Борисов се похвали: Това, което направихме ние, никой друг не успя в света

Щабът остава да работи до 31 декември, спират ежедневните брифинги
Обновена: 4 юни 2020 08:33 | 4 юни 2020 08:12, Камелия Цветанова
456
Борисов се похвали: Това, което направихме ние, никой друг не успя в света
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Според премиера Бойко Борисов това, което успяха да постигнат властите в България за овладяването на кризата с коронавируса, не са успели да постигат в нито една друга страна в света.

„Днес правим 100 дни откакто издадох заповедта за сформиране на Националния оперативен щаб и ще благодаря отново на всички българи на дисциплината, за усилията на всички на своя трудов пост -  лекари, полицаи, лаборанти, социални работници“, каза той.

Борисов отсече, че мерките у нас са били навременни. 

„Фактите, когато говорят е безспорно и тогава много богове мълчат. Ние се справихме прекрасно в една много тежка зараза и пандемия“, коментира той.

Премиерът Бойко Борисов призна, че се надява да няма втора и трета вълна.

 Според него България успя да избегне ситуация като тази в Испания, САЩ, Великобритания, където болните и смъртните случаи са много.

„Показахме дисциплина. Безспорно за това заболяване дистанцията, дисциплината и дезинфекцията, а това го правят всички възпитани хора, даде възможност да си подготвим болниците, облеклата, лекарствата. Огромен труд се вложи, но ние успяхме да третираме нашите болни, с това което казват, че е най сполучливо от първия момент. Това, което направихме е чудо и никой друг колега не успя да го направи в света“, похвали се премиерът. 

Борисов съобщи, че спират ежедневните брифинги на Националния оперативен щаб. Това обяви премиерът Бойко Борисов. Щабът ще продължи да функционира до 31 декември, а данните за заразените ще бъдат обявявани на информационния сайт.

"Това непрестанно включване на Щаба създава безпокойство. Вирусът не е утихнал, но ние психологически искаме да се върнем към нормалния начин на живот. Това е добре за финансите, икономиката, но и за психичното здраве на хората", добави Борисов.


Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


456
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
230
5
 
22
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 3 години
Това което направи "ти",никои друг "ръководител" не успя да стори това спрямо нацията си!!!!Ще цитирам доклада на ООН от 2019 г. Които гласи че България има най-високата смъртност в света от 15.433 смъртни случая на хиляда души!!!!И това е без да е имало сериозни причини за това,като военни конфликти,епидемии и други!!!!!Животът в България се влошава със всеки изминал ден,благодарение на "видимите резултати"!!!!ИСТИНАТА НИКОГА НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ СКРИТА,колкото и да се опитват някои "индивиди"....
229
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ние се справихме прекрасно в една много тежка зараза и пандемия------Ние се справихме прекрасно в една измислена пандемия.
228
4
 
11
 
! Отговори
Велес преди 3 години
..."Борисов се похвали: Това, което направихме ние, никой друг не успя в света"...-Да, така е! Особено личните ти заслуги! Всяко едно твое появяване на телевизионния екран, всяка твоя дума, всяко твое обръщение към медиците, мисирките, *** и т.н. и т.н. предизвикваше невъздържан кикот и смях.... А смеха е здраве, нали?
227
3
 
14
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 3 години
Фактите говорят,че този човек е за "специализирано" "лечение"!Изключително умел "демагог",но за мене е Бай ***!Колко е жалка цялата ситуация в България!Да се търпи един доказан "примитив" да е начело на една Държава е крайно негативно!За съжаление фактите много говорят,но за хората,които имат очи да видят ИСТИНАТА(такава каквато е) и за хората които имат разум да проумеят какви процеси се случват на ТЕРИТОРИЯТА!България върви все по-надолу и по-надолу,но за РАЗУМНИТЕ ХОРА, които имат сетива..
226
3
 
18
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 3 години
""""""Хитростта на лисицата 90 % идва от тъпотията на кокошките""""""!!!!Всяка прилика с действителни лица и събития е възможно да е напълно случайна.......
225
3
 
12
 
! Отговори
ПРОСВЕТЕН преди 3 години
Фактите говорят,че този човек е за "специализирано" "лечение"!Изключително умел "демагог",но за мене е Бай ***!Колко е жалка цялата ситуация в България!Да се търпи един доказан "примитив" да е начело на една Държава е крайно негативно!За съжаление фактите много говорят,но за хората,които имат очи да видят ИСТИНАТА(такава каквато е) и за хората които разум да проумеят какви процеси се случват на ТЕРИТОРИЯТА!България върви все по-надолу и по-надолу,но за РАЗУМНИТЕ ХОРА, които имат сетива........
224
0
 
7
 
! Отговори
Давайте .. преди 3 години
...само плюсове на Простото да се чувства добре момчето. Аз лично разбрах, че е непоправим и е най-добре да поощряваме малоу*ието му, белким се успокои. Явно, че нищо друго няма да помогне. За Бога, братя, натискайте зеленото бутонче.:))))))
223
1
 
6
 
! Отговори
от хиляда вида-- преди 3 години
демокрация ,българите си избраха еднолично управление , някои иронично го наричат ,,хунта,, не че в страната има някакви потресаващи репресии ,но те просто не се налагат срещу такива свикнали да ги правят на нищо душици .....даже и корона еируса не иска да се занимава с нас ,ако не бяха работещите в чужбина да го донесат нямаше и да разберем за него явно короната се е лепнал за тях без да се усети ,че това са българи ,а те както е известно сами ще се премахнат от света ,по естествен път...
222
1
 
12
 
! Отговори
Стъпало нагоре преди 3 години
При Тодор Живков, пропагандата в повечето направления се свеждаше до кратичкото "втори в Европа, трети в света". Пропагандистите на днешната власт смело изкачиха последните едно-две стъпала до върха.
221
3
 
18
 
! Отговори
Илиян преди 3 години
Голям смях. Когато започнеш да се хвалиш с нещо което си задължен да баправиш да знаете че нещо не е наред. Ама много не е наред
220
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
верно е -от толкова малък народ такова яко крадене и американците има да се учат от банкявския комунист
219
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
""Това, което направихме ние, никой друг не успя в света""......... да бе да, затова ли от както въведохте извънредното положение, вони на хлор питейната вода, та се нетрае?
218
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце само да ти кажем да не одиш тия дни на плескавици при братята и сестритеот СМ защо пак ги блокират по къщите и спират и градския транспорт,вероятно и граничното преминаване нищо че ти им сваликарантината.Пламнаха като факла и днес имат както никога досега 120 души новозаразени от 950 проби и бам -стадото заключено дОма.Само гледай тука ако стане така какви псувни ше отнесеш шото много ти знае устата да говори глупости с тонове.Българите като цяло са анархисти и безсъзнателни.
217
7
 
5
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
До вярващахм!..Май само в Него ни е надеждата....което обаче не говори много добре за нас..
216
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вярно е. Никой не е нанесъл повече вреди на собствения си народ. То за това и отвън го държат. Те не успяха, но Той ще успее да ни изтрие от картата
215
5
 
3
 
! Отговори
вярваща преди 3 години
До ПроСоТоне се тревожи има господ Миналата година през пролетта го сънувах и на другия ден катастрофира със самолета.Така че господ вече го е подопредил.
214
18
 
4
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Аз лично не виждам некви протести и некви искания за предсрочни избори и недоволни от управлението:):):)Виждам как хората се готвят за Лятна почивка,едни в Гърция,други в България,трети като мене и на двете места:):):):)Иначе тук под новините има 10ина драскача къде все са недоволни и то с по няколко ника:):):):)
213
1
 
10
 
! Отговори
Главанак преди 3 години
Не знам дали знаеш, а и сигурно никой не смее да ти каже , колко си жалък!
212
4
 
14
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
трето:-навсякъде по света ако такава "важна клечка" обижда хората си и се държи с тях като с ***,щяха отдавна да скочат и да извият дебелия му врат...Заради щастливата звезда на пожарникарчето,стадото българско само навежда глави и мрънка:-"вива дон ***!".....та така../за протокола:-НЕ му завиждам!..Бих искал,като истински християнин, да го съжаля,но и това не мога...Жив и здрав да е!/
211
1
 
11
 
! Отговори
един преди 3 години
Дядо ми преди време казваше в подобни случаи - Хвалете ме уста, че ви избих зъбките.