Първи арестувани на протестите в София

Мъж се оплака, че е бит на протеста на Орлов мост
Обновена: 10 юли 2020 23:19 | 10 юли 2020 21:42, Нели Христова
324
Първи арестувани на протестите в София

Напрежението на протестите в София ескалира при бул. Дондуков и ул. Раковска. Част от протестиращите се опитаха да спрат автобусите, които трябваше да извозят поддръжниците на ГЕРБ, но бяха спрени от голям брой полицаи. Имаше сблъсък между хората и органите на реда.

Един от автобусите успя да премине през блокадата, но бе освиркван и замерван с бутилки вода. Част от протестиращите тръгнаха след него. Трима души бяха арестувани по информация на Bulgaria ON AIR. Причината все още не е ясна.

След краткият сблъсък, протестиращите се насочиха към площад "Александър Невски", където са блокирани останалите автобуси. Полицията тръгна след тях. По автобусите има щети - стъклата им са счупени. Няма пострадали хора. Според представители на ГЕРБ, напрежението се подклажда от платени ултраси.

Мъж се оплака, че е бил бит от протестиращите на "Орлов мост". "Минавах от там, защото се прибирах. Казах нещо против БСП, а те скочиха да ме бият", каза той пред NOVA.

Участници в митинга пред сградата на "Дондуков" 2 започнали да замерят полицаите от кордона с бутилки и яйца, съобщиха от МВР.

Около 20.30 часа, когато е обявен край на митинга пред сградата на "Дондуков" 1, част от събралите се пред "Дондуков" 2 са направили неуспешен опит да пробият кордона.

Малко по-късно от участници в същата проява (пред сградата на "Дондуков" 2) са нанесли щети на два автобуса.

Екипи на СДВР продължават да изпълняват задълженията си. Столичната полиция призовава гражданите да не нарушават обществения ред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


324
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
2
 
10
 
! Отговори
Бау преди 3 години
До чудесноИ на двата митинга IQ-то беше ниско ... споко. Това да идеш да протестираш в такъв момент е ... без коментар.
26
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мафията зад решетките!
25
23
 
19
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Досега не съм гласувал за ГЕРБ, ама след днешните изцепки на *** и компания съм твърдо за Бойко! А като се сетя, че веднъж гласувах за многострадалната Геновева - Христо Иванов, чак ме е срам.
24
3
 
5
 
! Отговори
Бау преди 3 години
Фалираха фирми с обороти за милиарди бе хора ... Не е само при нас ... Тези фирми сериозно ли си мислите, че на проверили дали не е лъжа? Ако бяха открили, че е щяха да си фалират тихичко ли? ... Никаква мисъл ... никаква.
23
15
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бая мутри на тоя протест тръгнали да свалят мутрата Борисов. Нещо нагласено ми се видя. Ако това е алтернативата на мутрата Борисов ...еми не мерси. С него ми е по-спокойно.
22
0
 
0
 
! Отговори
Кдк преди 3 години
Кдк
21
3
 
6
 
! Отговори
чудесно преди 3 години
До Бау 14 а ти си с 1000 IQ , браво като компетентен ще споделиш ли , какво беше IQto na mitinga na Борисов ?
20
14
 
19
 
! Отговори
Патриот преди 3 години
Нека арестуват платените протстери на ГЕРБ.
19
7
 
12
 
! Отговори
Kioo преди 3 години
Еничери !!! Срам
18
16
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До къде я докарахме! Един престъпник избягал от България да буни държавата! Тези, които е окрал да викат в негова защита. Да искат да свалят прокурора който го погна! И какво ще стане ако в този момент няма правителство? А и президентчето май нещо е гузен за да атакува така.Страх го е.Сигурно има защо.
17
5
 
4
 
! Отговори
Сбогом преди 3 години
Левче/левче!!
16
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо им няма видяха София безплатно даже и пари им дадоха струваше си!
15
11
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая Виктория на бтв дето води с турчина заедно е голяма манипулаторка , само какви извити въпроси задава за да излезе че протестиращите са "агресивни" и "зли". Ама не й се получи за което много се радвам.Все пак мъжа й нали има някаква връзка с ГРОБ.
14
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ама заради кояида или ей така .,.
13
10
 
10
 
! Отговори
Тъпо преди 3 години
Бати гл.упаците. 10 години гласуват за Боце и сега 10 месеца преди изборите им светнала лампата. Е това ако не е стадо не знам що е. Ми след 10 месеца протедтирайте. Това е демокрация, в не да смениш минерална Банкя е Хисаря и да я мяташ по полицаите.
12
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С две думи гражданите ако обичат да не минават през центъра на София защото политическите сили са си събрали окачалките там.
11
11
 
18
 
! Отговори
русенец преди 3 години
русофила радев-бегом марщ към москва.ако иска може и към пхенян
10
4
 
15
 
! Отговори
Теньо преди 3 години
Историята се повтаря с обратен знак - през 90те десните рекетираха властта, вдигаха портести ..... сега левите
9
15
 
19
 
! Отговори
Бау преди 3 години
и деца помъкнали ... Загубата на работа и прочие изнерви хората на макс. ГЕРБ и Бойко са виновни за .. вируса. Средното IQ на протеста е около 30 ...
8
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баце вземи се в ръце, защото ще паднеш иначе.Твойте л ъкеи не ти ли каза ще си гол?Няма и да го направят , защото взимат 4 и 5 цифрени заплати.