Любен Дилов-син: Хората на площада не са гладни и безперспективни

Няма ясно формулирани политически противопоставяния, каза той
14 сеп 2020 12:10, Петя Славова
93
Любен Дилов-син: Хората на площада не са гладни и безперспективни
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Наблюдаваме първите етически и естетически протести в България. Хората, които са на площада не са нито гладни, нито безперспективни. Усещането им е, че те просто не стоят добре на едно и също селфи с властта". Това заяви Любен Дилов-син  пред Нова тв.

Още по темата

"Няма ясно формулирани политически противопоставяния, както беше през 2013 г., когато имаше ясна демаркация ляво-дясно", посочи още той. И допълни: "Според мен правителството само се вкара в един капан, в който и да иска, вече не може да подаде оставка в момента и е любопитно какво ще се случи.".

"За мен нещата са много прости. Хората, които протестират, просто не искат да живеят повече така. Моделът на децентрализирано управление казва кой какво да прави е модел на феодализма. В нормалните държави хората определят администрацията и институциите, които работят независимо от политиците и това движи основната част от живота. Политиците дават по-глобална насока", смята комуникационният консултант Любомир Аламанов.

"Лъжата, че ако няма една политическа партия всичко ще се срине, е една тъжна лъжа. Хората искат една нормална държава – когато има престъпление, главният прокурор да го разследва", коментира още той.

"Хората искат някой да поеме отговорност. На нормалните хора им омръзна да живеят в ненормална страна", каза Аламанов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сноши ги гледах в един стрийм протестърите. До Орлов мост стигнаха 20 човека и 3 кучета.
43
8
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Радев много ми падна в очите!Язък че гласувах за него!
42
2
 
12
 
! Отговори
разбира се преди 3 години
До ХаджиятаАма за това мнение си има избори,а не крясъци по площадите!Ние сме демократична страна,а не джунглите на Амазонка!
41
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Къф протест бре, кви пет лева. Снощи имаше 100 човека.
40
3
 
4
 
! Отговори
истината преди 3 години
Ей колко по-приятно е да го четеш отколкото да го слушаш този, че иначе звучи като "пришълеца" - отвратително е да го слушаш.
39
4
 
13
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
Славчо му е обещал да го направи дУпетат в новият Парламент, заедно с балет Магаданск, Гацо Бацо и Годжи, а като по-начетен може да го направи председател на предстоящото "Великото Народно Събрание", само че първо трябва да приключи "Великото Народно Въстание" ... така че тиганът вече е сложен на огъня, нищо че рибата е още в морето ... !!!
38
4
 
4
 
! Отговори
Хаджията преди 3 години
...че само гладни и безперспективни ли трябва да протестират бе, Любчо? Останалите нямат ли право на мнение ?
37
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
БСП използва недоволството на хората,и иска да вземе властта по втория начин!Ако Герб сега се огънат,с България е свършено!
36
5
 
12
 
! Отговори
Влади преди 3 години
Е, добре де, точно този прокурор разследва престъпността, от малка до голяма. Защо Грипена и Божков нареждат на протестърите да му искат оставката?
35
6
 
20
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 3 години
За разлика от баща си, който имаше не лош полет на въображението и написа книги, като "Пътят на Икар", "Тежестта на скафандъра" и "Парадоксът на огледалото", този врече интелектуалщината си на Чалгата, а излезе да подкрепя проявленията и, и на улицата ... !!!
34
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя фъфлек да не се гласи за депутат от партията на учиндолския чалгар...?? То там и без това освен сценаристите му други разпознаваеми личности няма..
33
5
 
14
 
! Отговори
999 преди 3 години
ЛЮБЧОООО, ЛЮБЧО.... НЕФЕЛНО ЧЕДО....ИЗЦИРАМЕ БОРИСОВ!!! ТИ СИ СТОЙ ПРИ РАДЕВ И БОЖКОВ. БАЩА ТИ БЕШЕ С ОЧИ!
32
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Покрай коронавируса доста младежи си дойдоха от гурбет. В Европа вече няма работа за тях, а тук не им се работи за жълти стотинки. Протеста е хубаво място да покрещят малко, но дали това е достатъчно
31
3
 
22
 
! Отговори
22 параграф преди 3 години
Имаше осезаемо назряло недоволство срещу Герб , Но го яхнаха тъмни сили и го опропастиха ! - Бсп,Бкп, Божков, Радев,Слави и тн "нови спасители" Никой не ги иска !
30
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хлрата на площада са нагли и невъзпитани комунисти.
29
6
 
17
 
! Отговори
Павката преди 3 години
Още едно доказателство за човечността и човеколюбието на премиера: Ами кой би търпял толкова дни под прозорците да дюдюкат и да затварят улици платени луузъри и недоволни от живота душици...Ако беше друг щеше от рано да изпрати милицията с палките да ги повразуми. Премиерът е търпелив и благ човек..., Нека Бог здраве да му дава само. Ние нормалните хора го обичаме и почитаме.
28
1
 
17
 
! Отговори
Майна преди 3 години
Колко мнооооооого се различават Бащата от сина?! Потрес. Тоя не е чел нищо за убийството на Стефан Стамболов и отравянето на Захари Стоянов на 39 години.
27
5
 
15
 
! Отговори
НАРОДЪТ преди 3 години
НЕКА ЛЮБЕН ДИЛОВ КАЖЕ ТОЧНО КОЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ НЕ Е РАЗСЛЕДВАНО ОТ ВЛАСТТА В ЛИЦЕТО НА РАЗСЛЕДВАЩИТЕ ОРГАНИ???????? ОСВЕН ПРЕДАТЕЛСТВОТО НА РАДЕШЕТНИКОВ / СИГУРНО ГЕН. ДАНАИЛ НИКОЛАЕВ СЕ ОБРЪЩА В ГРОБА!!/ ЗА ДРУГО ГОЛЯМО ПРЕДАТЕЛСТВО СПРЯМО БЪЛГАРИЯ НЕ СЕ СЕЩАМ!!!
26
5
 
16
 
! Отговори
ДртПрч преди 3 години
"Лъжата, че ако няма една политическа партия всичко ще се срине, е една тъжна лъжа. Хората искат една нормална държава когато има престъпление, главният прокурор да го разследва", коментира още той (Л. Дилов).Ами нали точно така започнаха протестите. Главният прокурор видя престъпление и започна разследване срещу двама от съветниците на пРезидента. И вот вам результат - протест срещу Главния прокурор.Нещо теорията на Дилов издиша, щото протестът не е естествена реакция, а инспириран отвън.
25
11
 
18
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
На площадите излизат хора неуспели, разчитащи на помощи и подаяния. Нормалните хора са по почивки, кеф ти морета, кеф ти планини. Разбираемо в до някъде да оправдаваш собствената си несгода и неуспех в живота с даден политик. Но да не се забравя, че зад Борисов стоят милиони избиратели и поддръжници, доволни от европейското развитие през управлението на ГРРБ