СДВР с призив: Запазете протеста мирен, в рамките на закона

Не се подавайте на провокации, призова комисар Антон Златанов
Обновена: 19 юли 2020 16:51 | 19 юли 2020 16:49, Анисия Иванова
177
СДВР с призив: Запазете протеста мирен, в рамките на закона
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

Вчерашните протести преминаха сравнително спокойно, без инциденти и нарушения на обществения ред, каза заместник-директорът на СДВР Антон Златанов на брифинг в Столичната дирекция на вътрешните работи.

"Нашето послание към организаторите и протестиращите е да запазят протеста мирен. Необходимите послания могат да бъдат отправяни, но това трябва да бъде съобразено със закона. Нека се скандира, нека има и плакати, но всичко трябва да остане в рамките на закона", заяви Златанов относно призивите на протестиращите.

Той добави, че имат нужда от диалог с протестиращите, с гражданите и през последните дни има такъв.

"Призоваваме организаторите в крайна сметка да се спази законодателството на България и Закона за митингите и манифестациите и мероприятията да започнат да се заявяват в Столична община. Да бъдат с продължителност каквато Законът повелява, а именно в светлата част на денонощието. Предварително да бъдат обявени местата, където ще има митинги и маршрутите на шествията", добави той.

Златанов обясни, че полицията не се вълнува от политическите пристрастия, нейна работа е да запази обществения ред.

"Границата между гражданско неподчинение и нарушаването на закона е много тънка. Гражданите, дошли на протест, не трябва да се поддават на призиви за нарушаването на реда и закона", добави той.

"Нека има протестиращи, но институциите трябва да работят. МВР е деполитизирана структура и следва да запазим реда", каза още Златанов и добави, че организаторите трябва да подават заявления за протестите и шествията си в Столичната община.

Зам.-директорът на столичната полиция съобщи още, че по време на 10-я протест е задържано лице с газов пистолет, което е незаконно.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


177
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
137
0
 
1
 
! Отговори
До 166 преди 3 години
Анархист
136
0
 
2
 
! Отговори
ЧЕРЕПЪ преди 3 години
ТЪЛПА, ОТ ДУБАЙ ВИ МЯТКАМ, ГА СА ВЪРНА В БГ ЩЕ ВИ СА КЕФА- ОБАЧЕ НЪЛ ЗНАЙТИ СЕГА ДАВАМ МИЛИОНИ, ВРЪЩАМ СИ МИЛИАРДИ- ПОМНИТЕ ГОЛЕМИТЕ РАЗХОДКИ 2013Г/2014Г ПОСЛЕ ГРЪМНАХМЕ КТБ- ОТ КЪДЕ МИСЛИТЕ ЧЕ ЩЕ СИ ВЪРНЕМ МИЛИОНИТЕ ЗА РАЗХОДКИТЕ И ПОСЛЕ ВСИЧКИ ВИЕ ПЛАЩАТЕ- ЕЙ ТЪЛПА, НИ СЪ ДАВАЙТЕ НА ББ. ЮМРУЧЕ ГОРЕ Е НАШ БАЩА!
135
1
 
2
 
! Отговори
ЧЕРЕПЪ преди 3 години
СПОКО , ТЪЛПА- ИЗПРАЩАМ 10/15 ХИЛЯДИ ИНАЧЕ РЕХАВО- ХАРЧА МИЛИОНИ ДА ГУШНА МИЛИАРДИ. СЕА ВИ РЕДЪ ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ- СЕ МЛАДИ ХОРА- САШУ ТОМОВ, СЕСТРА ГАЛЕВА КОСТИНБРОДСКА, НИНОВА ГРЪЦКИЯ ХОТЕЛ, ЩЕ МЕ ПОДКРЕПИ ГРИПЕН....ЮМРУЧЕ ГОРЕ..
134
1
 
4
 
! Отговори
ББ преди 3 години
Чий закон г-н заптие...закона на мафията ли ще спазвате,тя ви плаща през нашите данъци...сребърниците ли ви са най-важни??? Народа ни не признава законите на мафията които пазите...ти дете на България ли си или си ...заптие...не признавам властта на мафията и обслужващите ги лакей...Аз съм Свободен Българин....Бог ми е дал живота като Свободно Човешко Същество...Ще умра като Свободен Българин и няма да ви позволя да отнемете Свободата ми криейки се зад несправедливи и мфиотски закони..
133
1
 
5
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Та значи да продължаваме тихо и кротко да протестираме, за да продължават да ни пият кръвта докато ни уморят, това ни предлагат този шапкар Златанов и нeговите господари!
132
1
 
6
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Кога свобода се е извоювала с мирен протест бе, шапкарчо Златанов!? Вярно че трябва да лижеш задницата на властта, ама защо се пънеш на ни изкараш слабоумни!?
131
1
 
7
 
! Отговори
Хахахах преди 3 години
Гербаво-депесарите са активирали троловете си в коментарите като за последно. Щото им е за последно.
130
1
 
7
 
! Отговори
Закони ли? преди 3 години
A правителството спазва ли законите като си пълни шкафчетата с пачки евро по 500?
129
1
 
6
 
! Отговори
хахахаха преди 3 години
Баце, Сретен те чака, нали знаеш...
128
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ченгетата пазят прес тъпниците Борисов и Гешев
127
4
 
5
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
До АнонименНещо си се объркал, яко! Няма по света конституция, в която да пише че гражданското неподчинение е законен протест. Още по-малко Общата стачка. Искат законност, а не са прочели закона, дришльовци. При това служат на най-лошите олигарси, срещу които вече има Прокурор с топки.
126
5
 
3
 
! Отговори
Гражданин преди 3 години
Какво се оказа? Че тези дори не са си поискали законен протест и протестират незаконно! И то протестират за законност! И искат и държавата да блокират. Г-н Златанов, само с призиви не става - незаконните действия се пресичат със силата на реда! Утре да не им позволите да блокират Парламента!
125
1
 
3
 
! Отговори
Боцков преди 3 години
Как беше днес роботиката - а насам, а натам.
124
3
 
7
 
! Отговори
Хахаха преди 3 години
До Как е протестчето?Нема пари ......
123
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Васил Черепа - президент!
122
3
 
8
 
! Отговори
Как е “протестчето”? преди 3 години
Върви ли платеното протестче - днеска май много са оредели другарите ........
121
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 137Бойко е дразнителя, още не се е върнал с дисагите :) Общо взето съм съгласен че не трябва да има насилие уи че тези които го упражняват са платени.Само че не разбирате, че обикновения българин протестира защото е беден! Да, имаме шкембета от ГМО-то, но сме бедни, най бедни в ЕС.Сигурно пак народа е виновен за лошия материал :)
120
4
 
3
 
! Отговори
славянин преди 3 години
Единствените провокатори на тези протести са шапкарите с противното си присъствие!
119
1
 
5
 
! Отговори
до 142 преди 3 години
И така от техникума се отказах,бяха ме приели и в гимназия.Там имаше свестни учители,внуците на АБПФК бяха по ниски от тревата.Бяха си мухъли и не учеха.Пишеха им "шестици по милост",но на никой не му пукаше.Останалите учехме защото ни беше интересно.След това следвах и завърших.След като завърших пак попаднах на АБПФК който ми разказа какви привилегии има.Увиках го и имах "леки" проблеми в работата.И ето ви ги сега внуците на червените гадове на площада.Само Пиночет за тях.Борисов е мек!
118
1
 
5
 
! Отговори
до 142 преди 3 години
Ситуацията е като на футболен мач.Явно протесиращите са от ЦСКА и затова сините им имат зъб!Иначе разбрах за един от "протестиращите". Дядо му бил виден комунист и дядовото внученце учело в Хага!Ако знам,че и другите протедтиращи са такива ще взема и аз да ги млатя.Заради такива гадове мръсни навремето бял ден не видяхме!През 1978-*** имаше конкурсен изпит и влязохме 2 човека по успех и 23 внуци на АБПФК!Баща ми като видя резултатите каза,че с такива съученици няма да ме бъде.