Бомби, бомби... Снощните сблъсъци през погледа на ранени полицаи

Пострадах, когато бомбичка падна върху ръката ми, казва един от тях
Обновена: 3 сеп 2020 18:55 | 3 сеп 2020 13:55, Нели Христова
169
Бомби, бомби... Снощните сблъсъци през погледа на ранени полицаи
Снимка: Димитър Кьосемарлиев

В началото протестът започна добронамерено. След 20 ч. вечерта обаче се появиха група младежи, които започнаха да ни замерят с яйца, което ни принуди да си сложим каски и щитове. После продължиха с хвърляне на пластмасови и стъклени бутилки, самоделни бомбички. После час и половина непрестанно бяхме подложени на обиди, които не сме провокирали. Лошото беше, че тези хора се бяха смесили с нормалните граждани, които бяха излезли да протестират мирно. Това заяви по време на брифинг Андон Христов, служител от сектор СПС на СДВР, който е бил на първа линия на протестите снощи.

Няма как да предприемем действия, когато провокаторите са смесени с нормалните протестиращи. Няма как един нормален човек да застане срещу вас и да ви пусне в краката бомба, допълни Христов.

По думите му в един момент нормалните протестиращи са се отдръпнали и са останали само провокаторите. Той допълни, че е нямало предварителна информация за появата на провокатори, но винаги се очаква, че може да се появят.

Друг полицай от снощния протест, Иван Манев, разказа, че е получил разкъсна рана на ръката от бомбичка.

"Охранявахме Народното събрание, бях на първи ред с щита. Срещу нас имаше канонада в продължение на близо час. Пострадах, когато бомбичка падна върху ръката ми. Опитах се да я махна, но тя гръмна и ми изгори ръката", каза Манев.

„Полицията беше крайно толерантна. Чудехме се какво се случва. Около час ни бомбардираха, а ние чакахме реакция от началниците, за да предприемем някакви действия. Това беше 1 час, около 60-70 бомби. Атаката беше брутална”, допълни той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


169
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ОСТАВКА СЪД И ЗАТВОРДа не мислиш,че ще ти се хванем на лъжите,разбира се,че платените протестиращи извършиха терора,те това го говореха не само дни преди насилието и бомбите,а още от месец Май,че трябва да се лее кръв, имат и запис,че Божков също е плащал да бият полицаи и дори протестиращи,за да се лее кръв! Божков заплаши и Пеевски,но след това изтри изречението със заканата си за разправа с Пеевски от фейса си,но ние го прочетохме,писаха и колко е тарифата за проливане на кръв на полицаи
120
21
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Борисов-***! Така ще го запомнят поколенията!
119
13
 
3
 
! Отговори
Вики преди 3 години
Оставка незабавно!
118
14
 
5
 
! Отговори
ОСТАВКА СЪД И ЗАТВОР преди 3 години
КОЙ В БГ ИСКА КРЪВ И ПРОВОКАЦИИ!!!!В Бг единствено ТУЛУПА, ШАЙКАТА и КАСКЕТЯ искат кръв!!!!! ....само те са заинтересовани от насилие за да се разпашат и да се опитат със сила да задържат кокала и да потушат мирният протест, както и направиха!!!! Очаква се, а те вече снощи се появиха, в действие да влезнат и мутрите провокатори на ПИК, СИК и Делта гард на Каратиста с бомби, павета и т. н. мутренски арсенал!!!!А решението е простичко и само едно : ОСТАВКА и СЪД ЗА бай *** и ИНСТРУМЕНТА каскет Каренин и бързи и честни избори!!!!
117
17
 
8
 
! Отговори
Аз преди 3 години
Едно е ясно. ГЕРБ пуснаха агитка да провокира, а мирните протестиращи бяха бити, влачени и прочее. Мръсни мутренския номер а!
116
8
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гледам разни наивни ***,се хващат на театъра ,който чужденците и олигарсите разиграват в България и мислят,че Бойко и Пеевски са виновници,но де факто Бойко и Доган се опитват да спасят държавата,защото падне ли правителството, ще има голям терор и клане в България и тогава ще виете до небесата,но няма да можете да върнете нещата обратно,това означавше бесилката,но Бойко не може да каже какво се случва зад кулисите,защото ще го убият ако каже истината на народа!
115
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
bg velik voinik skacha na boykoto s mekata dusha i choceshkoto sarce...a da ide da skacha na Makron, Putin, Erdogan ili na parvata bg dama...:-))))
114
10
 
4
 
! Отговори
Jon преди 3 години
Ахахахах, горките. А като биха и арестуваха журналисти само защото си вършат работата нямаше проблеми нали?
113
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименКакви "пиратки" ?! Това са си истински бомби,които са хвърляли,от миниум и бронз!Преди години,на стадиона, осакатиха завинаги хора на стадиона с такива бомбички,а едно момиче едвам оцеля след нараняванията!
112
3
 
16
 
! Отговори
паве с жълта книжка преди 3 години
Президентът да коментира как е изглеждал протеста
111
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много меки китки нашите полицаи. Хвърляли им били пиратки. Ако пазеха протести в Бейрут или на жълтите жилетки тия пиратки ще им се сторят като песен
110
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами не може да тръгнете докато хвърляха бомбичките, защото щяхте да хванете когото не трябва. Когато провокацията свърши вече можехте да биете тези които са срещу мафията. Кое не е ясно?
109
9
 
20
 
! Отговори
Чебурашка преди 3 години
До Идеалист.... хунтата на ГЕРБ.... Ако наистина имаше хунта, ти изобщо нямаше да пишеш в нета а щеше да се спотайваш в някоя дупка. Отровното трио щеше да е с ефективна присъда за организиране на безредици а фигуранта щеше да бъде импийчнат и разследван за подбудителство към държавен преврат. Схващаш ли разликата?
108
13
 
12
 
! Отговори
Идеалист преди 3 години
Това са провокаци от герберската власт. Полицията да обърне оръжието срешу хунтата на ГЕРБ!
107
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
В другите държави тези провокатори щяха да ядат як пердах преди и след ареста им...В България обаче е точно обратното.
106
4
 
564
 
! Отговори
от публиката преди 3 години
Има ли смисъл от този цирк?Има стадион,има и пехливани-генерали.организирайте едни мазни борби на стадиона,поливат се с олио и започва борбатаКойто победи печели коч за награда!Оня от Дубай да организира първенството,ще паднат печалби от залозите.
105
8
 
571
 
! Отговори
до 113 преди 3 години
Господине ако не ходиш да се навираш в кордона нито един полицай няма да дойде при теб да те удари.... Не те идват при вас а вие ходите там да се натискате да пробивате и да обръщате коли и други простотии... Много грешите в мисленето си, че когато вие извършвате нещо нередно другите са длъжни да стоят мирно и да ви гледат само....Опитайте да стоите на 3 метра от кордона и да видим дали ще ядете бой... другият вариант да се мъчите да пробивате вече го видяхме с какъв резултат е...
104
5
 
562
 
! Отговори
Терсенето преди 3 години
До АнонименАко хвърлиш бомба по полицай във САЩ, няма да стигнеш до ареста. Директно извозване към моргата за аутопсия и установяване причините за смъртта. Натравяне със олово.
103
5
 
550
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Полицаите са там в ролята на ограда....Ако по една ограда тече ток никой не ходи да я пипа защото ще бъде ударен...Хубавото на тока е, че е безпартиен, аполитичен, нерелигиозен и т,н.Когато обаче има хора, които пазят други "хора" си мислят, че трябва да им се подчиняват на прищевките да минат точно през оградата точно тук.... и ако може вместо да ги бият да ги погалят с перце, да им постелят килим и тн...Много хора бъркат реда с това да си правят каквото си искат... после оградата биела...
102
10
 
562
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 102Отдавна ви казвам че, Бойко е болен ганьовец, не вярвате и не вярвате :))Имам чувството, че този човек, ако сдаде властта, ще му се случи нещо, той и затова се е покрил някъде...:) Най лошото е, че вече прилича на сел як, който цял ден е бил на нивата, с този природен тен :) Изглежда на ***, приказва като него, добре че беше онази пат ка от на Славиту обкръжението, да му вдигне малко самочувствието :)))

Спонсорирани публикации