СДВР: Продължаваме разговорите за възстановяване на обществения ред

Няма арестувани през нощта, съобщи гл. инспектор Красимира Стоядинова
Обновена: 8 авг 2020 20:51 | 8 авг 2020 08:18, Елка Василева
330
СДВР: Продължаваме разговорите за възстановяване на обществения ред
Снимка: архив, БГНЕС

Няма арестувани през нощта, предстои да продължим разговори с протестиращите с цел възстановяване на обществения ред. Това каза на брифинг гл. инспектор Красимира Стоядинова от СДВР.

„Предстои да продължим разговори с тях, като единствената цел е да възстановим обществения ред и да се възстанови движението по пътните кръстовища. Отново ще изразя позицията на СДВР, че уважаваме правото на протест на всички граждани, но в същото време призоваваме протестите да бъдат мирни, да се съобразяват със законовите разпоредби и наистина да не пречим на всички останали живущи в столицата“, коментира още гл. инспектор Стоядинова.

По думите й на „Орлов мост“ е имало изключително много жени, което е ограничило възможностите на полицейските органи да използват физическа сила спрямо тях.

Още по темата

Главен инспектор Стоядинова коментира, че събралите се граждани снощи на “Орлов мост” са започнали да изграждат барикади. По думите ѝ протестиращите са вързали кофи за смет една за друга и са преместили пейки върху пътното платно.

Според нея прегражденията възпрепятстват преминаването на линейки, пожарни и други превозни средства със специален режим. Стоядинова коментира, че недоволстващите категорично са отказали да разговарят с полицията.

Събралите са на Орлов мост са започнали дори да събират камъни и бутилки, като са говорели помежду си, че ще ги използват, ако бъдат атакувани.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
5
 
16
 
! Отговори
Да преди 3 години
Не си на мястото на полицията!Битака от Орландовци се премества на "Орлов мост"Бабикян играе карти и пазарува!
6
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Протестърите имат гръб с президента. Той е диригента на тоя пуч по време на пандемията. Никокъв разум и неразбиране за реда според конституцията. ОСТАВКА НА ПРЕЗИДЕНТА КОЙТО НЕ Е ЧЕЛ КОНСТИТУЦИЯТА !
5
11
 
28
 
! Отговори
Аман преди 3 години
И това, ако не е вандализъм! Хората няма къде да си хвърлят ***, защото тези контейнери вероятно са докарани от близките сгради.Хора, нека осветлим нещата. Защо полицията не иска личните карти на тези на кръстовищата и да провери дали са криминално проявени, с какво образование са, какво работят. Обзалагам се, че картинката някак няма да е розова. И тогава какво? Да търпим наглото им поведение? Е това вече наистина ще означава, че държава няма!!!
4
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
От мвр да купят малко грим за жените в системата.
3
33
 
21
 
! Отговори
Ченгеджийските преди 3 години
Номера ги знаем и отдавна са изчерпани. Не можете да арестувате целият български народ , само защото тулупа иска да ни управлява насила. Леле каква чистка ще падне само. Ние отдавна няма какво да губим.
2
20
 
12
 
! Отговори
681 преди 3 години
хаха! Полицията провали валеркините планове. Сега е ред на шкембе-патриотаринот да домъкне армията.
1
50
 
26
 
! Отговори
Нема такава държава преди 3 години
Няма арестувани през нощта, съобщи гл. инспектор Красимира СтоядиноваАми какво чакате още бе *** ?! Тръгвайте към Банкя и арестувайте. 10 минути след това ще паднат всички блокади.

Спонсорирани публикации