Ще има ли късно лято в туризма? Сезонът можел да се удължи

Очакваме първите чартърни полети у нас в края на юни
Обновена: 16 юни 2020 16:17 | 16 юни 2020 16:16, Веселина Йорданова
212
Ще има ли късно лято в туризма? Сезонът можел да се удължи
Снимка: БГНЕС

Очакваме първите потвърдени чартърни полети с туристи у нас в края на юни - първо на летището в Бургас, а после и във Варна. Те са от Амстердам, от разични градове от Германия, Полша, Чехия, информира министърът на туризма Николина Ангелкова на брифинг.

Още по темата
Към момента планираните чартърни полети до края на септември са над 10 600 за летище Бургас, а за летище Варна над 6400. 35% е спадът от края на юни до септември по данни от двете летища за планираните полети.

Като изключително позитивна новина към пазар България тя определи помощта от 35 евро за седалка в чартърни полети.

Това дава възможност да удължим летния туристически сезон до края на октомври, такива са разговорите, които водим към момента, каза Ангелкова и уточни, че до средата на юли ще е ясно дали ще може да се потвърди това.

На 90 хил. туристи са пренощували от средата на май у нас.

От 15 юни страната ни вече е отворена за 34 държави. Министърът каза, че от целия бранш има уверения, че ще предложат качествен туристически продукт. Тя напомни, че всяко друго действие накърнява имиджа ни като туристическа дестинация и че контролът ще бъде безкомпромисен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
119
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво стана с фекалното петно от варненския залив ? Накъде се е разпростряло ? Някой ьнае ли ?
118
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не че нещо но ако това е лицето на българското черноморие никой няма да стъпи,уж се хвалим че нашите жени са най-хубавите а тоя кон разваля целия имидж!
117
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще почивам в чужбина. Къпането във фекални води не се вписва в понятието ми за почивка.
116
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колкото е умна. толкова е и красива горката.
115
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хем умна, хем красива, браво.
114
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсурд който говори за национален нихилизъм до степен на деградация.А да нацвъкаш крайбрежието си с грозни бетонни пришки и да пълниш морето с лaйна какво е бе, Илон Мъск?
113
4
 
19
 
! Отговори
До 114 преди 3 години
Никакви багажници не пълня селянино. Отивам си в Гърция с едно сакче на задната седалка. Храня се на ресторанти, каквито вие селските тояжки по фекаломорието никога няма да направите щото не ви стига мозък и сте алчно-дребнави селяни.
112
1
 
22
 
! Отговори
Анти-трол преди 3 години
хахахахахх халал да са тези чартъри изобщо ако дойдат хахахахаха с 16 хиляди туриста ще оправите сезона. А бетона, а подпорните стени по дюните, а *** в заливите, това кога ще оправите? До като за "наши" хора правилата не важат, туризъм в България ще запада, както и всеки останал "бизнес" в Боколандия, Мутроландия и Бетоноландия! Поредната "мисирка" сложена да се упражнява как да си носи скъпите костюми и обувки за сметка на замиращият бизнес. Аман от калинки и некадърни герберски ***!
111
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз няма да почивам в България, ако ще и тая госпожа да си съдере гащите. Няма да им дам пари на тези мутромафиоти.
110
1
 
4
 
! Отговори
Интересно преди 3 години
Какво мерки ще има по летищата или всичко ще си е юруш-по старо му.
109
15
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Повтарящата се всяка година истерия против бг туризма и венцеславенето на Гърция главно става по една единствена причина ПАРИ!Но заради това отношение на главно софийски медии които са и национални хората по черноморието псуват софиянци на *** и домат туристи.Не може да се хвалиш че ще напълниш багажнкак с храна от лидл и да се имаш за аристократ наричйки туристите в България бедняци.Абсурд който говори за национален нихилизъм до степен на деградация.
108
1
 
2
 
! Отговори
АНТИ до неразбралите преди 3 години
Който е имал пари от туризма, още повече ще има.Който се е изгърбил от работа в туризма, ден за ден ще живее.
107
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какъв контрол бре, брате... Всеки си прави, каквото си поиска. Даваш един рушвет и нататък си ти, прави си абсолютно каквото щеш. Гори ***, строй хотели, гази хора, абе въобще страната на неограничените възможности. Прокуратурата и съответните органи не само, че не те гонят, ами те и защитават даже.
106
3
 
13
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
То за дезинфекция на Кафявото море ще трябва да излеете един танкер белина бе!Кой е луд да се потопи в това блато с една педя ладеща се отгоре синкава помия от йлана...манджи ,мазут и мръсните води от уличната канализация
105
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не си ми много приятна особа но сега един съвет от мен ПРЕСТАНЕТЕ ДА ОБРЪЩАТЕ ВНИМАНИЕ НА ПЛАТЕНИТЕ РЕПОРТАЖИ ПО НЕБЪЛГАРСКИТЕ ТЕЛЕВИЗИИ КОИТО ЗА ЕДНАТА ПОЧИВКА ЩЕ ПРОДАДЪТ И МАЙКА СИ!!Не беше нужно вчера Борисов да говори за някакъв си бойкот,ТАКЪВ НЯМА.Опашките са от СОФИЙСКА СЕЛЕНИЯ,РУМЪНЦИ И СЪРБИ!На сърбите както и на македонцитеим е ЗАБРАНЕНО да влизат в Гърция,но те висят на нашата граница.Сърбите си правят айвар/лютеница/по селските плажове а нашите дремат като пуяци на плажа.
104
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НИТО СТОТИНКА НА МАФИЯТА!!!
103
1
 
17
 
! Отговори
Имидж,а преди 3 години
Аз бая неща не разбрах от статията-например-до средата на юли ще водят разговори за удължаване на сезона до ноември? Разговори с кого се водят? И цял месец ли ще си разговарят за да се удължи сезона? И това не е ли жалко-контрола щял да бъде безкомпромисен и имиджа ни е много важен? Досега контрол имаше ли за чалгата до 4 сутринта,мръсното море и прочие? А какво стана с гръмките изявления- тая година-безплатни чадъри и шезлонги за всички-кво се оказа,а?Кьор фишек! Това не е ли уронване на имидж
102
2
 
16
 
! Отговори
Шокиран преди 3 години
Моля ви се не слагайте снимки на това "същество". Случайно погледнах и сега ще сънувам кошмари...
101
2
 
20
 
! Отговори
ОБЯВА преди 3 години
Подпорна стена на южното черноморие спешно търси да назначи камериерки.
100
1
 
14
 
! Отговори
6 преди 3 години
Сложете снимката й на всеки рекламиращ материал и затваряйте всички курорти !