Туристите нямали страх от пътуване въпреки коронавируса

Цена, безопасност и атрактивност - основни при избор на дестинация
9 юли 2020 21:32, Анисия Иванова
27
Туристите нямали страх от пътуване въпреки коронавируса
Снимка: БГНЕС

Проучването на eSky, проведено в Българя и в още 4 държави - Полша, Румъния, Великобритания и Бразилия, показа, че голяма част от потребителите нямат страх от пътуване въпреки паниката около коронавируса. Това каза Доньо Марков, управител на eSky България, в предаването “В развитие” по Bloomberg TV Bulgaria.

“Причината е, че човекът е човек, когато е на път. Фактът, че рамките, които се формираха около пътуването по време на Covid-19, не развиха този страх, защото човек просто се нуждае от пътуване”.

По думите му близо половината от анкетираните българи са отговорили, че желаят да прекарат почивката си в чужбина тази година, което е с 2 процента по-малко от миналата година, когато е нямало ограничения.

Той добави още, че авиационният транспорт е най-предпочитан след пътуването с автомобил.

Марков изброи и някои от мерките по време на полет, които се предприемат с цел поддържане на високо ниво на безопасност - дистанциране, носене на маски, използване на HEPA филтри в самолетите. 

Що се отнася до предпочитаните места за настаняване, Марков обясни, че в хотелите изискванията за дезинфекция са спазвани повече, отколкото в малки структури.

“Становищата, че повечето ще предпочитат вили и къщи, може да не е оправдано. Големите хотели остават по-защитени и безопасни”, смята той.

Две трети от анкетираните в България избират черноморските дестинации, а една трета - почивка на планина.

"Заявките на анкетираните не се различават от миналогодишните - традиционно предпочитани са страни като Италия и Испания. Екзотиката не е изключена - Малдивите и Тайланд са сред предпочитаните”, изброи Марков.

Цената, безопасността и атрактивността са основните фактори при избор на дестинация. 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
2
 
14
 
! Отговори
мхм преди 3 години
esky са измамници, кой плаща такси към агенции, когато отнема това да буукнеш през тях отнема същия труд, както и при нормална резервация, но спестявате 30 евро. кой е ***, който все още плаща на агенции?

Спонсорирани публикации