Ще има ли късно лято в туризма? Сезонът можел да се удължи

Очакваме първите чартърни полети у нас в края на юни
Обновена: 16 юни 2020 16:17 | 16 юни 2020 16:16, Веселина Йорданова
212
Ще има ли късно лято в туризма? Сезонът можел да се удължи
Снимка: БГНЕС

Очакваме първите потвърдени чартърни полети с туристи у нас в края на юни - първо на летището в Бургас, а после и във Варна. Те са от Амстердам, от разични градове от Германия, Полша, Чехия, информира министърът на туризма Николина Ангелкова на брифинг.

Още по темата
Към момента планираните чартърни полети до края на септември са над 10 600 за летище Бургас, а за летище Варна над 6400. 35% е спадът от края на юни до септември по данни от двете летища за планираните полети.

Като изключително позитивна новина към пазар България тя определи помощта от 35 евро за седалка в чартърни полети.

Това дава възможност да удължим летния туристически сезон до края на октомври, такива са разговорите, които водим към момента, каза Ангелкова и уточни, че до средата на юли ще е ясно дали ще може да се потвърди това.

На 90 хил. туристи са пренощували от средата на май у нас.

От 15 юни страната ни вече е отворена за 34 държави. Министърът каза, че от целия бранш има уверения, че ще предложат качествен туристически продукт. Тя напомни, че всяко друго действие накърнява имиджа ни като туристическа дестинация и че контролът ще бъде безкомпромисен.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


212
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
1
 
13
 
! Отговори
Цоко преди 3 години
Абе верно ли тая и цялата клика започнаха да дотират туроператорите с наши пари?!?!
98
1
 
15
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 3 години
ЗИМАТА ДА ВКЛЮЧАТ НАГРЕВАТЕЛИ В МОРЕТО БЕЛКЕМ СТАНЕ РАБОТА
97
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо не пуснете статия за скандалния аудио запис на Тиквата от оня ден? А?
96
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ami pravi go celogodischen nai-xubavo schtee qnuari fevruari che i dekemvri super more
95
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Посредствен носорог
94
1
 
14
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 3 години
Ама разбира се, че ще се удължи. Министър Гонзо ще организира масови молитви за слънце, с кукери и светия синод. Баце ще се помоли на началника и ще ни осигури хубаво време с помощта на червеното си конче на косматата ръчичка срещу уроки. Далавери Симеонов вместо като шериф да разпердушинва дискотеки, ще се заеме с баене. Бива кретенюги, ама това на нищо не прилича.
93
1
 
17
 
! Отговори
Ангелколовист преди 3 години
Ако сезона се удължи,може и да го удължим! Да очакваме по Черноморието ни и по другите ни морски дестинации наплив на чужди туристи,искаще да се къпят в ла-й--на,до 4 сутринта да слушат Мара отварачката и да ядат нискокачествена храна! Да очакваче най-вече гръцки туристи и такива от Турция! Щото те ще дойдат най-вече заради 24 лв.на ден за 2 шезлонга и чадър! Щого ще им е кеф да пълнят джоба на мутрите! Ако сезона не се удължи-няма да го удължим!
92
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-жо, когато Ви видя изтегната на шезлонг за 64 лв. на Българското Черноморие с кафе от 8 лв. в ръка до подпорната стена, ще се изтегна и аз до Вас. Обещавам!Ами миналата година въпросната министърка почиваше в комплекс Свети Тома,който се намира на метри от въпросната подпорна стена.
91
3
 
32
 
! Отговори
Дедо Та...шу..ко преди 3 години
Тази "хубавица" от село живее в собствен свят. Туризъм не се прави със сбирщина мутри и дребни тарикати. Те българите не искат да почиват на нашето море през юли и август а тази.... ще удължавала сезона до октомври.... Искам да я видя да си пече баджака на плажа в Албена през октомври :D
90
1
 
24
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 3 години
До коледа може да го удължите, после запой на слънчака по случай новата година и после кой откъде е.
89
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Г-жо, когато Ви видя изтегната на шезлонг за 64 лв. на Българското Черноморие с кафе от 8 лв. в ръка до подпорната стена, ще се изтегна и аз до Вас. Обещавам!
88
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе направо да го удължат до ноември.После направо на Банско под карантина могата да отидат да не харчат за пътни.
87
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама никакъв коментар от нейна страна за ония 64 лв.за шезлонги и ония 8 лв.за кафе. Щели да са безкомпромисни. Хм! А глобили ли са ги? Едва ли...
86
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Re: Гърбавия е толкова неумна биологична единица, че докато плицука на Малдивите октомври, си мисли, че и тук плажовете са пълни и хората хвакат тен с коктейл в ръка. География: Слаб 2
85
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Де да знае един гербер от управлението, че в България, октомври е студен месец. Те, зимата са по екзотични дестинации и си мислят, че в цял свят е едно и също
84
3
 
9
 
! Отговори
ДО 87 ФАШИСТА преди 3 години
ФАШИСТ НЯМА КОМУНИСТИ 31 ГОДИНИ АКО ИМАШЕ ЩЕШЕ ДА ИМА НАРОДНИ ЗАВОДИ ДЪРЖАВНИ ЩЕШЕ ДА ИМА БЕЗПЛАТНО ЛЕЧЕНИЕ И МН.ДР. ОБЛАГИ ЖИВЕЕШ В ПАРАЗИТИРАЩ АНТИНАРОДЕН КАПИТАЛИЗЪМ .ОАКАХТЕ СЕ ВЕЧЕ С ВАШИТЕ КОМУНИСТИ 31Г УПРАВЛЯВАТ ВАШИТЕ ФАШИСТИ!
83
1
 
23
 
! Отговори
Mopcku_ преди 3 години
Тая като я видя и все се сещам за оная реклама ... "Аз съм на кон"
82
3
 
6
 
! Отговори
БКП преди 3 години
ВЕДНАГА СЕ ВИЖДА ЧЕ ПОКОЛЕНИЕТО УЧИЛО В ГНУСНИИЯ КАПИТАЛИЗЪМ НЕ СТАВА ЗА НИЩО ТОТАЛНИ ДЕГРАДАНТИ ,СТАРАТА ШКОЛА ТРБВА ДА ВЛЕЗЕ В УПРАВЛЕНИЕТО-ВРЪЩАНЕ НА НАРОДНАТА ВЛАСТ ТЕЗ КРАДЦИ НЕ СТАВАТ ЗА НИЩО.ТИКВЕНИКАО УЖ БЕШЕ КОМУНИСТ НО НЕ Е УЧИЛ И КУХ КАТО ГЬОН .СТАНА ДЕМОКРАД И ГНУСЕНН КАПИТАЛИСТ.В КАПИТАЛИЗМА Е ТАКА ОБЯСНЯВАМ ЗА ПО МЛАДИТЕ КОИТО ВЯТЪР ГИ ВЕЕ НА БЯЛ КОН С ЧЕРВЕНИ БОТУШИ.
81
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С Комунисти,Мутри и дребни селски хитреци,туризъм не се прави !
80
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледам Захариева подпорната стена по бтв.Аааас ъъъъъ ооооо ъъъъ ааааа. Мъжа и още ли не е в затвора??