Борисов нареди да спрат багерите на Рилските езера

Ще има проверка по казуса, от парка правели пътеки
Обновена: 30 юни 2020 16:06 | 30 юни 2020 16:06, Веселина Йорданова
147
Борисов нареди да спрат багерите на Рилските езера
Снимка: Facebook

По нареждане на премиера Бойко Борисов се спира дейността на багерите на Седемте рилски езера.

По казуса ще има проверка, съобщи "Монитор".

Още по темата
Вицепремиерът Томислав Дончев е изпратил писмо до екоминистъра Емил Димитров незабавно да спре изпълнението на дейностите, които са по проект "Устойчиво управление на национален парк "Рила" - втора фаза".

Нареждането идва, след като в социалните мрежи се появиха снимки на багер в близост до Рилските езера. От парка обясниха, че няма да се строи нищо, багерът е нужен за оформяне на пътеките, където ръчният труд не успява.

По-рано през деня самият вицепремиер Томислав Дончев определи казуса като "грозен". Ще го проверя със сигурност, обеща Дончев, а на въпрос дали проектът не се прави само и само да се усвоят едни пари, той реагира: "Дай боже да не е така".

Също грозно би било, ако по маршрута Ком - Емине се изгради подобна пътека за улеснение на повече туристи, съгласи се Томислав Дончев, но и заяви, че слава богу това не би било възможно по билото на Стара планина.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


147
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
2
 
! Отговори
Атилкесе/Аспарух/ преди 3 години
Българите превърнаха България в бунище!Жалко,много жалко за вашите деца и внуци.
112
0
 
2
 
! Отговори
Мдаа, преди 3 години
а оня оцеляващия Беър Грил кат изяде една жаба, са дигна шум до господя, че и го глобиха 10000 доларчета май беше. Ай ся да видим ко става, а?
111
1
 
1
 
! Отговори
До 124 преди 3 години
То щото преминаващите туристи не оставят отпадните си продукти.....
110
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 113Браво!Българина може да преживее 500г. турско робство, но след като го преживее не знае за какво! Такава нация е обречена на изчезване сама по себе си! Народ, който е съгласен с дисциплинирането на една баба казала името на премиера с чехъл в ръка е за презрение! Извинявам се, че още принадлежа!
109
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Цитат:...маршрута Ком - Емине се изгради подобна пътека за улеснение на повече туристи...А не, не може такава пътека без ресторант, хотел, дискотека по новому чалготека и.т.н.Хващам се на бас с цялото българско население заедно с архитекта на пътеката! Това е същия архитект на укрепителното съоръжение на морето!
108
1
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
ИСКАМ АСФАЛТ
107
1
 
9
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Днес багери, утре хотелче, вдругиден спацентърче с гръмкото име Rila Lake's Resort Garden & Spa, и така нататъка.
106
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Странното е,че хората,които подтикват екоактивистите да протестират,точно технияментор замърсява водата в България с отрови и умряха хора и той не е изобщо от ГЕРБ, нито е от ОП!Обаче видите ли,те били "екоактивисти",екоактивисти са само когато им свирне един техен олигарх да клатят властта в България,а не виждат техния олигарх,който трови водата в България!Лицемери!
105
3
 
1
 
! Отговори
Уф преди 3 години
В бетонните комунистически чутури само бетон им се привижда.Правят пътеки за туристи.
104
2
 
6
 
! Отговори
Marin преди 3 години
Кой нареди на багерите да навлязат там ? Да се даде името на човека ако може...
103
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мутроландия.
102
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом сам човек може да спре цял багер, ако са двама или трима, колко много неща могат да спрат!
101
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Проекта е ясен:Първа фаза: лифт и джипки до лифтаВтора фаза: чакъл и джипки до Бъбрека за селфита по народна носияТрета фаза: асфалт и паркинг до мола и хотелските вериги "Седемте бивши езера" с изглед към седемзвездните подпорни стени на Мальовица и СПА курорта "Екс-язовир Калин".После се чудим защо избиват свлачища в ниското и Човек трябва да дава по 7-10 милиона на всяко ходене до Рилския манастир за укрепване.
100
5
 
30
 
! Отговори
- преди 3 години
"Нация", която продължава да търпи това недоразумение заслужава съдбата си на изчезваща!
99
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Хей, Балкан ти роден нашСтаваш казват за гараж.На всеки клон магнитофон.До всяка билка бутилка!"На.акакме си държавата и тръгнахме да търсим други!Срам и позор за такава нация!Шенген през "крив макарон" и да се върне визовия режим за българите!!!
98
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом има чакъл, значи нещата няма да останат само за пешеходци. Ще има и автомобили. Може даже и асфалт да има.
97
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джипки на местни мутри трябва да има само до лифта. В момента правят курсове, чак до хижата по един черен път и са го обърнали на бизнес.
96
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Правели пътеки? И за това нещо източват милиони? Какви пътеки ще ми правите в национален парк бе мърльoвци? От десетки хиляди години ходят хора по тия пътеки и природата си знае работата. Масовото човечество според науката е от около 60 000 години, не че не е имало човеци и преди това, но не е било масово. Трябва даже по-недостъпно да е, че да не се качват с мотори и с коли по планините!
95
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Качили са 200-те тона трошляк на Рилските езера, за да засипе напролет Паничище и Сапарева баня. Трошлякът е екологично чист, няма бактерии, няма коронки, няма нищо. А и не пречи на дивата природа, доколкото изобщо нещо е останало от многото грижи на Менистерството на "екологията", пречи само до толкова, че не е дива природа, а мъртвица. Това е и основната мисъл в проекта - "Великата рилска пустиня" по Вазов, или как от райска градина се прави пущиняк.
94
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце командва ! Със замах !