Социалната пенсия за старост скача на 141,63 лв.

Повишението от 8,8 лв. е от 1 юли
57
Социалната пенсия за старост скача на 141,63 лв.
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Социалната пенсия за старост ще се увеличи от 132,74 лв. на 141,63 лв. от 1 юли, реши правителството. Увеличението ще повиши пенсиите на 133 600 души. Това реши правителството на редовното си заседание.

Промяната ще доведе до ръст на пенсиите, които не са свързани с трудова дейност, тъй като по закон техният размер се определя в зависимост от социалната пенсия за старост.

Това са пенсиите за военна и гражданска инвалидност, социалната пенсия за инвалидност и персоналната пенсия. Ще се повишат и размерите на нормативно установените добавки към пенсиите - за чужда помощ и за ветерани от войните.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
4
 
! Отговори
КОЛЮ МАМАТА преди 3 години
Всичко е,салто мортале,да *** знайте
32
2
 
29
 
! Отговори
СкакаУец преди 3 години
СКАЧАА?!?@?СПРЕТЕ ДА СЕ ПОДИГРАВАТЕ С БЕДНИТЕ ХОРА!
31
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво ..колко 4 евро,иначе по европейски,или по точно по африкански,но може и там дада по високи)
30
3
 
4
 
! Отговори
За Всеки Фекалометър преди 3 години
До 22Да де, всичките БКП_Лаяянююве се съдираха от работа по времето на червения епок, вероятно хрантутници като теб, човекЪТ с червеното "течение" и "бакалавЪрЪт на социалистическия труд"! Затова сега врите в собствен червен сос и редите "венсеремос"!
29
0
 
14
 
! Отговори
galya преди 3 години
толкова им струва обяда на управляващите.***!
28
0
 
16
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
не прави стъпка, не прави крачка а СКАЧА представяте ли си какво увеличение е това. СКАЧА, СКАЧА
27
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евати увеличението. Една кутия цигари. Тия сеяндури дето се правят на управници дали ще могат да изкарат месеца с 140 лв. Правили ли са опит. Как ще си платят тока водата отоплението и какво ще си купят да ядат. Май нито един финансист няма да може да даде отговор. Но пък сеяндурските управници имат отговор. НЕМА ПАРЕ ОКРАДНААМЕ ГИ.
26
0
 
20
 
! Отговори
Хохо преди 3 години
В днешно време е безсмислено да се осигуряваш на големи пари , с този стрес и ГМО храни - я доживееш пенсионна възраст, я-не. Пък и границата непрекъснато скача, скоро ще стигне 70г.
25
1
 
21
 
! Отговори
Victimized преди 3 години
За тези пенсионери държавата се бърка чудовищните 19 188 968 лв на година. И това са пари които веднага влизат в обръщение, тези хора нямат капацитета да ги спестяват. Но успяхме да извадим готови няколко милиарда за самолети дето може и да не дойдат, все още няма завод за стронето им, и не знам си колко още милиарда за белгийски лодки втора употреба. Това е драги ми братя и сестри, от дори и с цялата сива икономика, пак успяваме да платим през косвени данъци за комисионните на дебелите...
24
0
 
14
 
! Отговори
ДА преди 3 години
Егати скока!?Смех!Че и се хвалят!
23
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Повишението от 8,8 лв."Много голям този скок. Два килограма домати или бучка краве сирине.
22
8
 
10
 
! Отговори
До 13 коментар преди 3 години
Таранко, като не си работил и тая пенсия ти е много,не си се потиш за тия пари,аз със 41 години стаж,едва ли ще взема 300 лева, моите осигуровки за тия години които съм работил, трябва да взрмам пенсия над 1000 лв.ама издържам и теб мързеливецо.няма оправия в пенсионната реформа.
21
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудесно! Но за сините венци има повече. Нали са гласопродаватели.
20
0
 
10
 
! Отговори
За Всеки Фекалометър преди 3 години
До Анонимен 16А бензина и тока са най-евтини. Найс а...Ами, напротив! В западно-европейските държави нямат право да ти спрат тока, водата, газта и всички жизнено необходими консумативи дори и да не си плащал сметките от години. Жалка работа е в момента територията, няма функционираща държава като на запад!
19
1
 
21
 
! Отговори
Victimized преди 3 години
Каква щедрост, отделиха 1 175 680 лв за най-нуждаещите се, а околовръстното се строи за над 25 милиона на километър, и ще го ремонтираме месец след откриването.Когато Лойко излезе и каже, че няма пари, разбирайте, няма за вас, нищо, че от вас ги събрахме.....
18
2
 
7
 
! Отговори
Тия на снимката преди 3 години
искат доходи. Пенсията, драги, не е доход. Ако искаш доход, стани нощна охрана или подавай дезинфектиращи кърпички в магазина.
17
0
 
18
 
! Отговори
Пенция преди 3 години
Пожелавам на всички политици, които не се занимават с нищо друго, освен да водят безмислени спорове, да крадат и да си клатят разни работи, в края на жалкия си живот, да се наслаждават на подобен разкош.
16
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До За Всеки ФекалометърА бензина и тока са най-евтини. Найс а...
15
0
 
17
 
! Отговори
До 8 преди 3 години
И ти си прав, ама какъв е смисълът да се осигуряваш на макс, след като средностатистически ще се ползваш от пенсията 2 години, ако си мъж, и 3 години и половина, ако си жена. Като идеята е възрастта за пенсиониране да съвпадне с продължителността на живота.
14
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цели 8.89!!!Да го бяха закръглили на 9 лв,ама 11ст.си е пара.

Спонсорирани публикации