Равносметката от протеста снощи: Двама ранени полицаи и арестувани

Протестиращи разбиха вратата на бившия Партиен дом
Обновена: 15 юли 2020 07:43 | 15 юли 2020 06:45, Александър Попов
328
Равносметката от протеста снощи: Двама ранени полицаи и арестувани
Двама полицаи са ранени, има и шестима арестувани протестиращи след снощния протест в Триъгълника на властта. Единият от пострадалите полицаи е в ИСУЛ, а друг служител на реда е с порезна рана по шията. Той обаче е останал на място, за да охранява сградата на бившия Партиен дом.
 
Снощи напрежението ескалира малко след 22:30, когато група протестиращи започнаха да удря вратите на бившия Партиен дом. Към сградата полетяха камъни, бутилки и кенчета, както и пликове и кутии с боя.
Още по темата
"Две бомби, забележете не казвам бомбички, а бомби, бяха хвърлени към сградата на Народното събрание", съобщи съобщи комисар Антон Златанов, зам.-директор на СДВР.
 
В резултат на това, момче е паднало, а двама полицаи са опитали да му окажат помощ. В този момент е започнало масово замеряне с кутии и пликове с червена боя по цялата сграда.
 
Според Златанов са хвърлени много бомбички, както и бутилки, които са миришели на ацетон - най-вероятно е запалителна течност.
 
Комисар Златанов благодари на всички, които са протестирали мирно и не са се поддали на провокация.
 
"Подобни мероприятия целят да се опорочи протестът и да се създадат безредици. Нашата толерантност - на българската полиция, е голяма. Но тази вечер непровокираното насилие беше от групи провокатори, които за съжаление опорочиха края на протеста. Двама униформени, без защитно облекло, са били бити пред вратата на бившия Партиен дом", заяви комисар Златанов.
 
Според него на площада е имало малки групи фенове от няколко футболни отбора, като полицията ще анализира записите.
 
Той благодари на хората, които са протестирали мирно. Той обаче призова протестът да приключва в уговорения час - 22:00.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестът е още в зародиш,протестират младите за да си върнат Държавата от мафията,съвсем скоро ще се родят и лидерите им.Дано не се повтори сценария в Румъния на Чаушеску.
19
15
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 13Другарю гербав комсомолец, на хората им е през *** за черепа, ако си мислите, че с тези евтини номера ще спрете протеста срещу мафията гроп,дпс + бсп значи сте уникални наивници и мястото ви съвсем не е в политиката
18
12
 
7
 
! Отговори
До eve1 преди 3 години
У нас се е случвало 3 пъти до сега.Желю Желев, Петър Стоянов и последния беше от ГЕРБ - Росен Плевнелиев/ Банова
17
6
 
18
 
! Отговори
Деси, 1-вата дама преди 3 години
Малии, ами аз сега какво ще правя, като моят хубостник го натикат в затвора? Ох, вече не съм първа младост, но съм хубава, ще трябва да се преориентирам към някой с повече ум от моя селски бeк, който послужи за маша и изтривалка на Черепа. Незнам, но много ми харесва да ме пази и вози НСО, дано ми оставят поне шофьора и охраната. Все пак съм Първа Дама.
16
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До МироА пък досега не бях за нито едната страна, сега вече ми станаха ОТВРАТИТЕЛНИ и двете!
15
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дойдоха пари по Сашо куриера??
14
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ДодоХе хеТой, Шорoс плаща на агитките, а не Черепухин, така ли?
13
22
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кога Боко ще призове към кръв като Радеф и Черепа?Никога!Той е човечен!
12
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно Черепа развърза кесията и агитките захлебиха!Чудя се наистина нормалните и почтени хора що не се оттеглят изведнъж от площада, да останат само ултрасите срещу полицията и да се види тогава кой кого?
11
19
 
19
 
! Отговори
До 2луп преди 3 години
Много ти е беден речника, другарю потомствен крадец на кашкавал. А и с доста правописни грешки пишеш, та човек винаги може да идентифицира почерка ти. И не, Бойко няма да подаде оставка и ГЕРБ няма да падне. Колкото и да не се харесва това на Черепа.
10
18
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прокоратурата, полицията и още куп държавни институции се опитват да всяват страх и всеотдайно да служат на един кръг от хора, но народа се надигна и това обърка сметките им.
9
6
 
9
 
! Отговори
Додо преди 3 години
До х: Има и пари, хора и влияние на Сорос.
8
31
 
29
 
! Отговори
eve1 преди 3 години
Има ли друга държава по света,където президента призовава за оставка на правителството,прокуратурата и извършване на държавен преврат?Радев трябва да бъде съден за държавна измяна.
7
25
 
27
 
! Отговори
Миро преди 3 години
Досега бях против Борисов и шайката му ***, пъпи тутки и службогонци, но като гледам кои протестират срещу него и ми стана симпатичен! Ще гласувам за него, освен ако ме се появи някой по-обещаващ напролет преди изборите!
6
30
 
30
 
! Отговори
х преди 3 години
Виновните са Румен Радев, Васил Божков и Христо Иванов. Убеден съм, че тримата са свързани по някакъв начин. Божков финансира, Христо Иванов дава началото с цирка на плажа, а създалия се от това протест на жълтите павета бива запален от Радев. Огънят се поддържа от платените протестъри, които са малцина, но достатъчно да контролират и дирижират вече създадената тълпа.
5
17
 
28
 
! Отговори
2луп преди 3 години
Въпреки напъни те на троловете на герб те си отиват. Жалко то е, че тролчеттата са безполови страхливци, които се изявяват само пред клавиатурата, а младите хора са на вън и защитават държавата си от мафията.баш тулупа се явява пред Севда тв пиян и тя му суфлира. Еднокнижковеца знае, че този път е свършен без цецо ухото и на изборите ще е изметен.чао гробари
4
8
 
24
 
! Отговори
Бясна преди 3 години
Полицията да дава на Гешев записите и тези *** да бъдат вкарани в Централния, където ще ги направят на момичета.
3
10
 
31
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Протестиращите сигурно са помислили партийния дом за мандра, затова са искали да влязат - да откраднат пити кашкавал. Те това си могат от едно време.
2
19
 
21
 
! Отговори
Ельоменат преди 3 години
Като пазите мафията вместо хората, които ви плащат заплатите така ще е. Както по времето на комунизма, който още не си е тръгваш ушевите ще умрат, но ще пазят партийния дом. И това, ако 3 демократична република. Срам ме е, че гласувах за ОП
1
40
 
34
 
! Отговори
Киро Х преди 3 години
Радев е за затвора, за поне 10 годишна ефективна присъда. Нека Гешев си свърши работата, сигурен съм, че ще го направи!