Ананиев: Ще възстановим мерки, ако болните надхвърлят 200 на ден

Министърът каза, че тогава ще настъпи ескалация
Обновена: 7 юли 2020 11:57 | 7 юли 2020 11:30, Веселина Йорданова
488

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Здравният министър Кирил Ананиев заяви, че мерки ще трябва да се възстановят, ако болните от коронавирус дневно надхвърлят 200 души.
Още по темата
По думите му ескалацията ще настъпи, когато това стане в по-продължителен период от време. Той каза, че ситуацията се наблюдава и има готовност за връщане на мерки във всеки един момент.

"Преминавайки границата от 200 души на ден, ще е сериозен сигнал, че трябва да се възстановят част от мерките, които прилагахме доскоро", заяви Ананиев при откриването на новия ядрено-магнитен резонанс, който беше монтиран в УМБАЛ "Св. Иван Рилски".

През последното денонощие новите случаи са 174 при направени 2775 PCR тестове и така общият брой стига 5914. Има и четири смъртни случая.

"В София бяха 86 души, но това съпоставимо с другите областни градове, не е някакъв пик. Засега не предвиждаме нови мерки, но това не означава, че не наблюдаваме процеса", уточни министърът.

Той подчерта, че най-важно остава дистанцията и дезинфекцията, да носим маски, както и контролът, без който нямало да минем.

Ананиев каза и че при достигане на капацитета на болниците, които приемат болни с коронавирус в София, това не означава, че останалите нямат капацитет.

Няма да оставим пациент без лечение. В момента заетостта в инфекциозните отделения е някъде 37-38% за страната, каза министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


488
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Положението е страховито: здравният ни министър, който взима решения и издава заповеди, касаещи живота ни, половин година не му стигна да схване разликата между ЗАРАЗЕН и БОЛЕН с коронавирус.На дете в първи-втори клас по-лесно и бързо ще му се отдаде да вдене.
49
3
 
14
 
! Отговори
fsdfsfsd преди 3 години
Утре оп 200))))Баце ше ни минава и назе така ,както чуждите министъри)))
48
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако направят малко повече тестове ще ги докарат 200 на ден.На народа ни писна от техният вирус.Според мен опипват почвата за на есен ако решат да затворят държавата или следващата година да бойкотират изборите с идеята да не се заразим и ББ да се настани на поста като диктатор.
47
6
 
22
 
! Отговори
8899 преди 3 години
Ще възстановите мерки и ще гризнете дръвцето. Отивате на политическото бунище, където ви е мястото ГЕРБондета!
46
3
 
17
 
! Отговори
Шефа от Шефилд преди 3 години
"Да затворим това"- "Сакън, там заеш кой е"."Да затворим онова"-"Сакън, проблем, ще стане, там е ..., знаеш на кго се отчита""Ами тогава да им забраним да седят по пейките, като март месец, може да проработи"
45
4
 
20
 
! Отговори
избирател преди 3 години
...ако или,когато РЕШИТЕ,да ги пишете по 200 на ден?!
44
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Здравният министър Кирил Ананиев заяви, че мерките ще трябва да се възстановят, ако болните от коронавирус дневно надхвърлят 200 души.".................Ами че те болните тези дни са към 400 общо по всички болници. За да надхвърлят БОЛНИТЕ от коронавирус 200 ДНЕВНО, заразените трябва да са няколко хиляди, че и десетки хиляди дневно. Това за кога го планират? 2030 година?
43
2
 
19
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Чалготеките са крайно необходими за подготовката на професионалните спортисти - алкохолна такава и усъвършенстване на финтовете по масите и трябва да работят за да не се нарушава тренировъчният процес.
42
7
 
16
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Тук гледам някакви лаят, че ще се прецака икономиката, ако върнат мерките. Аз казвам, чв трябва да се затворят дискотеките и да се спре публиката на мачове! Отделно да се следи за ползване на маски в магазините и транспорта. Това може да е достатъчно и няма да има проблем с икономиката! Естествено, ако персонала на баровете е изряден и на пък и осигуровки и шефовете им не са тарикати...
41
4
 
10
 
! Отговори
ПроСоТо преди 3 години
беха смешни,сега вече са трагични.Нито счетоводителя Берлага,правещ се на "министър на здравето",нито Корейко Бориссофф,правещ се на "премиерин" имат някаква "визия" по проблема.В случая трагедията им идва от това,че "големите им началници" отпускат мерките,а нашите "герои" май трябва да ги затягат.За това от 100,НЕОБХОДИМИТЕ заразени /те използват "болни"/ станаха 200,а когато надхвърлят 200,ще декларират нова граница-300.Не само ние-и те се чудят какво правят в МС и как да легитимират запл
40
1
 
10
 
! Отговори
vlady преди 3 години
Футболното ни първенство е уникално с правилния солиден маневрено-позиционен футбол с прецизно маневриране по терена, заемане на позиция, наблюдаване на играта и изчакване топката да дойде и положението да узрее за атака също има и ярки самобитни рефери творци със силна интуиция и ярко въображение. За нормалното провеждане на срещите са нужни достатъчно димки, бомбички, факли и т.н. и затова трябва да има определено количество публика с боеприпаси.
39
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кирилчо, много ще ми е интересно ако върнеш мерките, как на 45 градуса на слънце ще правиш актове на хора които се пекат на плажа щото нямали маски. Ама много ще ми е интересно!
38
13
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да-а-а-а-а! Коментара ми ще бъде следния. Нека на тези които твърдят че КОВИД-19 няма, а има някакъв вирус, някакво пролетно-лятно грипче, това нещо да се настани в техните фамилии и семейства, и да овършее колкото успее. Само така ще променят мисленето си. Спасявайки икономиката и бюджета не значи да туриш народното здраве на бунището, да пляскаш с ръце и да се правиш на разсеян. Цинично е да угаждаш единствено на Мамона.
37
9
 
5
 
! Отговори
Истанбул преди 3 години
Г-н Министър кога ще вдигнете карантината за влизащи от Турция?
36
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Има много медицински персонал за първа линия, само трябва да им се плаща доста по добре и персонал сам ще се появи
35
2
 
12
 
! Отговори
превод в ефир преди 3 години
Ще възстановим мерки, ако болните надхвърлят 2000 на ден, че иначе ще ме пляскат много лошо
34
7
 
20
 
! Отговори
Mitaka преди 3 години
Значи утре.Няма смисъл да се връщат тежки мерки, карантина, КПП и т.н.Достатъчно е да се затворят дискотеки и нощни барове НА ЗАКРИТО.На открито да си останат. Може да се въведе всеки да си оставя данните за му се обадят ако има случай в заведението като в Германия.
33
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ананчо, ти провери ли, че дори и сегашните не се спазват? Вчера в ОМВ на цариградско нямаше НИТО ЕДИН човек с маска освен мен и персонала, така че както и с всичко останало трябва да се проверява и глобява, а не да си говорим тука за едни мерки.
32
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Счетоводителя разбира от числа
31
3
 
35
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Карантината ще я върнат -Когато се появят още записи и снимки с едни тонове злато и пачки в контейнери и записи ала Мафиото си разчиства "сметките"-Засега не знаят на коя дата ще се появят Компроматите ))хахахах