България с най-евтините цени за почивка в 27 държави

Проучени са цените, предложени в 280 000 оферти
11 юни 2020 15:40, Елка Василева
200
България с най-евтините цени за почивка в 27 държави
Снимка: архив, БГНЕС

Пътуванията из ЕС вече са възможни, но хората отбягват големите хотели. Предпочитани са къщите за гости и частните квартири. Един анализ от Германия сочи, че най-евтините цени са в България.

Проучване на портала за наемане на ваканционни жилища HomeToGo прави сравнение между 27 курортни дестинации в Европа и търси най-изгодните оферти. Данните от проучването се базират на цените, предложени в 280 000 оферти от края на май и началото на юни, като са изчислени т.нар. медианни цени – при които не се взимат предвид най-високите и най-ниските стойности, пише Дойче веле.

От проучването излиза, че в България нощувката излиза средно около 58 евро, в Чехия - 87, в Литва - 89. На другия полюс са най-скъпите курортни дестинации – във Франция, Португалия и Хърватия. В тези държави цената надхвърля 200 евро за нощувка.

В Германия се плаща средно по 123 евро

В любимите места за морски курорт на германците ваканционното жилище излиза към 150 евро на нощ: в Испания се плащат по около 160 евро, в Италия – средно 147 евро, в Гърция 138. На този фон ваканцията в скандинавските страни изглежда по-изгодна: 118 евро в Швеция, 120 евро в Норвегия и 100 евро във Финландия.

А тези, които решат да си останат в Германия, навярно ще плащат по около 123 евро за нощ.

Предимствата на ваканционните жилища

Както поясняват от портала HomeToGo: „Ваканционните жилища и частните къщи за гости са местата за почивка, които предлагат най-голяма сигурност и възможност за спазване на социална дистанция. Затова и търсенето е голямо".

А има и резервации, направени още преди кризата. „В най-предпочитаните за курорт страни цените на свободните места са относително високи. Но дори и там могат да се намерят добри и същевременно изгодни възможности“, обясняват от HomeToGo.

Търсейки добро място за ваканция, хората могат да се натъкнат на големи ценови разлики, добавят още експертите в бранша. И дават препоръка: който се интересува от изгодните оферти, да не се бави с резервациите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
92
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Руснаците ше се избият да идват Лятото в България на курортПростичко е - само руснак би си платил, за да се къпе в кафява вода. Прави им компания, колко му е.
91
11
 
9
 
! Отговори
Анди преди 3 години
ох , заболя ме корема от смях като гледам колко комплексари пишат тука. Нямало да почиват на черноморието , а ще ''бохемстват'' в Гърция като най-големите клошари - на 3 километра от плажа, с хладилните чанти натъпкани с домати, сирене, праз и пастет от ЛИДЛ , в най-добрия случай, ще си вземат един хляб от гръцкия супермаркет, а за да се похвалят на село, ще направят рекорден харч от 3 евро за едно фрапе на плажа, да се фукат във фейса, ох бедни жалки душици хахахахахахаха
90
4
 
11
 
! Отговори
Az преди 3 години
Освен най-евтина, е и единствената с фекалии в морето.
89
4
 
10
 
! Отговори
М преди 3 години
Tрябва да помогнем на гръцката икономика, всички на море в гърция това лято.
88
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предвид качеството на предлаганата услуга, цените даже са прекалено високи!!!Бетон, мръсотия, изтормозен персонал работещ до изтощение без договор или с формален такъв, направо е срамота какви цени са обявили!
87
14
 
2
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Даже преди няколко години един мазен Руснак го даваха по ТВ как заплашва,че ше ни го изкупят цялото Черноморие:):):):)Кафяво,пембено нема бате:):):)Искат да го изкупят и това е:):):):)Лятото от Златните до Созопол ври от Руснаци,не им пука от нищо:):):)Тук под новините некви"патриоти"оплюват нашето море,а Руснаците ше се избият да идват Лятото в България на курорт:):):)Как стават тези работи не знам?:):):):)
86
0
 
8
 
! Отговори
огнян преди 3 години
е дойде виделов ден,всички мутренски хотели и на наши хора да го д..у.хат,*** ти кефа,Кеф кеф голям кеф,окрадоха всичко.бетонираха всичко. А сега. риват...
85
6
 
5
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
А Руснаците "умират"за нашето Черно Море:):):):)Що нещо накупиха,що имоти:):):):)Кафяво,пембяно напират братушките,нищо не ги спира:):):)Нито визи,нито път,нито лошо обслужване,нищо:):):)Искат си тук и това е:):):):)
84
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За какво да биеш път чак до БЕТОНОМОРИЕТО, като панелки има и в Младост, Люлин, Хаджи Димитър и т.н. Ако е само да те лъжат в сметката или да гледаш пияни чужденци, мерси, има ги навсякъде!
83
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нормално. Най-евтините и прости бедни хора продават най-нискокачествената продукция на най-ниска цена. Кое трябва да ни учуди?! Тук на море през живота си няма да стъпя, въпреки че имам разкошна вила в Синеморец, но я давам под наем. Може би само там остана нещо свестно (както и Силистар), но ще се съсипе много скоро.
82
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
58 евро за нощувка? Вие луди ли сте? Отиваме с двете ми деца и жена ми - хоп 4х58=232 евро = 464 ЛЕВА за една скапана нощувка! То е вярно, че ден година храни, ама се оляхте мама ви ***.
81
1
 
12
 
! Отговори
В БГ преди 3 години
европейците могат евтино да си починат от спокойния си и подреден живот потапяйки се в мръсотия, простотия, менте алкохол и наркотично-сексуални оргии на баснословно ниски цени. Добре дошъл във ада.
80
6
 
6
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
Аз лично редувам,едната седмица Халкидики със семейството почивка,другата на Слънчака или по Южното със компанията-щайги:):):):)И така цяло лято:):):)Накрая Септември една дълга Гърция пак семейно и затварам сезона:):):)В Гърция уикенда качвам 2 кила от разни риби,калмари и гироси,на Слънчака следващата седмица за 3 дни ги свалям:):):):)
79
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предполагам и единствена с кафява вода.
78
3
 
2
 
! Отговори
Додката преди 3 години
До Тонката: Не си лош, батка!
77
4
 
7
 
! Отговори
Тонката преди 3 години
До ДодкатаДодка боли ме фара мене за тези тръби въпреки,че и аз ги знам тези подробности:):):):)И за тръбата на Каваците знам и за тази на Златна Рибка:):):)Ние ходим там за съвсем други работи:):):):)
76
0
 
17
 
! Отговори
Додката преди 3 години
До Тонката: Не ми е до това, да те троля, само ще ти кажа, че от около 5 години на Градина се излива мръсната тръба (фекалнатa) на Черноморец. Като си с лице към морето, в най-левия край до един насип, недалеч от нов апартхотел. До преди това се излизваше на сами кея на черноморското пристанище, на около 50 метра от началото на плажната ивица. Решиха проблема, като го преместиха от единия джоб в другия! Но кмета на Черноморец си изми ръцете!
75
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 73Гледам че герберастките *** са се събрали да възхваляват Вожда си Ту лупа и крадливата му Шайка от алчни некадърници....Няма Герб, няма БСП, има само БКП от последните 75 години!
74
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Калеко Алеко 69Омаскаряването на всичко българско и родно продължава с пълна сила и без да се пестят епитети и изразни средства, от груба форумни българофоби, които дават дежурство във форума по нареждане на щуката ... !!!Да бе, все някой друг омаскарява "българското" но никой не акцентува на реалната причина, която е залегнала дълбоко в българската простащина и пошлост от страна на управляващите и алчните им действия. Вся някой бил "българофоб" когато напише истината каквато е наяве!
73
3
 
17
 
! Отговори
Додо преди 3 години
По кафявоморието ни, вече има само няколко места съвсем до турската граница, където водата е що-годе чиста. Навсякъде другаде нагоре е силно замърсена с фекaлни агенти, които, както се доказа са мощен гостоприемник на коронавирус. Аз не бих стъпил на морето това лято. Дори да е 100% безплатно. Но, всеки сам си избира отровата.