Радев поиска да се установи дали записът с Борисов е фалшив

Президентът го определи като груба брутална атака
Обновена: 16 юни 2020 12:55 | 16 юни 2020 11:02, Веселина Йорданова
184

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Президентът Румен Радев смята, че трябва да се провери автентичността на записа, за който се твърди, че е с премиера Бойко Борисов.

Демонстративното нежелание на г-н Борисов да се провери автентичността на записа е най-малкото странно, защото тук не става въпрос просто за г-н Борисов, а за министър-председателя на България, за държавата ни, която е дискредитирана, коментира Радев пред журналисти.

Още по темата
Според президента записът е груба брутална атака срещу българския парламент, срещу нашето европейско развитие и демонстрира арогантност, авторитаризъм и порочен стил на управление.

Ако г-н Борисов и неговият кръг твърдят, че записът е фалшив, то този фалшификатор трябва непременно да бъде установен и най-строго наказан, посочи държавният глава.

Според него, ако ние бавим експертизата на записа, то чуждите служби ще я направят за нуждите на своите правителства. Той определи като недопустимо България да излъчва подобен цинизъм пред канцлера на Федерална република Германия Ангела Меркел, пред председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, пред председателя на Европейската централна банка Кристин Лагард и другите дами от европейската политика, от които пряко зависи националната ни амбиция за пълноценна европейска интеграция.

Президентът разкритикува и покупката на акции на Първа инвестиционна банка от държавната ББР.

И най-благородната цел не може да бъде оправдана с начина на нейното порочно изпълнение, особено когато държавата налива нашите пари в частна банка без обяснение за капиталовия недостиг и рентабилността на това начинание, посочи Радев.

Според него правителството отдавна дължи отговор как и къде се харчат парите ни.

За противоречията в управляващата коалиция за доброволческите отряди, президентът посочи, че въпросът е от "кухнята на коалицията": "Това е бъдещето, което ни очаква - все повече България да се управлява от проблемни коалиции".

Не аз, други трябва да се оправдават за г-н Божков, нито съм го виждал, нито съм пушил пури с него, нито му знам телефона, каза още той в отговор на журналистически въпроси.

Държавният глава направи коментар, след като присъства на редовни тактически занятия на служителите на НСО, които се състояха на полигона на службата в Доброславци.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


184
Още по темата: президентРумен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На две ракии една линиика и пура в ръка какво друго да говори царо Слънце. Освен да чеше вгото си. По интересното е кой е направил записа. Трябва да е бил много вътрешен човек. Колкото до експертизата дали записа е истински всеки компютърен специалист с няколко клика на мишката ще го установи. Според това което чух записа нее монтаж както Слънцето си мисли.
113
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен ИСКАМ ДА ЗНАМ- ВСИЧКИ КОИТО ТВЪРДИТЕ ЧЕ ГЕРБ СА ОТКРАДНАЛИ НЕЩО- ТВЪРДИ СЕ ЗА МИЛИОНИ КРАЖБИ- ПОДАДОХТЕ ЛИ СИГНАЛ КЪМ ИНТЕРПОЛ, ЕВРОПОЛ, ЕВРОПЕЙСКА ПРОКУРАТУРА,ОЛАФ- ЗАЩОТО ПО СИГНАЛ НА ОЛАФ НА БГ БЯХА СПРЕНИ МИЛИАРДИ ПО ПРОГРАМА САПАРД, КОГА УПРАВЛЯВАХА ТРОЙНИТЕ. ТА АКО НЕ СТЕ, ТОВА КОЕТО ГОВОРИТЕ СА НЕИСТИНИ, ЛЪЖИ, КЛЕВЕТИ И КВОТО СИ ИЗБЕРЕТЕ. И КАКВО ВИ КАЗА ЕВРОПОЛ ЗА ОНАЯ КЪЩА В ИСПАНИЯ, ЗАБРАВИХ КЪДЕ, А НА ОНОВА ДЕТЕ НАПРАВИХТЕ ЛИ ТЕСТ ЗА БАЩИНСТВО, А КВО СТАНА С ОСТРОВА...
112
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 125Точно от такъв президент има нужда, който трепери в собствения си кабинет от един руски бандит поп. Хайде скрийте се бе и вие сте същите мижитуpки като Радев.
111
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НА МЕН МИ ХАРЕСВА ТОВА: МЪЖ:.....МММДА, МДА, МДА, МДА......
110
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България има нужда от точно такъв президент! Имаше един - дърпаха му ушите! България има един уважаван човек на най-висока, избрана от народа длъжност.Мафиотското поведение на властта прави внушение, че няма нужда от никой друг, освен от невъзпитан, полуграмотен, ... тлъст ***!Радев направи връщания на парламентарни решения и представя достойно българите! Хванат от поляната разполага с нас и бъдещето без капка съмнение в правотата си! Безобразие!
109
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев;- до кога ще ги чакаш, а не им пратиш военните в министерството!Един по един от премиер до общински съветник под стража и в ареста?
108
11
 
13
 
! Отговори
тръмп преди 3 години
Чорапа пак се размириса.
107
4
 
3
 
! Отговори
ИСЛЯМ преди 3 години
САМО РАМАДАН АТАЛАЙ И ДАНЧО МЕНТАТА ДПС И АТАКА ПОБЕДА
106
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Честито мутро! Собствените ти твари, са те нагласили вече.
105
11
 
12
 
! Отговори
Мнение преди 3 години
Гледам по телевизора другите премиери,на цивилизованите страни,едни такива спретнати,с интелигентен и умен вид,качва се на задната седалка на колата и шофьора го откарва по работа!А нашия брадясал и със запретнати ръкави кат бай Гошо комбайнера,изръсва сто простотии пред камерите на мисирките, сяда зад кормилото и газ по баирите да се покаже "Вижте ме кой съм"!Абе дивашка работа!
104
13
 
12
 
! Отговори
До 116 преди 3 години
Къща в Барселона за любовницата на стойност 3 милиона евро.Къща на пиарката за 1 милион евро.Братовчеда върти далаверите с офшорките.Отчисления от всяка държавна поръчка в размер на 40-70%.Далавери с евросредства за стотици милиони.В уйдурма с олигарси,които щом престанат да кихат,биват преследвани и арестувани.Къщи за тъщи,саниране за милиарди...Ех,къде е Радев,къде е Борисов.По корупция,наглост,безочие и простотия Радев дълго ще гълта прахта на Борисов.
103
8
 
5
 
! Отговори
Край преди 3 години
Добре де - образован е Радев. Какво ви стопли това до сега. Гласувах за него. Имаше един верен ход - до подкрепи смяната на системата с мажоритарни избори за парламент. Не го направи. От 4г. е скъпоплатен мрънкяч. И втори верен ход има - да излезе и да каже България няма нужда от президент - пряко и мажоритарно избран от народа и за това натоварен с много очаквания НО без никаква власт. Тази длъжност е излишна.
102
2
 
4
 
! Отговори
До 99-Чебурашка преди 3 години
Голям *** си,затова повече няма да те коментирам.
101
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радеффф, и аз искам да се установи дали твоя запис е автентичен когато се договаряхте с генералчето за Деса....
100
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пура/от Божков/ с уиски и резултата е плачевен.Затова не трябва да се злоупотребява-нито с власт,нито с алкохол.
99
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До До 99-ЧебурашкаИмаш много здраве за морала, честността и образоваността на Радев. Опитваш се да фаворизираш един ***, необразован и нечестен ***.
98
10
 
18
 
! Отговори
До 99-Чебурашка преди 3 години
Радев е и по-морален и по-честен и по-умен и по образован от Борисов.Скрии се зад тази грозна рисунка и не се излагай повече,защитавайки човек,който е срам и позор за всяко общество.
97
6
 
5
 
! Отговори
Край преди 3 години
РР има два варианта - да вади войската по улиците и каквото сабя покаже или да си кротува още един мандат - пенсията му е добра - жената му яка. За сега интересното го прави ББ - при РР скука. Лачена скука.
96
2
 
2
 
! Отговори
тактиката на Радев преди 3 години
Как може Румен Радев да докаже че не е ***? Като намери по *** човек от него за да изпъкне на неговия фон.
95
1
 
3
 
! Отговори
Че кво толкоз преди 3 години
Аз, като се налюлям, хамалите си водят записки .... :))))))