година по същото време. Данните са на Министерството на труда и социалната политика. Безработицата все още се увеличава, като през последните дни са се регистрирали около 1300 души на ден в цялата страна.

Още по темата
 

Междувременно от началото на извънредното положение свободните работни места са 19 070. Най-много са в преработващата промишленост - 4 689, след това в държавния сектор - 3724, и в търговията и ремонт на автомобили - 2180.  Според експертите темпът на нарастване на безработицата се забавя.

"Това, което се случи на пазара на труда през месец март, не е установявано през последните 30 години. От условие на недостиг на работна сила и търсене във всички сектори на икономиката, за няколко дни се премина към съкращаване, затваряне на много обекти. През този месец и половина този процес продължи, но вече с едно затихване. Има и много работодатели, които обявяват работни места и се търсят хора, както в преработваща промишленост, така и в селското стопанство, и строитеолството", обясни Елка Димитрова, директор на дирекция "Политика на пазара на труда и трудова мобилност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
1
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Ако има недоучили специалността Инквизитор-----------------------------------------------------------------Алооу, отворко, в Чили Светата Чилийска Инквизиция измъчваше крадците, докато признаят къде е краденото, кои са им ятаците, после ги заравяше в дълбоки дyпки.Що не си стоиш в панела и да псyваш на воля ?!
36
22
 
1
 
! Отговори
Марийка преди 4 години
Имам три апартамента близо до Докторски паметник, давам ги под наем. Децата пращат пари от Германия. Добре ми е.Народе, не излизай! Работата не е важна. Да си запазим здравето! На 80 години съм и вече не говоря за мушкатото и за сериала с баба Пенка от горния етаж. Намалете контактите, младежи, да се пазим! Малко смирение 2-3 години, колко му е! Ако трябва 2-3 години, няма да излизаме. Аз не съм излизала от 13 март.
35
6
 
5
 
! Отговори
IT преди 4 години
до 33Знам, че ти се иска, но ще стане точно обратното.А ти ще продължиш да мразиш успелите и да ги обвиняваш за собственото ти мизерно съществуване.
34
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трайно безработните търсим работа с чужди езици за добри пари , даже и без пари бихме работили но на чорбаджията му се свиди 500 лв заплата да даде, е тогава ще си работим сами и ще си изкарваме милиони
33
5
 
3
 
! Отговори
До 32 преди 4 години
Значи сте сбирщина неудачници. Как пък хиляди ги взимат, а теб не? Помисли си. Или не ставаш или има световен заговор срещу теб.
32
9
 
13
 
! Отговори
Цун Кай Ху Й преди 4 години
Когато коронаизмамата приключи, много "висококвалифицирани" IT специалисти и бели якички от Софлето, ще се молят да ги вземат за в Италия гроздоберачи с надница 10 евро на ден!
31
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 29 викаш не съм квалифициран, само дето това което го казвам и с много познати се случва , и те ли не са квалиифицирани ти явно си единствения квалифициран. Или си единствения връзкар.По-скоро второто.
30
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И защо има трайно безработни като до преди два месеца във всеки бранш отчитаха липса на кадри! Кой е виновен? Или има хора, които си мислят, че някой ще дойде да те моли, да отидеш да поработиш.И сега се предлага работа, ама трябва малко да се понапрегнеш, да потърсиш и да предложиш някакви умения.
29
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Повече са безработните има не регистрирани.
28
9
 
3
 
! Отговори
До 28 преди 4 години
Ами значи не си квалифициран, щом никъде не те взимат, потърси проблема в себе си.
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Работа Бол! Да изринем политяги! Ако има недоучили специалността Инквизитор, да изгледат една парлама заседание в ПарлаМента, но без да псуват! И ето ти специалисти, бол!
26
1
 
15
 
! Отговори
До 25 преди 4 години
На тия обяви дето викаш колко съм пращал, отговори никакви което значи,че си слагат техни хора а не случайни кандидати ,случайните кандидати трябва да емигрират
25
14
 
8
 
! Отговори
АНТИ преди 4 години
Мангърците работа не подхващат.Мангърците по цял ден ходят по заведения и говорят празни приказки,както вожда им - главения Мангър !!
24
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ревете за още мерки. Давайте!
23
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако милионите безработни посетят един дето се води пожарникар ама не е изгасил нито един пожар бързо ще подаде оставка
22
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 20 социалната пенсия е за хора с минимум 10 години стаж така ,че не е да не са работили
21
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безработен предложете и ще ви дам св по-добър работник от мен няма да намерите само ме наемете дори и без пари работя експерт по чужди езици е една от специалностите ми
20
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Социалната пенсия изобщо не ме интересува, защото тя е за хора, които не са работили. Важно е да бъде актуализирана, осъвременена пенсията на хората, работили над 35 години, защото заслужават!
19
0
 
17
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
ДО СЕГА НИ ВАДИХА ДУШАТА СЪС ПАМУК ОТ СЕГА НАТАТЪК ЩЕ Я ВАДЯТ СЪС ШКУРКА
18
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Безработен съм и си търся работа в кол център от дома ама никой не ми предлага работа ако някой предлага работа да остави имейл да му прата св само да предложи работа в кол център от дома