Ананиев: Ще възстановим мерки, ако болните надхвърлят 200 на ден

Министърът каза, че тогава ще настъпи ескалация
Обновена: 7 юли 2020 11:57 | 7 юли 2020 11:30, Веселина Йорданова
488

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Здравният министър Кирил Ананиев заяви, че мерки ще трябва да се възстановят, ако болните от коронавирус дневно надхвърлят 200 души.
Още по темата
По думите му ескалацията ще настъпи, когато това стане в по-продължителен период от време. Той каза, че ситуацията се наблюдава и има готовност за връщане на мерки във всеки един момент.

"Преминавайки границата от 200 души на ден, ще е сериозен сигнал, че трябва да се възстановят част от мерките, които прилагахме доскоро", заяви Ананиев при откриването на новия ядрено-магнитен резонанс, който беше монтиран в УМБАЛ "Св. Иван Рилски".

През последното денонощие новите случаи са 174 при направени 2775 PCR тестове и така общият брой стига 5914. Има и четири смъртни случая.

"В София бяха 86 души, но това съпоставимо с другите областни градове, не е някакъв пик. Засега не предвиждаме нови мерки, но това не означава, че не наблюдаваме процеса", уточни министърът.

Той подчерта, че най-важно остава дистанцията и дезинфекцията, да носим маски, както и контролът, без който нямало да минем.

Ананиев каза и че при достигане на капацитета на болниците, които приемат болни с коронавирус в София, това не означава, че останалите нямат капацитет.

Няма да оставим пациент без лечение. В момента заетостта в инфекциозните отделения е някъде 37-38% за страната, каза министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


488
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ананиев, ха сега искам да са над 200 на ден да те видя как на хората в жега 35 градуса ще им казваш да си носят задължително маски по улиците или препичайки се на плажа.То бива прооостотия твоето!
29
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Германия 80 милиона държава имат днес 499 случая, България 6 милиона има 173 случая. Кажи ананиев дали трябва да правим нещо? Какво мисли другия мислител боко пачката?
28
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"Значи ако са 199 души на ден - няма проблем, ама видиш ли ти станат ли 201 души заразени на ден, то става опасно положението???"Изключително си умен, но трябва да има праг.
27
6
 
21
 
! Отговори
АЛИ БАБА преди 3 години
ДЪРТИЯТ ФРОЛ ЗА 6 ЧОВЕКА БЕШЕ ЗАТВОРИЛ БАНСКО СЕКА РЕВЕ ЧЕ 200 БИЛИ ,АЙДЕ СТИГА С ТИЯ ВИРУСИ
26
3
 
28
 
! Отговори
999 преди 3 години
Тия дето лаят за връщане на мерки, да не ги уволняват, и да стоят у тях без пари!! Тогава друго ще пеят.. ***, не разбраха че и пари за пенсии няма да има вече!!
25
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен"много повече медицински персонал на първа линия!"Ами като намериш откъде да дойде, ще увеличат персонала.
24
5
 
12
 
! Отговори
Аналлиев преди 3 години
01 09 2020г--Ако заразените минат 500 на ден -Връщаме Карантината!!
23
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вчера Наглия Глиган Борисов каза, че мерките няма да се връщат повече! Днес Ананиев шута на Наглия Глиган щял да връща мерките! По добре си увеличете срещу добро заплащане РЗИ-тата по места, също и много повече медицински персонал на първа линия!
22
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доло Мотафчиски, доло доло!
21
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Другарите от Позитано, защо дадохте 1000 лева на другаря Янаки Стоилов, да се пише болен.
20
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Боса каза ,че всеки сам си решава дали да се затваря, някой лъже или Боса или Анусиев ? Кой лъже ?
19
4
 
41
 
! Отговори
Ужас преди 3 години
Този няма никакво мнение за нищо! Каквото му каже дебелия, това е. Сега сме трайно на 170-180 дневно, какво значение има ако станат 201?Според мен веднага трябва да се затворят дискотеките до края на месеца поне и да няма публика на мачове до есента!Като гледам какво става в Сърбия и как реагира Гърция на тях, не е добре работата...
18
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Твоя началник боко тиквата не каза ли вчера че няма да правите нищо юли и август? Както преди това каза че връща мерките ако минат 100. Или вече забравихте? Извинете вие там в това правителство ид***иоти ли сте????
17
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
естествено,че ще надхвърлят 200 за денонощие...все пак здравната система има нужда от пари.
16
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не знам защо храним 240 дупетати, като ни управлява реално 1 човек(ББ) през бушон(Ананката)?!? И всичко зависи само от това с коя страна на зaдника си е станал днес.
15
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дъртия доносник от дс, продължава да нанася вреди на държавата. Не ни стига племенника му, долнодъбнишкия финансов корифей, завършил свищовския, живеещ на квартира, дадена му от кирчо парахода, при това безвъзмездно.
14
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да затворят чалготеките и заведенията на мутрите, футболните мачове да се играят без публика това веднага ще допринесе за намаляване на заразените иначе връщането на карантината най-много да искара хората по улиците.
13
5
 
35
 
! Отговори
:) преди 3 години
Какви мерки ... хората няма какво да ядат идва криза . Някой незнаят как ще изкарат зимата, защото вдигнаха всичко ток вода продукти, той ми говори за някакъв измислен вирус.
12
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП се чисти от агентите на ГЕРБ и иде края на ГЕРБ. Гербери какво прави десния ви патеричок Слави Чалгаря?
11
29
 
12
 
! Отговори
Позитано преди 3 години
Другаря Радев каза на Шипка , че България няма никакви проблеми с този мижав вирус. Другаря Мангъров и той колко пъти каза по телевизията , че такова животно няма ! Хвала на такива отговорни политици и доктори които единствено и само, денонощно мислят за народа си !