Д-р Симидчиев: Вирусът е още в нашата общност, трябва да се съобразяваме с него

Не са необходими допълнителни мерки, смята пулмологът
20 юни 2020 10:36, Елка Василева
28
Д-р Симидчиев: Вирусът е още в нашата общност, трябва да се съобразяваме с него
Кадър: bTV

Рязкото покачване на новозаразените с COVID-19 трябва да ни подсети, че вирусът е все още в нашата общност и трябва да се съобразяваме с него. Това заяви пулмологът д-р Александър Симидчиев пред bTV. Той обясни, че поведението ни трябва да бъде адекватно на ситуацията и да не забравяме за дистанцията и дезинфекцията.

По думите му допълнителни мерки към момента не са необходими. „Има определени групи, чието поведение е малко по-различно, например тези, на които отвориха дискотеките. Те са млади, не се притесняват и тяхното поведение е малко по-свободно. Втората група са тези, които не знаят – слабо образовани и с различна култура. Това са рискови групи, към които трябва да подходим с информираност и със споделяне на информация“, добави още той.

Д-р Симидчиев уточни, че към момента няма големи огнища на коронавируса. Според него това не говори за клъстерно разпространение, а просто заразата циркулира в обществото.

Още по темата

„Някои индивиди могат да заразяват много други, както се случи в религиозната общност в Перущица. Няма значение дали заразеният ще бъде един или повече, важно е мерките да се спазват“, уточни пулмологът.

Медикът обясни, че степента на заразност зависи от количеството на COVID-19 в горните дихателни пътища на човек.

Относно предстоящите летни почивки д-р Симидчиев заяви, че мерките за предпазване не трябва да бъдат подценявани, защото коронавирусът не се влияе от температурните разлики.

Пулмологът беше категоричен, че кръвната група влияе върху начина, по който ще протече заразата в даден организъм. „Кръвната група се определя с едни рецептори по повърхността на клетките. Точно, както нашият имунитет реагира на околната среда. Нашият имунитет зависи от кръвната група“, посочи той.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прокуратурата вместо да следи да не се разрасне КВ се оплете в обвинения на бизнесмени и залавяне на бракониери на дърва и ракия. Премиерът пък беше обхванат от мания за атака от дронове. А без прокуратура, полиция и изпълнителна власт това вече не е държава, а разграден двор. Баце, ти и твоя антураж доведохте до тая ситуация. Оправяйте се. PS Викнете на помощ Свинара, Пирински, бай Мишо Миков, Киро Добрев и Янков. Те са ваши хора и ламтят за власт.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ШопоВсеки що годе разумен човек може да прецени, че ИзП си свърши работата и най-вече определянето на минимално разстояние 2м. един от друг и носенето на предпазни маски. Отменянето на тези разпореждания доведе до повишаване нивото на заразяване от коронавируса , а отмяната на карантината - до връщане на заразени гурбетчии и локални огнища на зараза. Тъмноликите братовчеди неспазващи никакви предпазни мерки опъваха нервите на проф.Кантарджиев и доц.Кунчев.Сами сме си виновни.
25
0
 
0
 
! Отговори
Вирус преди 3 години
Аз Възкръснах само зарад вас,За да ви спася от Божи Бяс...Свети Архангел МихаилРайското съкровище открил.Платина и Сребро,И Кюлчета ЗлатоОткарал той със райското Пежо.Свети Петър Старият ЧеКист,Дето се не лови на Пиниз,Той кражбата открил,Златото преброил,А светеца Уволнил...
24
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
то това го каза доц.Мангъров още в началото -къде сме сега по-надолу от там откъдето почнахме благодарение на щаба и Б.Б той им нарежда нали е специалист по всичко
23
0
 
1
 
! Отговори
Шопо преди 3 години
Вирусът е в една друга общност...
22
2
 
1
 
! Отговори
e преди 3 години
БЯЛА МАФИЯ И МОШЕНИЦИ.....И С ОСИГУРОВКА ДА СИ,ПАК ИСКАТ ПАРИ ОТ ХОРАТА ЛЕКАРИТЕ В БЪЛГАРИЯ.....ТОВА АКО Е ДЪРЖАВА.....*** ДЪРЖАВА
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
съжалявам че не мога снимка да кача от Варна, идилия спокойствие без пришълци. Нищо му няма на плажа, кристал вода.
20
1
 
1
 
! Отговори
до19 преди 3 години
голем кеф на море без шопе,шоплука се пече на Гърция,казано по шопски иначе на бг е е софиянци плажуват в Гърция.
19
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А към БЕТОНОМОРИЕТО няма никакви опашки! Защо ли?
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бялата мафия..
17
1
 
1
 
! Отговори
Като говориш: преди 3 години
Имай предвид, че леко така мисля какво пиша и говоря. Вирусът на Бяс е много по-агресивен и гаден от Covid! Антителата, които се развиват за Бяс са като терминатори, а Covid е плюнка! Така че аз твърдя, че копелетата много отдавна са се сблъскали тотално и не мислят логично. Тоя колективизъм дето са го пласирали за да може ти да обвиняваш много силен индивидуалист, че е написал таратор тотално ми рече да одиш в стадото за заколение и да ти не кажа една дума повече!
16
0
 
1
 
! Отговори
Много отдавна: преди 3 години
Вирусът на Бяс както и Тифът сме им намерили цаката - как точно питай студентите втори курс медицина. Какво е Covid? Бяс без увреждане на нервната система - и тук се вижда нещо много интересно. Айде бас, че Covid има същите антигени като на бяса! Следователно левкоцити, който унищожават бяса има много голяма вероятност около 99% да го смачкат тоя вирус като настинка. Бясно куче хапало ли те е? Мен да!
15
0
 
1
 
! Отговори
До Таратор преди 3 години
Войната в човешкото тяло никога не спира. Едни малки клетки постоянно нападат и други клетки постоянно ги убиват за да останеш жив. Вирусът на Бяс е един от най-старите прескочили между видовата бариера. Той обаче се разпространява чрез ухапване, а не въздушно капков път - атакува белите дробове и алвеолите, както и централната и периферна нервна система! Да ти звучи познато?
14
0
 
2
 
! Отговори
ДО 13 преди 3 години
Може ли пак да повториш - написал си Таратор .Малко по сбито .Не сме длъжни да знаем какви Бръмбари имаш в главата .
13
7
 
0
 
! Отговори
Някога ... преди 3 години
Много отдавна една от учителките ми по математика сложи една задача на дъската! И тя щеше да я реши ама с извеждане на допълнителни линии ала бала .... Гледам я аз тая задача и си викам, Абе не може да няма по-често решение! Гледам по-внимателно - сещам се за просто старо правило принципно в друг клон от математиката. Пускам решението - десет пъти по-просто и работещо! Поздравления колко народ пукна и к'во пари похарчихте за нищо! Good old rabbies!
12
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има и една масова категория "умник с клавиатура и нет". По характеристика са публика на *** и ***. Поради ментални липси, са неспособни на задълбочено вникване в материята, но материали трябва да се пишат и коментира. За това всеки проблем го обръщат на интрига и харесване на позиция по темата. Взаимно се манипулират на групов принцип и често достигат до пълен разрив с действителността, но винаги намират опора в конспиративните теории, а там може да се пише и коментира, безцелно цял живот
11
3
 
1
 
! Отговори
К'во толкова мо преди 3 години
Да стане - зимаш пациент болен от Covid, био му посявка от бяс! Чакай 24 часа да се развихри малко. После бии ваксина за бяс и остави пациента да се бори! Най-лошото, което може да стане е пациента ***, ама и без друго е пътник. Обаче, ако левкоцитите или от другите войничета смачка ваксината, после смачка бяса и понеже протеиновите вериги са сходни и ако смачка същото левкоцитче и Covid и този патерн се запомни, какво имаме момчета и момичета? Пациент с индивидуален имунитет!
10
1
 
0
 
! Отговори
Айде сега ... преди 3 години
Понеже ви казах понятието индивидуален имунитет и как да го направите искам следните личица в затвора доживотни - Николай Василев, Симеон Дянков, Милен Велчев, Даниел Вълчев и Симеон 2 Сакскобурготски + едни 500 милиона лева от сметките на Майкрософт и ЦРУ в хазната от където сте ги откраднали. За Васил Божков ще си говорим друг път! Чудовище се убива с чудовище момчета и предпоставки от средата. Айде пробвайте де! Ами ако стане?
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А кога се очаква да си тръгне от нашата общност, приблизително ако можеш да кажеш?
8
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 1Втората група са 95% от останалите.

Спонсорирани публикации