СДВР: Продължаваме разговорите за възстановяване на обществения ред

Няма арестувани през нощта, съобщи гл. инспектор Красимира Стоядинова
Обновена: 8 авг 2020 20:51 | 8 авг 2020 08:18, Елка Василева
330
СДВР: Продължаваме разговорите за възстановяване на обществения ред
Снимка: архив, БГНЕС

Няма арестувани през нощта, предстои да продължим разговори с протестиращите с цел възстановяване на обществения ред. Това каза на брифинг гл. инспектор Красимира Стоядинова от СДВР.

„Предстои да продължим разговори с тях, като единствената цел е да възстановим обществения ред и да се възстанови движението по пътните кръстовища. Отново ще изразя позицията на СДВР, че уважаваме правото на протест на всички граждани, но в същото време призоваваме протестите да бъдат мирни, да се съобразяват със законовите разпоредби и наистина да не пречим на всички останали живущи в столицата“, коментира още гл. инспектор Стоядинова.

По думите й на „Орлов мост“ е имало изключително много жени, което е ограничило възможностите на полицейските органи да използват физическа сила спрямо тях.

Още по темата

Главен инспектор Стоядинова коментира, че събралите се граждани снощи на “Орлов мост” са започнали да изграждат барикади. По думите ѝ протестиращите са вързали кофи за смет една за друга и са преместили пейки върху пътното платно.

Според нея прегражденията възпрепятстват преминаването на линейки, пожарни и други превозни средства със специален режим. Стоядинова коментира, че недоволстващите категорично са отказали да разговарят с полицията.

Събралите са на Орлов мост са започнали дори да събират камъни и бутилки, като са говорели помежду си, че ще ги използват, ако бъдат атакувани.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
4
 
19
 
! Отговори
Димов преди 3 години
ЗАКОН ЗА СЪБРАНИЯТА, МИТИНГИТЕ И МАНИФЕСТАЦИИТЕЧл. 5. (Изм. - ДВ, бр. 52 от 2019 г.) Събрания, митинги и манифестации могат да се провеждат по всяко време на денонощието освен в часовете от 22,00 до 8,00 ч.Чл. 12. (1) (Изм. - ДВ, бр. 24 от 2010 г.) Когато времето и мястото на събранието, на митинга или пътят на движението на манифестацията създават условия за нарушаване на обществения ред или безопасността на движението, кметът на общината, предлага промяната им.(2) (Изм. - ДВ, бр. 24 от 2010 г.) Кметът на общината може да забрани провеждането на събранието, митинга или манифестацият
26
13
 
4
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
До RЕто къде прозира неграмотността ви и затова само за 30 години сринахте България! Откъде научихте простотията, че дрехите определят политиците. Не става само дрехи, акъл трябва. А от днешните политици само Радев е завършил нещо и може да се похвали и с акъл и с образование. Костюмите на БоБо са готини - както казват ,,престъпник облечен в ,,Армани", но за 10 години нищо повече от едни костюми!
25
10
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щели да махнат мутрите? Как ще ги махнете бе охльови? Който и да дойде самата система е пропита. Вашите съграждани от горния етаж са алчни и бедни. Утре ще играят хорото те на някой. Няма смяна на властта. Има израстване на хората. Изобщо не знаете, какво приказвате на тоя площад. Дъвчите едно и също. Като деца от училище. Смешни сте.
24
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
докъде стигна полицията да моли престъпниците да напуснат обекта на престъпление. Белезници, свински опашки и ги оставате един, два дена на пътя да им дойде акъла. Защо трябва да пречат на другите, има си законови форми на протест. В Южна Корея гледах как протестираха на точно определено място в Сеул, наближи 18:00ч, полицията дойде, точно в 18:00ч. тези, които бяха останали бяха арестувани.
23
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво на протестиращите!Оставка на мистър Кюлче и машата му в поръчкоратурата!
22
9
 
18
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
С разговори явно няма да стане, щом и "Президента", подкрепя беззаконието и тези които го причиняват. Попизията да си влиза в правомощията, да арестува организаторите на преврата и да гарантира свобода на придвижване на нормалните хора.
21
3
 
21
 
! Отговори
R преди 3 години
Хич не ги милвайте. Като са окупирали пак, действието е същото. САбале в 4 им прибирате отново палатките. И така, до изборите. Колкото пъти купят ново оборидване, толкова пъти сабале в 4ч им го прибирате. Не вярвам да излязат повече от 30 човека на палатки.
20
12
 
28
 
! Отговори
Александър преди 3 години
Тези протестиращи изчерпиха кредита на обществено доверие. Това е малобройна тълпа от неуравновесени умствено и емоционално хора. С делата си показаха, че явно нямат никакво намерение да зачитат правата на останалите си съграждани. Покриваме ги с безразличие, презрение и забвение. За обществото ни те не съществуват. Точка.
19
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аве бой ве :) Така и така очевидно дебилоте, ще събарят за 3ти път поне един бой им хвърлете. ХахахахаПосле пак, ще ви качим след изборите.
18
8
 
16
 
! Отговори
R преди 3 години
До Ха-ха-ха...ХАхахахахахахахах, зеленото чорапче бил политик. Хахахахахаххаха. КАкъв политик е тоя, дето е бил цял живот на държавна хранилка. Дори дрехите са му били държавни. И целия си живот е прекарал в кабинета и на плаца. *** смешника. Досега не е казал нищо умно. САмо написани от генерал Деси общоизвестни клишета. То от военен какво да искаш.
17
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Щом пУмашкитеМелези, като Ха-Хавия подкрепят метежа смятай.......
16
9
 
20
 
! Отговори
Ало, Брюксел преди 3 години
Няма ли европейските шефове да се обадят в защита на два милиона човека, спазващи законите? Те работят и в събота и неделя искат да си отпочинат заедно с децата си.Някакви безделници им пречат,а от Брюксел се обаждат само за да защитят "правото на протест" на лентяите,които не знаят други думи освен "Дай!" и "Искам!"
15
5
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 3 години
Никой не може да спре комуниста жаден за власт!
14
13
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз мразя метежниците!
13
14
 
15
 
! Отговори
Айде преди 3 години
Агентите на ДАНС са паднали толкова ниско, на клюкарско ниво, че тролят в полза на хунтата. Все пак има заговор срещу държавата, разбирай тулупа, шшиши, и дръндарската пияница.
12
16
 
10
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 3 години
До ПатриотИ понеже ,,Краси" е малко дебеличък следва да се постъпи по закон и единствения честен политик, който никога не би се продал за торбичка с надпис ,,BILLA" , а именно Президента Радев ще поведе тази армия и за кратко време България ще стане едно по-добро място за живеене.
11
15
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който иска да мине през барикадите трябва да плати 5 лева тол такса. Всеки може да премине, не нарушаваме правата на гражданите.
10
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Като не ви се охранява протест има молове и заведения търсещи охрана. Така че напуснете системата ама вие си чакате 12-те заплати и няма да напуснете.
9
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разговори с хора, които издевателстват?Онези, които работят и са решили да се възползват от уикенда за кратка екскурзия сред природата, ще тръгнат днес по хлад. И какво? "Барикада"!Така ли правителството уважава онези, които плащат данъци и пълнят хазната?
8
7
 
10
 
! Отговори
??? преди 3 години
на барикадите имало жени...А ББ не го ли защитават все жени, вкл. тази на снимката?