Лекар: Скокът на млади хора с коронавирус е поради по-тесните контакти

Да се спазват мерките за дезинфекция, да се носят маски
9 авг 2020 12:56, Анисия Иванова
33
Лекар: Скокът на млади хора с коронавирус е поради по-тесните контакти
Снимка: БГНЕС

Увеличеният брой млади хора с коронавирус е заради по-тесните контакти, които имат те. Това посочи пред Нова телевизия началникът на отделението по неонатология в МБАЛ „Токуда” д-р Радка Масларска.

„Младите и децата трябва да спазват мерките за изолация, дезинфекция, почистване и да носят маски”, посочи тя.

Медикът обясни, че основна роля за стимулиране на имунитета има начинът на живот на децата.

"Храненето трябва да бъде пълноценно и балансирано. Трябва да се провеждат процедури по закаляване – с море, планина и правилно хранене, което се изисква за съответната детска възраст”, каза д-р Масларска.

Тя добави, че много важна за децата е и имунопрофилактиката. „Не трябва да се отлагат имунизациите, защото това помага да се активира имунитетът и те да се предпазят от усложненията на заболяването”, каза още лекарят.

Д-р Масларска посъветва родителите децата им да водят нормалния си начин на живот и да посещават детски заведения.

„При наличие на симптоми, да търсят личния лекар, да не ги пускат болни на училище. Ако са здрави, няма никаква причина да не ходят в детските заведения”, призова тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


33
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
1
 
! Отговори
Нико преди 3 години
До АнонименЦяла България е дом за умствено изостанали. Просто други няма! Ти си потвърждението.
22
0
 
2
 
! Отговори
ЛЕКАР преди 3 години
До до 14Кой ти каза че в Спешно отделение е безплатно???Безплатно е само ако ще те премем в ковид отделение!!!
21
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пътувах тия дни от София за Варна.По пътя видях електронно табло: Загинали по пътищата през изминалата 2019 година бяха над 600 души.Починали от новия коронавирус през тази са по-малко нали?Не знам, но в други държави си мисля, че починалите при катастрофи и изобщо по други причини са много по-малко отколкото у нас!?Това е причината да затварят граници за нас: в Европа 400 души починали с коронавирус са много. А при нас са малко...
20
2
 
1
 
! Отговори
млад човек преди 3 години
Ми дреме ми на шишарката!Ехехей, живот здравей!
19
0
 
5
 
! Отговори
Тинтири Минтири преди 3 години
До 21; Не знам кои те е излъгал, че в спешно за "PCR" тест не вземат пари ! Преди няма и седмица в Пирогов за прием, първо тест, които излиза на следващия ден, искаха 80 лв.
18
5
 
2
 
! Отговори
до 14 преди 3 години
Че кой ти иска пари за PCR тест?Отиваш в някое спешно отделение и ти вземат безплатно.Да дадеш пари за PCR е все едно да платиш,че изгрява слънцето.И да платиш и да не платиш то все ще си изгрее.Иначе картината която описва XX e типична гледка при вирусна ангина.Затова е насочил пациента за PCR тест.А защо тръгвате със злобата срещу докторите напред не знам.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Най голямата излагация са тези престъпници на първата линия. Платени лъжци от правителството.
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всеки предпочита по тесните контакти. При по младите това е по възможно. При нас ,хората на средна възрас,не са така тесни,но пак става,стига да успеем да го вдигнем.
15
2
 
7
 
! Отговори
Прости народе преди 3 години
помните ли как само преди 4 месеца ръкопляскахте от балконите на тези *** в бели престилки !?помните ли как Тикквочча жи говореше за "купища трупове" !?видехте ли се сега колко сте проссти и колко лесно е да ви измамят !!!???
14
0
 
7
 
! Отговори
Тесни тесни колко преди 3 години
Да са тесни контактите?
13
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Д-р ХХТи си мошеник "докторе"
12
5
 
7
 
! Отговори
Гост преди 3 години
Доктора с двата ХХ е пропуснал един L. Медицината и медицинските лица са пълна порнография в България. Хубаво ги бият. Но трябва малко повече. Шарлатани за парички. То ви се вижда края. Цялата медицина става Молекулярна Биология и Роботика. И без това. Абе братчед, един пенсионер с 250 лв пенсия или един млад докторант или специализант с 500лв стипендия как ще отдели 150 лв за тест. А ?
11
0
 
2
 
! Отговори
Пешо преди 3 години
Нали нямате пари само ревете всичко фул пара бол иначе протестирате
10
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Който носи маскатя към гроба го повеждаНо добро не вижда същокойто вируси отглежда
9
2
 
3
 
! Отговори
Lan преди 3 години
Караме най-добрият възможен варинат! Няма бум, няма нищо по-добро от това точно младите да го изкарат и да се приключва.
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Д-р ХХАко си доктор това,което си написал говори за вроден *** и пълна духовна тъпота.Коя зодия си?
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В България около 5,5% са починалите от приключените случаи. Доста от починалите нямат съпътстващи заболявания, а и това е нещо много условно. Всяко от съпътстващите заболявания има различни степени и на практика в повечето случаи не са животозастрашаващи. Изследват се хора на всякаква възраст, когато попаднат в риск от заразяване. От тези, които ходят на почивка в чужбина и затова си правят тест, повечето са на над 60 годишна възраст.
6
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ха, то децата открай време си ходят болни на училище. Да не изпуснат от материала! Защо си мислите , че от септември ще е различно?!Да му мислят учителите!
5
20
 
8
 
! Отговори
Д-р ХХ преди 3 години
Идва ми в кабинета поредният полу-*** и ми казва:-Боли ме гърлото!Знам, че не трябва да го преглеждам, но за пореден път запушвам амбразурата, слагам шлем, вкарвам се в беля и гледам:Типично червено гърло с бледи сливици.Казвам МУ:Трябва да си направите PCR тест за коронавирус!-А ТО ми казва:-Добре, добре!-с ясното съзнание, че няма да го направи.Е, да си плаща таксата и да отива да убива баба си.
4
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В домовете за умствено изостанали епидемиите се разрастват най-бързо.