Равносметката от протеста снощи: Двама ранени полицаи и арестувани

Протестиращи разбиха вратата на бившия Партиен дом
Обновена: 15 юли 2020 07:43 | 15 юли 2020 06:45, Александър Попов
328
Равносметката от протеста снощи: Двама ранени полицаи и арестувани
Двама полицаи са ранени, има и шестима арестувани протестиращи след снощния протест в Триъгълника на властта. Единият от пострадалите полицаи е в ИСУЛ, а друг служител на реда е с порезна рана по шията. Той обаче е останал на място, за да охранява сградата на бившия Партиен дом.
 
Снощи напрежението ескалира малко след 22:30, когато група протестиращи започнаха да удря вратите на бившия Партиен дом. Към сградата полетяха камъни, бутилки и кенчета, както и пликове и кутии с боя.
Още по темата
"Две бомби, забележете не казвам бомбички, а бомби, бяха хвърлени към сградата на Народното събрание", съобщи съобщи комисар Антон Златанов, зам.-директор на СДВР.
 
В резултат на това, момче е паднало, а двама полицаи са опитали да му окажат помощ. В този момент е започнало масово замеряне с кутии и пликове с червена боя по цялата сграда.
 
Според Златанов са хвърлени много бомбички, както и бутилки, които са миришели на ацетон - най-вероятно е запалителна течност.
 
Комисар Златанов благодари на всички, които са протестирали мирно и не са се поддали на провокация.
 
"Подобни мероприятия целят да се опорочи протестът и да се създадат безредици. Нашата толерантност - на българската полиция, е голяма. Но тази вечер непровокираното насилие беше от групи провокатори, които за съжаление опорочиха края на протеста. Двама униформени, без защитно облекло, са били бити пред вратата на бившия Партиен дом", заяви комисар Златанов.
 
Според него на площада е имало малки групи фенове от няколко футболни отбора, като полицията ще анализира записите.
 
Той благодари на хората, които са протестирали мирно. Той обаче призова протестът да приключва в уговорения час - 22:00.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


328
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
120
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Равносметката от последните десет годиниБългария е във всички "Топ"класации на Европа по всички показатели,и всичко това е най вече благодарение на Дебелият Крадец!
119
4
 
14
 
! Отговори
До Ама какви преди 3 години
То понеже настоящето на нацията ни е перфектно - ето виж министър-председателя какви ги говори - "Еб*л съм ги с 200", "Пр*ста кърджалийска п*тка", "***", "Т*лупи", "Искам да го смачкате тоя", "Вие сте пр*сти и аз съм пр*ст" и т.н. - да продължавам ли?
118
7
 
5
 
! Отговори
6 преди 3 години
Тулупа изчезна сега и шопара се е скрил. Кой че управлява тая държава незнам. Вчера с Херо гледаше като бай Тоше.
117
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е в интерес на ГЕРБ за това е поръчано от тях.Като има насилие по малко хора ще отидат на протест.Българския народ е страхлив за това го мамят
116
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като типичен потомствен комунист, Тиквата ще запали не само Партийния дом но и цялата държава в отчаян опит да остане на власт. Видяхме от един запис кой всъщност държи агитките.
115
4
 
19
 
! Отговори
Възмутен преди 3 години
Крайно време е полицията да запачне с действия каквито всяка полиция в страните, чията демокрация искат и у нас протестиращите! Не може да стоиш и някой гамен да те замерва с бомбичка или бутилка! Вода! Газ! Гърмиш! Така се прави в демократичните страни....!
114
2
 
5
 
! Отговори
6 преди 3 години
Това са твойте деца. Не са от Хага. И не ги пращайте повече че усмърдяха на лепило всичко.
113
2
 
3
 
! Отговори
GURU преди 3 години
До Анонимен te ne znaat kakvo ickat che dory namat cobctvena platforma
112
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха.. ха... ГРОБарите се ежат само в нета и се пишат на големи мощни герои от комиксите на Марвел, а пък ние простите хорица си пълним улиците и нааасираааме мощните герои да си стоят скрити вкъщите под ключ, включително и вождът им. Айде, драйскате си тук колкото искате, ние след 17:00 часа ви очакваме с добре дошли пред Бермудския триъгълник, ама вас все ви няма - мощни героиииии. Дуууухааачиии и плямпааачиииии
111
8
 
9
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Платените протести на Божков бият полицията на България
110
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами като не мина прокуроската постановка със записите на Божков, последва следващото активно мероприятие от страна на отиващите си гербери...
109
4
 
11
 
! Отговори
До138 преди 3 години
Ами на първо време пълна конфискация на имуществото на върхушката от ГЕРБ,след това на всеки му според заслуженото "почивка" в самостоятелна килия!
108
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няколко футболни фена нападат и псуват полицията - глупави провокаторчета. Видяхме го гаменчето дето са го понатупали - типичен агресивен и напомпан футболен фен. Слаб театър мойто момче, не се занимавай с глупости докато не е станало късно.
107
10
 
4
 
! Отговори
Праведен преди 3 години
Малко е това, което се случи, трябва да се разбие всичко онова, което е построено от ГЕРБ.
106
7
 
16
 
! Отговори
истината преди 3 години
НЯМА МИРНО ПРОТЕСТИРАЩИ. Когато вандалите нападат партийния дом и полицията, стадното чувство надделява и голяма част от протестиращите подражават на мутрите. Бойко ще излезе прав, че има сценарий да запалят партийния дом.Мутрите са от младежката организация на БСП, и мутри на президента от НСО.Очаквам да нападнат и мандрите.
105
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ГерберугаТова не са протестите от 2013-та година. Поколението се сменя, информацията става все по-достъпна. Хората се понаучиха що за управници имаме и какви шашми се правят с народното недоволство. Излъгани винаги ще има - надеждите не са за наивници. Но трябва да направим всичко възможно да си спасим държавата. Ако това означаваше Борисов да остане на власт - бих привествал. Но не е така. 10 години във властта са твърде много дори за него, а той се инати и не иска да си тръгне с добро.
104
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това са наркофенчетата на Черепа.АТАКАуват новия Парламент за да вкарат в него Черепа като депутат.Фигурата е включил в модус "Радиомълчание" и "гледа с широко затворени очи" и вдигнат юмрук вандалщината на Зайчарника си.Днес ще слязат и партизаните на червената Мафия начело с Нинова за да му подкрепи Зайчарника.Очаква се вота на доверие да не мине, но Кабинета ще падне.Престои народно веселие, устатовяване наподнодемократурна власт, служебно правителство и "народен съд".Да живее ОФ !!!
103
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 130Ако бутнат правителството ще стане хаус...Учи български! Това което може би искаш да кажеш е хаос, ама не съм сигурен, че ще ме разбереш! Аман от неуки революционери!
102
4
 
6
 
! Отговори
До 137 преди 3 години
Не фантазира и не мечтае.Прсто се опитва да излъже с цифрите ,надявайки се така Черепа да му плати повече.Чалгарска работа.
101
4
 
6
 
! Отговори
до 131 преди 3 години
Щом акъла ти стига само да хвалиш ,,боса,, изобщо не говори за какво знаели и какво не протестиращите..