Борисов обеща 19 млн. на земеделци: За сектори, които могат да загинат!

Виждате пандемията в цяла Европа какво прави, рече премиерът
170
Борисов обеща 19 млн. на земеделци: За сектори, които могат да загинат!
Снимка: Правителствена пресслужба

С близо 19 милиона лева производителите на плодове, зеленчуци, маслодайна роза и с винени лозя ще бъдат подпомогнати от правителството.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на среща с представителите на браншовите организации от сектор "Плодове и зеленчуци", в която участва и министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева.

Помощта от Министерския съвет се отпуска като de minimis за покриване на загуби заради сушата и на допълнителни разходи във връзка с пандемията от COVID-19. Потенциалните бенефициенти са близо 25 000, съобщиха от правителствената пресслужба.

"Виждате пандемията в цяла Европа какво прави. Следващите месеци ще бъдат критични за света, не само за България. Важно е сега по най-бързия начин да подпомагаме секторите, които могат да загинат", изтъкна министър-председателят.

Той добави, че ще се търсят допълнителни възможности за кредитиране на стопаните от сектора, пострадали от пандемията от COVID-19, при изключително благоприятни условия през Българската банка за развитие.

Министър Десислава Танева информира премиера и представителите на бранша, че в средата на месец август ще бъде отворен и приемът по извънредната мярка COVID-19 от Програмата за развитие на селските райони. По нея ще могат да кандидатстват всички земеделски стопани. Стойността на подпомагането ще е в размер на 106 милиона лева.

В хода на срещата беше обсъдено прилагането на мярката 60 на 40, за да се подпомогне постоянната заетост на работниците в бранша. А от Българската асоциация на малинопроизводителите и ягодоплодните благодариха на министър-председателя Борисов за подсигуряването с вода за напояване от язовир Ястребино за нуждите на малинопроизводителите, засегнати от сушата.

Премиерът отбеляза, че правителството продължава да работи усилено за справянето с последиците от коронавируса в името на запазването на здравето, живота и поминъка на българите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


170
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Кмета на Симитли да си взима м е т р е с а т а и да изчезват!
70
8
 
5
 
! Отговори
Хм преди 3 години
Божков има 3 милиарда, а Бокича му дават 29 милиарда. Кой ли ще издържи по дълго да отпушва и съответно запушва устите на народа български.
69
6
 
10
 
! Отговори
Дочо преди 3 години
Бибитко, браво! А от шкафчетата ли ще ги извади парите или?
68
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Панически раздават пари за да седят на власт герберастите,но както каза Баце народа е *** и няма да му се върже!ОСТАВКА!
67
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Герберюгите замерят народа с пачки и пак няма да стане!Ще си ходят позорно щом не дават оставка както е прието да се случва по света!ОСТАВКА!
66
5
 
23
 
! Отговори
Къде ни е държавата? преди 3 години
Луда работа! Гешев бил отпуск, ама борел битовата престъпност.Правителството в отпуск, ама Бойко раздава пари...Последно - кои са в отпуск и кои работят? И кого работят? Нас ли?
65
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 76Защото мислеха да ги ''усвоят'' тези пари за селските райони към свои хора,ама сега като му запари под д-то и взе да отвързва кесията!ОСТАВКА!
64
3
 
6
 
! Отговори
Русия преди 3 години
Колкут повичи даа *** наши мангизи на калинкити МУ толкуз поичи му връщат бибитки ф шкафчиту МУ!
63
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Свърши ГЕРБ край!Щом хвърли на финансовият министър главата и взе да раздава,значи ще дава оставката.Опитва се да се изхлузи да не го бие тълпата с тояги,ама няма да стане!ОСТАВКА!
62
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Дъщеря ми живее в Белгия, имам близки и в други европейски държави. Видях какво получиха там и какво тук по време на кризата. Никой от познатите и близките ми в България не взе и стотинка. Чудя се, как не ви е срам гербавите да казвате на черното бяло и да лъжете хората в очите?
61
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
61- ТИ ВЕРОЯТНО РАЗПОЛАГАШ С МНОГО ФАКТИ ЗА ЗЛОУПОТРЕБИ- ДА ПИТАМ ДО СЕГА ПОДАЛ ЛИ СИ СИГНАЛ С ФАКТИ ДО БГ ПРОКУРАТУРА, ДО ЕВРОПОЛ, ИНТЕРПОЛ, СИПОЛ, ОЛАФ, ДО ЕВРОПАРЛАМЕНТ, ДО ЕВРОПЕЙСКАТА КОМИСИЯ- ТЕ ИМАТ ФОРМА НА СТЕНАТА СИ КЪДЕТО МОЖЕШ ДА ОПИШЕШ ЗЛОУПОТРЕБИТЕ С ЕВРОСУБСИДИИ- ТАКА НА ПЪРВАНОВ СПРЯХА МИЛИАРДИ ПО ПРОГРАМА САПАРД ПО ДОКЛАД НА ОЛАФ ЗА ОГРОМНИ ЗЛОУПОТРЕБИ С ЕВРОФОНДОВЕ.
60
2
 
9
 
! Отговори
Kuku преди 3 години
Май трябват пари за партийната каса, че идат избори!
59
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мисли,че си купува изборите,но който гласува за ГЕРБ си купува фабрика на 9.09.1944!
58
1
 
9
 
! Отговори
неосъществен Селянин преди 3 години
Исках да отида на село и да отглеждам животни, но като видях как избиват кози ;овце ; птици да не говорим за свинете. Отказах се хора познавам бивши фермери с по 200 и повече овце и те се отказаха. В Българското село вече не става за живот заради големите арендатори морят те като плевел .
57
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквото и да дава късно е либе за китка!ОСТАВКА!
56
1
 
11
 
! Отговори
Kuku преди 3 години
Абе все си мисля, че като се дават пари си трябва точен разчет и обосновка.Десет години спаха и ми е интересно как калинките за по една нощ, обосноваха, разчетоха и плануваха.......................... А на практика последните дни, който писне ги има и защо ми се струва, че са оново пари на вятъра или за свои хора, демек усвояване по стара българска традиция от последните години
55
2
 
1
 
! Отговори
Севи ТВ преди 3 години
Добре ли е станала снимката?
54
3
 
7
 
! Отговори
Сата НАТО преди 3 години
Всички програми за раздаване на държавни пари се правят ЕДИНСТВЕНО И САМО за да се отклони един процент от тях към партийните каси на управляващите партии. Сами си организират протести на разплакани земеделци, за да си създават поводи за крадене. Земеделието е сектор, в който налетите пари не могат да се проследят - те буквално потъват като вода в пясък. Най-простата министърка на ГЕРБ - Танева, още не е сменена, въпреки всичките доказателства за нейната корумпираност.
53
3
 
5
 
! Отговори
аз-ът преди 3 години
Много ясно, че гербавите ще защитават вожда си - благодарение на него те са мазнички и охранени. Досущ чорбаджиите по турско---Благодарение на него работа имат. Те са толкова посредствени селски парчета , че и улицата не могат метат. Отново работническо селската власт завзе странната ни и командват умните можещите и знаещите.ГЕРБ е партията на посредствените .
52
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
С чужда пита майчин помен

Спонсорирани публикации