297 100 души са безработни у нас

Това е със 113 000 повече от миналата година
10 май 2020 14:01,
119
297 100 души са безработни у нас
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

297 100 са вече безработните у нас. Със 113 000 повече от миналата година по същото време. Данните са на Министерството на труда и социалната политика. Безработицата все още се увеличава, като през последните дни са се регистрирали около 1300 души на ден в цялата страна.

Още по темата
 

Междувременно от началото на извънредното положение свободните работни места са 19 070. Най-много са в преработващата промишленост - 4 689, след това в държавния сектор - 3724, и в търговията и ремонт на автомобили - 2180.  Според експертите темпът на нарастване на безработицата се забавя.

"Това, което се случи на пазара на труда през месец март, не е установявано през последните 30 години. От условие на недостиг на работна сила и търсене във всички сектори на икономиката, за няколко дни се премина към съкращаване, затваряне на много обекти. През този месец и половина този процес продължи, но вече с едно затихване. Има и много работодатели, които обявяват работни места и се търсят хора, както в преработваща промишленост, така и в селското стопанство, и строитеолството", обясни Елка Димитрова, директор на дирекция "Политика на пазара на труда и трудова мобилност".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
26
 
! Отговори
Тъпомер преди 4 години
И още толкова нерегистрирани в бюрата на труда,та България цъфнала и завързала,власт която се занимава само с рекет отблъснала всички чуждестранни инвеститори.
16
24
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставка на румен радев ветото!
15
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има милиони трайно безработни дето нямат какво да ядат с никакви доходи особено в тая криза а и преди кризата но има едни дето са на държавни постове а тия на държавните постове дори и ваучери за храна не отпускат камо ли пари предлагат кредит ама кредит може да вземе само някой който има трудов стаж ако няма трудов стаж не може и да вземе всички ще емигрират
14
2
 
19
 
! Отговори
ЖороПърви преди 4 години
Фалшива новина! Под мъдрото ръководство на Генерал Доктор Инженер Бойко Борисов- това не може да бъде!
13
7
 
8
 
! Отговори
Членът на Партията преди 4 години
Безаналогови другарки се опитват да се возят на Бентлито, без да се хващат за скоростния лост... Другарки дайте, за да ви дадем!
12
1
 
10
 
! Отговори
Уонко Нормалият преди 4 години
Искам лично тази палавница бетинка жотева да ме напляска за Неправилен коментар. После ще дам интервю на хекиМяу и Идилията ще ми е завършена!
11
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А за мерките 60/40 уж до 7 дни ще отговорят, а вече чакам 11 дни и няма кой да дигне телефона да каже какво става...Не , не , подавайте онлайн уж, а като подадеш и нищо!!! Явно ще трябва да се ходи на място!
10
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И аз съм от тия!
9
6
 
33
 
! Отговори
мижи да те лАжем преди 4 години
Социална пенсия = 132,74 лв.Затова ли скачахте, прости българи ?!
8
2
 
19
 
! Отговори
The Ghost преди 4 години
Усмихвайте се днес, утре ще е по-зле
7
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ограниченията са рай за всяка власт, затова и не искат да ги махат.Правят каквото си искат, харчат колкото искат - никаква отговорност.Раята плаща сметката.
6
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От глад се мре по леко от колкото от Ковид..капиталистическа мъдрост
5
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Политиците най-много работят.
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Засега не чувам да намалят заплати, значи бизнеса се справя все още. При положение, че толкова много безработни и хората почват да не им стигат парите, то трябва да започнат да намалят цените на всичко и вместо съкращения, по-ниски заплати, но и по-евтини продукти и услуги. Видя се, че само нагоре не става. Може би ще иска рестарт отначало. Едно кафе да е 50 ст. в заведение и хората да вземат по 500-600 лв.
3
5
 
24
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
ИДВА ГОЛЕМИЯ ГЛАД И СЪС НЕГО ПРЕСТЪПНОСТА ХАУСА ГРАЖДАНСКИ ВОЙНИ ПО ЦЕЛИЯ СВЯТ. ПРИГОТВЯТ ПЪТЯ НА АНТИХРИСТА
2
0
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това са само регистрираните в бюрата по труда иначе са неколкократно повече.
1
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами това са само тия, които имат право на парична помощ. Поне двойно са безработните! В сивия сектор хич не се регистрират!