Ваучерът на Симеонов: 210 лв. за 7-дневна почивка

НФСБ внесе предложенията си в подкрепа на туризма
274
Ваучерът на Симеонов: 210 лв. за 7-дневна почивка
Снимка: БГНЕС

Талони (ваучери) в размер на 210 лв. за 7-дневна почивка за всички социално осигурени работници и служители като пряка мярка за подпомагане на вътрешния туризъм. Това предлага НФСБ в законопроекта със свои мерки за сектора.

Още по темата
Според предложението ваучерите ще важат и догодина. Предлагат се още ваучери по 100 лв. за всеки ученик за зелени училища, културни и спортни мероприятия.

Плажни принадлежности по цени, намалени минимум с 50 % или безплатни срещу намаляване на концесионната такса от 50 до 100 %, е друга записана мярка.

3аложена е възможност за намаляване или отмяна на туристическия данък от Общинските съвети на курортните общини след отмяна на извънредното положение.

Предимство за безвъзмездна финансова помощ от 3 до 10 хил. лв. и друго безвъзмездно финансиране за хотелиери, ресторантьори, туроператори и туристически агенти, предлагат още от НФСБ.

В законопроекта е записано удължаване срока за завършване на строителството по националните курорти за подготовка на туристическия сезон. Очаква се срокът за това да е 15 юни.

Друга мярка е удължаване срока за възстановяване на плащания или ползване на туристически услуги от туроператорските фирми до една година като антикризисна мярка за спасяване на бранша.

Законопроектът е внесен в деловодството на Народното събрание и предстои да бъде гледан днес от Правна комисия, а утре – в зала.

Според лидера на партията Валери Симеонов българският туризъм трябва да бъде спасен от българската държава и българските граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
220
4
 
20
 
! Отговори
Minuva42 преди 4 години
Марешки с тълпи американски туристи ще бори Валери Симеонов с гвардия български туристи, въоръжени с ваучери. През това време Ангелкова наказва с 14 дни запрещение и 10 пръчки на голо, всички които не искат да си играят на с Валери и Марешки :)Епична картина се заформя :) Бойкооо - ела да си прибереш вересиите....
219
5
 
31
 
! Отговори
11 преди 4 години
Аве тоя пие ли си хапчетата, баси идиoта. Демек вика ела да похарчиш 2000 лв., че аз ша ти дам 210 лв., за да не загубя 1000 лв. В бонус ша получиш дизентерия и корона вирус, който ще лекуваш с 10000 лв., ако не се гътнеш.
218
1
 
8
 
! Отговори
До аноничен 225 преди 4 години
Дай поне да важат за ракия и салата, дядо ти цял живот по опери в ходел :)
217
2
 
7
 
! Отговори
Аз преди 4 години
Идеални са, давате ги на всички, в продавалника ще вървят към 150лв парчето. Хотелиерите ще се избият да ги купуват. Така хем българите сити с 150лв в джоба, хем хотелиерите спасяват сезона, еконта и те ще лапат от услуги! Идеална идея, само *** тази съблезъната иванчева или ангелкова каквато беше и пуснете един коршум, да си ходим в гърция нормално. Не някакви митничарчета да се правят на новите КПП босове :)
216
3
 
23
 
! Отговори
Пижо преди 4 години
Колкото ВСИЧКИ медици получиха по 1000 лв., толкова и ВСИЧКИ осигурени ще получат ваучери. Предполагам тези ваучери ще важат единствено за хотелите на Сименов. Сладка сделка: вземаме от Брюксел по 1000 евро на човек, прибираме 900, а 200-те лева отиват в хотела на Симеонов, т.е. 100%-тно "усвояване".
215
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Искаме ваучерите да важат за опера и балет, а не за хотелиери бетонджии!
214
2
 
38
 
! Отговори
Fate преди 4 години
Предизборното обещание не беше ли 300 лв минимална пенсия?!? Значи за пенсии няма за мутри приватизатори пак има ? Земята им подарък , хотелите с нашите пари че и още помощи ...
213
8
 
22
 
! Отговори
тоя си е луд преди 4 години
Tози е луд - 210 лв са все едно за един ден да пътуваш с колата и да се почерпиш.Толкова малко за какво ще стигнат на морето -за 1-2 дни мизерия.АЛО СИМЕОНОВ В КОЙ ВЕК ЖИВЕЕШ? Извратен *** ,луд !
212
3
 
23
 
! Отговори
Отряд Чавдар преди 4 години
Не искам да спасявам корумпираната и прогнила капиталистическа система. Да живее НРБ!
211
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Хайде,стига сте лали,завистници и злобари!
210
2
 
12
 
! Отговори
o/o преди 4 години
до 220- многоо точно казано - и аз да им е..ба май,,ката на всички политици.
209
4
 
19
 
! Отговори
смешки преди 4 години
Това е една пура за шефа,бе,Варелко...
208
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
за 7 дневна почивка в Гърция трябва си вземеш и 21 дена отпуска за да си изкараш и карантината а много се съмнявам след още 1-2 месеца на някой да му е останала такава
207
1
 
4
 
! Отговори
Dublin преди 4 години
Kazete na tozi prezer.ativ,ce na men tuk vauchera me e 350 evro...,sedmicno...,crez bankov transfer ot biudzeta kum licnata mi smetka.A ne ednokratno ...kum smetkata na kradcute na prehoda i peracite na mutragenski tumni dohodi.PAK si gi IZBERETE...i ticaite da SI vaksinirate ID Sertifukata na cicko Bill...STADO
206
1
 
29
 
! Отговори
Хм преди 4 години
Ами аз обявявам къщата си за хотел. Ще делим 50 на 50. Давате ми ваучерите си уж,че сте почивали при мен и като ги осребря ви давам половината сума. И ние искаме да лапаме. Няма само разни богоизбрани хора я.
205
0
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пари за Ямболската болница няма. Кметът им обиколи всички телевизии да проси и да моли. Без резултат. А за хотелите на мутрите има. Странна работа.
204
0
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 4 години
До АнонименХахахааа, а Валери поне ще ги праща лятото на море :)))))))))))))))))))))))))))))
203
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а пари за пенсий няма
202
1
 
71
 
! Отговори
Ванката преди 4 години
Това е незаконно, нерегламентирана държавна помощ към частни субекти! Не можело, например, да подпомагат общинските болници (за сестринските заплати), щото били търговски дружества общинска собственост, а частни хотели - може! Двоен аршин навсякъде в мутромафиотската ни държава.
201
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Зозо Е тогава тези по какво са по различни от БСП на Станишев ?????????????????