СДВР: Продължаваме разговорите за възстановяване на обществения ред

Няма арестувани през нощта, съобщи гл. инспектор Красимира Стоядинова
Обновена: 8 авг 2020 20:51 | 8 авг 2020 08:18, Елка Василева
330
СДВР: Продължаваме разговорите за възстановяване на обществения ред
Снимка: архив, БГНЕС

Няма арестувани през нощта, предстои да продължим разговори с протестиращите с цел възстановяване на обществения ред. Това каза на брифинг гл. инспектор Красимира Стоядинова от СДВР.

„Предстои да продължим разговори с тях, като единствената цел е да възстановим обществения ред и да се възстанови движението по пътните кръстовища. Отново ще изразя позицията на СДВР, че уважаваме правото на протест на всички граждани, но в същото време призоваваме протестите да бъдат мирни, да се съобразяват със законовите разпоредби и наистина да не пречим на всички останали живущи в столицата“, коментира още гл. инспектор Стоядинова.

По думите й на „Орлов мост“ е имало изключително много жени, което е ограничило възможностите на полицейските органи да използват физическа сила спрямо тях.

Още по темата

Главен инспектор Стоядинова коментира, че събралите се граждани снощи на “Орлов мост” са започнали да изграждат барикади. По думите ѝ протестиращите са вързали кофи за смет една за друга и са преместили пейки върху пътното платно.

Според нея прегражденията възпрепятстват преминаването на линейки, пожарни и други превозни средства със специален режим. Стоядинова коментира, че недоволстващите категорично са отказали да разговарят с полицията.

Събралите са на Орлов мост са започнали дори да събират камъни и бутилки, като са говорели помежду си, че ще ги използват, ако бъдат атакувани.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И всичко това стана заради Гешев. Той май наистина ще свали корумпираните гербери от власт, като по този начин ще спази обещанията си за борба с корупцията, без да го е искал.
166
15
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ах как й трепереше гласчето на тази милиционерка. Жалка работа, ама жената иска да си изработи заплатата.
165
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо полицията търси преговори с тази ***. Просто трябва да ги изрине
164
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нещата лееека полека си отиват към бой,ама много бой!Без кръв оставка няма да даде Тиквата!
163
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По начина, по който досега полицията разговаря с пребиване на младежи под колоните на МС и с насилие, ще помогне тиквата да падне от власт. Всъщност тези, които ще свалят Борисов са на първо място Гешев и на второ - полицията.
162
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицията продължава да разговаря с обичайните си средства за водене на разговор - палки и чепици.
161
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
СДВР може да разговаря с Борисов за възстановяване на обществения ред. Щом тиквата подаде оставка, обществения ред ще се възстанови.
160
14
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Доколкото знам, България е една от страните с най-много полицаи на глава от населението в ЕС. И въпреки всичко, не могат да разтурят 50 безработни ***, които сигурно не са внесли и 5 лв в тази държава.
159
13
 
10
 
! Отговори
77 преди 3 години
Продължавала разговори ?????Разговори с утайките на обществото безделници ,безработни необразовани и криминално проявени.С тези *** разговаря власта вече цял месец ??И ги пази даже????Невероятно в страна членка на ЕС месец вилнеят най големите *** А държавата вместо да ги погне и вкара в арестите причини за това бол .Ги пази и им се моли ???Този мвр министър не е ли подчинен на мин председателя Този човек спи ли ?Защо не направи едно обръщение към народ и нареди да се спре това безумие
158
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Милиционерите много бой ще ядат ако пак махнат барикадите!Ама яко!!!!
157
11
 
5
 
! Отговори
! преди 3 години
Слави - президент!
156
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тая за закуска май си по хапва яко понички.Абе в това МВР нямате ли режими на хранене и спорт.
155
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Във форума ли, ще ги избиваш с тъпотия :) Пинкооо палаткаджийскии
154
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Значи мъжете може да ги биете, ама жените не. Нещо като дискриминация по полов признак.
153
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе какви разговори вижте в Франция какво ги направиха, разговори. Бой и толкова
152
6
 
12
 
! Отговори
Крайно време е! преди 3 години
Крайно време е полицията да покаже дали е в състояние да си свърши работата по опазване на обществения ред.В противен случай много скоро ще някой ще си изпусненервите и ще има кръв, много кръв и от след товаизбухналите безредици. Това искат червените!Полицията да потвърди, че работи в полза на гражданите и законно избраното правителство на РБългария, член на Европейския съюз и НАТО.
151
6
 
12
 
! Отговори
Аман преди 3 години
И това, ако не е вандализъм! Хората няма къде да си хвърлят ***, защото тези контейнери вероятно са докарани от близките сгради.Хора, нека осветлим нещата. Защо полицията не иска личните карти на тези на кръстовищата и да провери дали са криминално проявени, с какво образование са, какво работят. Обзалагам се, че картинката никак няма да е розова. И тогава какво? Да търпим наглото им поведение? Е това вече наистина ще означава, че държава няма!!!
150
9
 
8
 
! Отговори
Мехуро преди 3 години
До Анонимен 150:"МВР или да разчистят блокадите или да хвърлят оставките!"То, че ще има оставки в МВР, ще има. Но първо ще има оставки на тиквата и каскетя. След това ще има чистка в МВР. И то много по-дълбока. Не сме забрави за побоя под колоните. И как тия не са уволнени. И как беше провеждано "разследването".
149
5
 
6
 
! Отговори
Мехун преди 3 години
Хахахахаха. На преговори се пращат жени, само когато си капитулирал. Това, което направи нашата родна палюция, която ни "пази". Ххахаххахахаха.Ами да, няма да преговарят с вас. Каква изненада. След провокацията на палюцията с разтурването на лагерите и с буса на клетите жени...И да, ако не бяхте такива лайняци, сега през кръстовищата щяха спокойно да преминават колите със псециален режим.
148
6
 
7
 
! Отговори
СДВР преди 3 години
нямат ли по- грамотни началници. Комисарят и тази инспекторка не могат да съставят едно изречение, неграмотни милиционери. Образованието им много куца.

Спонсорирани публикации