Ананиев: Ще възстановим мерки, ако болните надхвърлят 200 на ден

Министърът каза, че тогава ще настъпи ескалация
Обновена: 7 юли 2020 11:57 | 7 юли 2020 11:30, Веселина Йорданова
488

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Здравният министър Кирил Ананиев заяви, че мерки ще трябва да се възстановят, ако болните от коронавирус дневно надхвърлят 200 души.
Още по темата
По думите му ескалацията ще настъпи, когато това стане в по-продължителен период от време. Той каза, че ситуацията се наблюдава и има готовност за връщане на мерки във всеки един момент.

"Преминавайки границата от 200 души на ден, ще е сериозен сигнал, че трябва да се възстановят част от мерките, които прилагахме доскоро", заяви Ананиев при откриването на новия ядрено-магнитен резонанс, който беше монтиран в УМБАЛ "Св. Иван Рилски".

През последното денонощие новите случаи са 174 при направени 2775 PCR тестове и така общият брой стига 5914. Има и четири смъртни случая.

"В София бяха 86 души, но това съпоставимо с другите областни градове, не е някакъв пик. Засега не предвиждаме нови мерки, но това не означава, че не наблюдаваме процеса", уточни министърът.

Той подчерта, че най-важно остава дистанцията и дезинфекцията, да носим маски, както и контролът, без който нямало да минем.

Ананиев каза и че при достигане на капацитета на болниците, които приемат болни с коронавирус в София, това не означава, че останалите нямат капацитет.

Няма да оставим пациент без лечение. В момента заетостта в инфекциозните отделения е някъде 37-38% за страната, каза министърът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


488
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
350
8
 
2
 
! Отговори
КИРО преди 3 години
Ереванци попитали, какво ще стане, ако спермата на мъж, даде положителна проба 19?Много са се мъчили над отговора, но май са успели:Ако при изследване спермата за КофтиВид-21 е нали..., се обърнете към производителите на крем М-21,изключително популярен в дамската част, в недалечно минало.Ако, резултата е отрицателен, то клиента, като му свърши матриала, може да се зареди при вас повторно!!!Става за виц нали?
349
4
 
9
 
! Отговори
Коронорезистент преди 3 години
Значи още утре да очакваме 5000 теста и 200 "заболели". Престъпното сдружение между мафията на белите престилки и ГЕРБ отдавна иска връщане на извънредното положение. Едните за да лапат държавни субсидии, другите за да се стопират предстоящите антиправителствени протести.
348
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В социалните мрежи изтече информация че ще се връща пълния пакет с мерки от 20 юли.Ананиев верно ли е това?Ако е вярно, честито пак ще ни заключват по домовете скрити под възглавниците!Егат и и държавата където ни управляват некакви фео дали!
347
6
 
8
 
! Отговори
Истукан преди 3 години
Има мазохисти дето одобряват връщането на старите мерки. Не им се ходи нещо на море тази година, а само с маски им се ходи на открито и закрито в тези горещини. Също и не им се спортува, защото ще затворят отново и парковете.
346
3
 
11
 
! Отговори
Бананиев преди 3 години
Квото им диктуват, това и правят. Грозизилии
345
2
 
7
 
! Отговори
Йово преди 3 години
Аз ловя бас че ако се направят 10000 теста ще изскочат тези 200 заразени и тогава вече няма да се искат само ? 6 милиарда от ЕС а повече за да се борят "нашите хора" на политиците срещу "заразата".
344
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Малкото камъче обръща колата... А после пътищата стават много.Заради хората без мозък и съзнание... всички ще трябва да изпълнява новите мерки и ограничения.
343
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А ПО КАЛ ИП СИСА ... ЗАПОЧНААА
342
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Искахте технологии - на ви...Имате джджи, ама работа не!Имате образование, ама акъл - не.Имате болести, ама лечение -не.
341
14
 
11
 
! Отговори
Разгневена преди 3 години
То беше ясно че заради безотговорните ще страдаме отговорните! Сега като се напляскат по 200 на ден и ще ни заключат и аз нищо че съм спазвала всички мерки пак ще бъда под ключ!
340
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Само обикновеният човек не знае откъде се дърпат конците.Всички държави са във финансов дълг.Пред кого?
339
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Смятай зимата какво ще е, не искам и да си помислям, ще ходим май само до магазина и това ще ни е развлечението!
338
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затваряй бай *** да ръкопляска вечер от терасите, той от добро и приказка не разбира! Само сопа през гърба и юздите на устата!
337
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най-добре и спокойно ми беше при Костов.
336
17
 
6
 
! Отговори
Ужасена преди 3 години
Браво г-н Ананиев, браво Генерал Мутафчийски най-после чухте молбите ми!Заклщчвайте ги по домовете, че не се спряха, то не бяха плажове, Гърция, по цял ден се шляят по улиците, не носят маски, заключвайте всички до края на август или септември каквото решите! Искам да носят маски и на открито и да се върне глобата от 5000 лв за неносене на маска! Браво, много се радвам за решението Ви!КПП- тат са първото нещо което трябва да се върне и маските на открито и разходките безцелно по улиците!
335
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До КРАЙНА БЕЗЦЕНИЦА ЛИ?
334
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ГЯЯЯ, БЕЗ МОРЕ ЗНАЧИ.
333
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименМного хубаво е да си работиш в къщи...........................................................*** ЛИ СИ?
332
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 334Написал сиИма си правила не от сега, за обявяване на епидемия. Те НЕ СА ИЗПЪЛНЕНИ - БРОЙКИТЕ ДОРИ НЕ СА БЛИЗО!!!Кажи ги тези бройки да се посмеем! За всяка зараза си има отделни критерии за обявяване на епидемия, а Ковид-19 е нещо ново и още няма нормативно определени бройки кога да се обяви епидемия.
331
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много хубаво е да си работиш в къщи.

Спонсорирани публикации