Ангелкова: Почивка в Гърция или Турция - и после карантина!

Министърът припомни, че ситуацията с коронавируса е динамична
Обновена: 11 май 2020 22:05 | 11 май 2020 22:03, Веселина Йорданова
223
Ангелкова: Почивка в Гърция или Турция - и после карантина!
Снимка: Dnes.bg

Българите, които изберат да почиват в Гърция или Турция, след завръщането си в страната ще трябва да останат в 14-дневна карантина. Това предупреди министърът на туризма Николина Ангелкова, която присъства на обсъжданията в парламентарната правна комисия на промените в Закона за здравето.

Ангелкова припомни, че ситуацията е изключително динамична и все още се очакват указанията на Европейската комисия за въвеждането на единни здравни стандарти.

Още по темата
"Най-важното в момента е проследяването на разпространението на коронавируса, за да се прецени как ще се отворят границите за туристите", каза министърът и призова българите да изберат родните курорти.

Ангелкова разговаря и с представители на Обединение "Бъдеще за туризма" и ги запозна с предложените от Министерството на туризма законодателни промени за подкрепа на бранша.

Сред тях е предложението да се удължи до 12 месеца срокът за възстановяване от туроператори на суми на туристите заради неосъществени при кризата ваканции и почивки. Идеята бе подкрепена от представителите на обединението, в което участват туроператори, туристически агенти, собственици на места за настаняване и изхранване, екскурзоводи и превозвачи.

По-рано премиерът Бойко Борисов се срещна с представители на ресторантьорския и хотелиерския бранш у нас. По време на разговора са били обсъдени прилагащите се противоепидемични мерки в сектора във връзка с разпространението на COVID-19.
 
Представителите на ресторантьорите и хотелиерите са изложили своите виждания и предложения за функционирането на заведенията в условията на пандемия. По време на срещата са били дискутирани и допълнителни мерки в подкрепа на сектора у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


223
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
97
0
 
18
 
! Отговори
Азармо преди 4 години
До Летовник 77На англичанина след кацане ще му тикнат термометър отзад и декларация да подпише, че не е болен в момента. И... о, чудо! Всичко е ok
96
0
 
15
 
! Отговори
Карантина и в Гърция преди 4 години
Гърция се опитва да преговаря да доведат до частично или пълно премахване на карантината, засягащо български граждани, които влизат в Гърция новите планове може да се обявят още тази седмица заедно с двустранно споразумение между София и Атина.В момента карантината действа за всички български граждани, които влизат в страната, и тя трябва да се прекара на специфично място, указано от полицията (в повечето случаи - хотел).
95
0
 
5
 
! Отговори
до 74 преди 4 години
До Сметки без кръчмаряГлупости! Има си самолети.
94
5
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Със и без споразумение от средата на Юни до началото на Октомври сме в Гърция!! Тая мутреса да не ни плаши с карантина, а да ходи да брои чадърите на Лай но морието!
93
5
 
4
 
! Отговори
До 93 преди 4 години
На лъжата краката са къси. Така казва Мъдрия народ Български. И съдебните дела ще паднат, но само за някой, и задължително няма да мине номера на редовия тарикат, щото съда е нужен, за да пази държавността, а не мераците на хитреци подкопаващи устоите и.А лъжата на термокамерите, не отменя карантината, а неумни тарикати, дето са прекалили с препарата пак ги хванаха. Може да даваш акъл на аверите си, и да те имат за умен. За останалите, явно искаш някой друг да бере дерт от съветите ти. Не мерси
92
2
 
21
 
! Отговори
роб на феодалкапитал преди 4 години
Няма отпуски .няма и пари . И ей сега ще се юрна да ваканцувам.Да не съм депутат някакъв.
91
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
КОЛКОТО И ДА СЕ НАПЪВАТЕ, НЯМА ДА ОТИДА НА МУТРОМОРИЕТО!!!
90
3
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Родните *** ще предават директно от пустите плажове!
89
2
 
38
 
! Отговори
филма пак стар преди 4 години
Е ще гледаме репортажи от мутроморието с празни шезлонги по 70+ лева.С намалението и такса ковид за мазно шалте.
88
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 555Никой не се интересува от мнението бе социалисте
87
3
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дискриминация спрямо българите в чужбина, които гласуваха за вас! Карантината им е за благодарност, че ви помогнаха да сте на власт! Надявам се да се осъзнаят и повече да не грешат!
86
2
 
50
 
! Отговори
ъъъ преди 4 години
Българите влизат в България с 14 дневна карантина, чужденците - с декларация, че не са болни от коронавирус. В таз държава закони против дискриминацията няма ли?
85
4
 
21
 
! Отговори
555 преди 4 години
Както и да ни плашите няма да отида на нашето море, ако имам парички ще отида в Турция, ако имам по малко в Гърция, но на нашето няма да стъпя.
84
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Може да се почива и на нашето море. Но сяда ето по пейки и шезлонги и свободно по пясъка да бъде за забранено. Къпането също в морето. Движението по плажовете е еднопосочно
83
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Масово не умни, продължават с надежди говежди да си мислят, че проблема е в вестоносеца, а не във вестта. Единствената надежда е, вируса наистина да губи сили, и да ни остави през лятото на относително спокойно, да си реализираме плановете. Но ако не си загуби силите и при отхлабване на бдителността, ще има огнища, потушаването на които ще е с локални, но по рестриктивни от познати ни до сега мерки. Карантината е базова, така че нея не я броя.
82
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Г-н Борисов върна ли се към обичайния си ритъм на нищоправене, който ни презентира във ФБ, като държавно управление, обикаляйки България на джип, купен да вози гостите на горско стопанство, който /джип/ лично управлява, проверявайки нон- стоп неща, от които нищо не разбира?Аз работя и не ме вълнуват обвиняемите, спасявам България от зарази и я възкресявам от пепелта, посредством чакъл, бетон, стиропор и асфалт. За 10 години нищо особено не постигнах, но ще продължа, защото ме търпите и аз ще ви се надсмивам непрекъснато.
81
5
 
23
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Ето я мярката в защита на родния туризъм. Никакво ходене в чужбина! Само тук!
80
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Термокамерите и щаба признаха се лъжат с хапчета.Електронните термометри, тип пистолет са супер неточни. В моето предприятие редовно имам между 34 и 35 градуса. За делата и тестовете. Отлагат се нарочно във времето. Ще излежиш карантината, после ги съди. Като маските. Хиляди жалби но ги носим още
79
9
 
8
 
! Отговори
Менгеле преди 4 години
Почивка в Гърцияи после се се интубират профилактично...за по сигурно.Наказателно и здравословна клизма може да се комбинира.
78
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тукашните българи няма да отидат на нашето море, а българите, които работят в чужбина няма да си дойдат и да донесат пари, а ще вземат двойно гражданство и ще предпочетат чуждото! Това няма да ви бъде простено! До скорошни избори, лузъри безмозъчни!