Ваучерът на Симеонов: 210 лв. за 7-дневна почивка

НФСБ внесе предложенията си в подкрепа на туризма
274
Ваучерът на Симеонов: 210 лв. за 7-дневна почивка
Снимка: БГНЕС

Талони (ваучери) в размер на 210 лв. за 7-дневна почивка за всички социално осигурени работници и служители като пряка мярка за подпомагане на вътрешния туризъм. Това предлага НФСБ в законопроекта със свои мерки за сектора.

Още по темата
Според предложението ваучерите ще важат и догодина. Предлагат се още ваучери по 100 лв. за всеки ученик за зелени училища, културни и спортни мероприятия.

Плажни принадлежности по цени, намалени минимум с 50 % или безплатни срещу намаляване на концесионната такса от 50 до 100 %, е друга записана мярка.

3аложена е възможност за намаляване или отмяна на туристическия данък от Общинските съвети на курортните общини след отмяна на извънредното положение.

Предимство за безвъзмездна финансова помощ от 3 до 10 хил. лв. и друго безвъзмездно финансиране за хотелиери, ресторантьори, туроператори и туристически агенти, предлагат още от НФСБ.

В законопроекта е записано удължаване срока за завършване на строителството по националните курорти за подготовка на туристическия сезон. Очаква се срокът за това да е 15 юни.

Друга мярка е удължаване срока за възстановяване на плащания или ползване на туристически услуги от туроператорските фирми до една година като антикризисна мярка за спасяване на бранша.

Законопроектът е внесен в деловодството на Народното събрание и предстои да бъде гледан днес от Правна комисия, а утре – в зала.

Според лидера на партията Валери Симеонов българският туризъм трябва да бъде спасен от българската държава и българските граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
200
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ще направя всичко възможно да се добера до колкото може повече от тези ваучери, за да кача клипче как си бърша трибуквието с тях.
199
0
 
52
 
! Отговори
A преди 4 години
Дайте да помогнем на мутрите от туристическия бранш, щото децата им няма с какво да плащат горивото на джиповете, с които правят поразии в Бургас, Варна и пр. Обикновеният българин- кучета го яли. Все пак, мутрите от туристическия бранш дават подкупи, а не обикновенните българи.
198
2
 
5
 
! Отговори
До 198 Доко преди 4 години
Та кво ша получиш за 5 евро у гречко ?
197
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ваучер за море само дето ако нямаш стаж няма да получишх ваучер а да не говорим за ваучер за храна милиони гладни безработни нито пари поне като не ви се дават пари дайте ваучери за храна ама и това не давате после не чакайте някой да ви гласува на избори изедници такива
196
3
 
29
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
А помните ли Станишев като пращаше безплатно пенсионерите зимата на море в определени хотели?!?
195
0
 
20
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
Пак ще го напиша. Зимата хотелиерите почиваха. Сега ще почиват и лятото, после и зимата :))))))))))))))))))))))) Тези 210лв. са 30лв. на ден. Ако ще караш курорта на хляб и вода бива :))))))))))))))))))))))))))))
194
1
 
33
 
! Отговори
.!. преди 4 години
Значи тоя като ти каже нещо трябва мнооого да проверяваш и внимаваш и накрая, както винаги, ше се окаже, че пак ЛЪЖЕ! Значи аз кат не ходя на море няма за мене ваучер и няма и 10000лв безвъзмезна помощ за моя хотел! Така ли? Ама от моите пари ще се дават тия ваучери! Така ли? Басирам се че таз година хотелите на валери ше получат поне 10 милиона от ваучери и поне 100 милиона от безвъзмездна помощ! Та така, драги ми смехурковци!
193
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И този е един плиткоумен циркаджия..
192
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз даже и хотелската стая за 7 дена не мога да си покрия с тези пари. Ходете си вие на бетономорието.
191
0
 
22
 
! Отговори
Доко преди 4 години
До 195Дори не става въпрос за лукс и качество. Става въпрос за това какво получаваш срещу 10лв примерно на нашето море и какво получаваш за 5 евро в Гърция например. Както и да го гледаме в България получаваш по-ниско качество на коя да е туристическа услуга спрямо конкурентните държави. А тия ваучери са си баш държавна дотация за най-оядения сектор от икономиката ни. Ако това не е лобизъм, не знам кое е. Да фалират, аз ще си взема ваучерите и в коша за бо,,ук.
190
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а ще имаме ли видимост върху това, кой как осребрява ваучерите, тъй като аз не смятам да се възползвам от нашите, но и не искам някой да ме води, че съм почивала в България и да си прибере съответно парите57
189
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво море бе хора ? Половината народ няма да има пари, а другата половина отпуска.
188
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
При мен цялата драма с ваучерите има обратен ефект. И без това у нас на море не стъпвам, но сега със сигурност няма да стъпя. От групата хора, търсещи лукс и качество съм. У нас тези понятия са почти несъвместими. Да, има няколко хотела и заведения на морето, които работят по учебник, но са шепа.
187
1
 
16
 
! Отговори
1 преди 4 години
До До 189,осигуровките ни,ние не ги плащаме,работодателите,като тебе ги плащат,докато не се приеме закон ,за кримилизирането,на не плащането на осигуровки,в реални числа,от така наречените бизнесмени,като почнеш от братя сивинарови/домузови/които,вчера с държавната помощ ,от100 хиляди лева,си направиха пиар,в Разград,с чужда пита помен,направиха,и се стигне до ***,няма да се оправим никога,ефективна присъда и на топло за 3години.
186
0
 
28
 
! Отговори
ОНЗИ преди 4 години
АБЕ ВАЛЕРКА КАТО ТЕ ГЛЕДАМ ХИЧ НЕ МИ ВДЪХВАШ ДОВЕРИЕ !?!?!?! Много ментета в българското управление бе - ВЕЧЕ Е ВРЕМЕ ДА ПОЧИСТИМ И ДА ПОМЕТЕМ !!?!!?!!?
185
1
 
53
 
! Отговори
1 преди 4 години
Пари за здравеопазване, пенсии - нама! За ваучери за почивка - има!Наистина ни управляват самозабравили се, не особено интелигентни хора!Тези не осъзнават ли, че с 300-500 лв пенсия живееш живота си в лишения! Не осъзнават ли, че с дори и с 2000 лв доход, трудно се издържа семейство /деца/. Не осъзнават ли, че има 300 -400хил. безработни в България. Вашата работа, господа Министри, депутати, държ. чиновници да служите на народа, да създавате условия за живот и бизнес, а не да пречите!
184
9
 
8
 
! Отговори
До 189 преди 4 години
И откъде 500лв минимална пенсия,като масовото осигуряване е на МРЗ? Те парите не падат от небето. Хем искаме да не плащаме осигуровки, хем искаме големи пенсии.
183
0
 
20
 
! Отговори
ист преди 4 години
Монката патриот на хотелиерските мутри, Сидеров руски патриот. Карата пък агент на ДС. Егати патриотите.Българските патриоти или загинаха за освобождението, или не ги пуснаха в управлението.
182
0
 
18
 
! Отговори
Смешник преди 4 години
Ши ние чакаме все още 500лв минимална пенсия и 1000лв мин заплата. Даже и на 300лв мин пенсия обеща и пак коня у ряката. Въобще тия за кфо си правят труда да мрънкат като никой не ги слуша вече
181
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цитат: "Аз не знам кой нормален ще отиде на море в тази ситуация."Това няма значение. Ще бъдат осребрявани ваучери за туристи фантоми. Хотелите на правилните хора ще бъдат празни, но ще осребряват ваучери все едно са имали най-успешния сезон от години. Спрете този законопроект!