Първи арестувани на протестите в София

Мъж се оплака, че е бит на протеста на Орлов мост
Обновена: 10 юли 2020 23:19 | 10 юли 2020 21:42, Нели Христова
324
Първи арестувани на протестите в София

Напрежението на протестите в София ескалира при бул. Дондуков и ул. Раковска. Част от протестиращите се опитаха да спрат автобусите, които трябваше да извозят поддръжниците на ГЕРБ, но бяха спрени от голям брой полицаи. Имаше сблъсък между хората и органите на реда.

Един от автобусите успя да премине през блокадата, но бе освиркван и замерван с бутилки вода. Част от протестиращите тръгнаха след него. Трима души бяха арестувани по информация на Bulgaria ON AIR. Причината все още не е ясна.

След краткият сблъсък, протестиращите се насочиха към площад "Александър Невски", където са блокирани останалите автобуси. Полицията тръгна след тях. По автобусите има щети - стъклата им са счупени. Няма пострадали хора. Според представители на ГЕРБ, напрежението се подклажда от платени ултраси.

Мъж се оплака, че е бил бит от протестиращите на "Орлов мост". "Минавах от там, защото се прибирах. Казах нещо против БСП, а те скочиха да ме бият", каза той пред NOVA.

Участници в митинга пред сградата на "Дондуков" 2 започнали да замерят полицаите от кордона с бутилки и яйца, съобщиха от МВР.

Около 20.30 часа, когато е обявен край на митинга пред сградата на "Дондуков" 1, част от събралите се пред "Дондуков" 2 са направили неуспешен опит да пробият кордона.

Малко по-късно от участници в същата проява (пред сградата на "Дондуков" 2) са нанесли щети на два автобуса.

Екипи на СДВР продължават да изпълняват задълженията си. Столичната полиция призовава гражданите да не нарушават обществения ред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БЪЛГАРИ, СПИТЕ ЛИ ? Докога ще ги търпим тези ? Пловдив, Варна, Бургас, КЪДЕ СТЕ ? ВДИГАЙТЕ СЕ ВСИЧКИ И ДА ГИ ПОМИТАМЕ. Откраднаха парите ви, откраднаха близките ви, всички заминаха в чужбина, откраднаха животите ви...ИЗЛИЗАЙТЕ НАВЪН И ДА СЕ СЛЕЕМ КАТО ЮМРУК ЗА БЪЛГАРИЯ.
46
13
 
13
 
! Отговори
Недоразбрал преди 3 години
Непрекъснато чета,че сте умрели от глад,това *** де??!!Уж гладни а като се върна от чужбина ме е срам да си извадя телефонът.То не са айфони,то не са чудеса?! Гледам на границата с Гърция като се наредили едни бедняги с мерцедеси,фаувета, бе ем вета и като бягат от лошия Бойко и от бедността ти да видиш?!Не сте бедни,защото бедните не висят по форумите и на гръцката граница,не си перят айфоните,джуките и силиконите по моловете!!Заслужавате пак да ви яхнат Рум.Овч и Рум.Геч и да ви одерът!
45
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако заст.релят Банкя-лията Бокл.ук Б. Борисов ще се оправи всичко.. Оня пуска араби, нег.ри и китайци да ни заразяват с корона- вируси, а кара хората да носят АРАБСКИ маски.. Като го утре.пят, ще изгоним всички нег.ри ( дето взимат работата на българските футболисти, баскетболисти ), всички дюнерджии- араби и всички китайски ресторанти.. Трябва и да запалим или взривим "" Агенцията за бежанци"" с която Бок.л.ук Борисов пуска ара.би, нег.р.и и китай.ци да завземат България и да гласуват за него.
44
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е Бенгал и обратното.
43
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещо това с докарването на протестиращи с автобуси много намирисва на първомайска манифестация от времето на соца, когато манифестантите ги караха под строй. Няма да се учудя ако ги отмятат по списък кой е дошъл и кой - не. За отсъстващите ще има санкции.
42
0
 
3
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
На простотията отвръщат с простотия, защото са еднакви всичките политици!
41
10
 
10
 
! Отговори
Мутрата днес преди 3 години
го пазеха роми , сега даваха по Бтв подобни здрави момчета са на гости при Доган да го пазят от протестите утре. Пеевски -Бойко - Доган - Гешев - един дол дренки сте. Подкрепям протеста на 100%. Тези са за затвора и нищо друго. Мафиотска държава , но има Бог , ще ги прекърши до последната мутра мрсна. Герб са в амок. Слава на българския народ. Гърците са навън , сърбите , румънците , дойде и нашето време! Бойко го пази жив ромски плет все едно е Кадафи. народната любов е голяма работа.
40
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бау 35 а според теб , какво трябва да стане , за да излязат хората да протестират ?Щом корупцията , беззаконието , срастването на властта с мафията , превземането на медии - телевизии , вестници , не е повод .Кое е повод според теб ?
39
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ромите на борисов дойдоха.
38
12
 
9
 
! Отговори
K преди 3 години
Хахах ...Внедрени хора от Герб хвърляха бутилки по сиганетата...Не оставяйте да ви манипулират
37
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупавите селски мутри блеснаха.
36
12
 
10
 
! Отговори
Пижо преди 3 години
С автобуси от цялата страна в момент, когато Банкянският селянин обвинява българите, че били недисциплинирани и не спазвали мерките, успяха да съберат 100-тина души! Кой ви е казал, че като дойдете в София, ще си тръгнете беее? А пък оня от Орлов мост нищо не бил направил, само бил казал нещо и те му скочили. Полицията защо не го е арестувала като провокатор????
35
11
 
3
 
! Отговори
младенов преди 3 години
да идват танковете, веднага!
34
5
 
14
 
! Отговори
Az преди 3 години
Ако алтернативата е *** (Импексова), Мая Манолова (сестра Галева), Румен Петков (пикаещия във фонтаните), алкохоличката Нона Йотова, то по-добре да седим на барикадите и да умрем за ГЕРБ!П.С.: не съм фен на ГЕРБ, даже напротив.
33
11
 
5
 
! Отговори
Василев преди 3 години
Баце на площада са повечето млади и будни хора, не хващат декиш селските лакъртии , за баща ти, ***, за тежкото ти детство и филията мас, за хилядата ордени!Вече си бита карта, използван от Мафията и сега ще те скътаят, викай Бареков за помощ!Волен трябва да се активира, както и Марешки!Агент Бил Уорнабал!ЦРУ!!!
32
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия платените повечето въобще ясно ли им беше защо са го докарали в София!
31
22
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Единственото спасение е оставка на Борисов, защото много хора се събраха и положението става неуправляемо. Борисов отива към оставка или танкове.
30
7
 
1
 
! Отговори
Барба Ганиос преди 3 години
Прави Уйдурма, последна глава от класиката на Алеко!
29
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Колко ли горчиво съжалява Бойко за президентските избори. Тогаво ГЕРБ имаха добра подкрепа и с приемлив кандидат като Фандъкова или бургаския кмет или още поне няколко имена, с лекота можеха да спечелят президентския пост. Бойко обаче се изхитри да избере единствената, която гарантирано щеше да се провали - Цецка Цачева. Тая смахната тетка нямаше и минимален шанс. Сигурен съм, че сега Борисов с горчивина си спомня за тая възможност.
28
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божков и *** само толкова ли могат. Другия път повече да се напънат