Вълчев спокоен, не очаква бум на коронавирус в училищата

Вероятно така ще е през цялата година, смята министърът
Обновена: 17 сеп 2020 13:06 | 17 сеп 2020 13:00, Красимир Ангелов
64
Вълчев спокоен, не очаква бум на коронавирус в училищата
Снимка: БГНЕС

Министърът на образованието Красимир Вълчев обяви, че не очаква бум на коронавирус в училищата. Както е известно само ден след старта на новата учебна година, вече има няколко случая – на учители от София, както и на двама гимназисти от Русе и Стара Загора.

Въпреки това образователният министър посочи, че обстановката в системата на образованието за момента е спокойна и няма повод за притеснение:

Още по темата
"Чисто статистически, ако имаме по 200 заболели на ден ежедневно, между 10 и 15 минимум ще бъдат ученици и учители, защото това е процентът. Вероятно, това ще бъде ситуацията през цялата учебна година“, прогнозира Красимир Вълчев, цитиран от БНР.

"Работещите в системата на предучилищното и училищното образование са над 3 процента от общия брой заети, децата и учениците в детските градини и училищата са 12-13% от населението. Колкото и да боледуват, трябва по малко да свикнем с мисълта, че ще имаме болни учители и ученици", посочи той.

Образователният министър заяви още, че се проверява случая на болни учители в 55-то училище "Петко Каравелов" в София, където се появи информация, че учител със симптоми на коронавирус е присъствал на откриването на учебната година. На този етап Вълчев обаче не смята, че ръководството на учебното заведение е проявило безотговорност:

"Много е субективно да се каже какви симптоми е имал, те може да са били много леки, не мога да коментирам в момента, тъй като рискуваме да обвиним учителя без да е бил виновен. Ние ще проверим случая, но, пак казвам, най-важна е личната отговорност“, посочи образователният министър.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
3
 
! Отговори
357 преди 3 години
Спокоен бил министърът.....А колко от заразените учители ще починат?Роднините им спокойно могат да го съдят, че не е осигурил безопасна среда на работа. Нека министърът мисли....
58
0
 
4
 
! Отговори
Инфо преди 3 години
То вече има бум на заразени , а тоз изр0д си пее старата песен ....ОСТАВКА !!!
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Училищата са мястото през есента за прилагане мерките на сзо,организацията която утилизира св.население,мислете и пазете най-скъпото си.Разсъждения от типа-ами те всички така, са стадни ,не ги допускайте!
56
0
 
14
 
! Отговори
Ристу преди 3 години
Няма да е все така. Ще има голям бум на заразени. За щяло и нещяло грипна ваканция пускахте, а сега при реална опасност за цялото население - нямало да затварят училища.
55
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сладка болка!
54
0
 
3
 
! Отговори
хм преди 3 години
Дали поне този мисли.
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ДЪРТИЯТ УЧИТЕЛ Е ЗАЛОЖНИК НА ИСТЕРИЯТА, КОЯТО Е НАПЪТ ДА СТАНЕ ИСТОРИЯ!!!
52
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
а кой накара учителите да си правят тестове на 14-ти като резултатите им излизат на 16-ти и се видя какви са питам аз чичко министър .. за едни училища става въпрос дето станаха известни
51
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Еееееее, важното е министърчето да е спокойно. не родители и учители!
50
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тоя да си подава оставката по-добре, отколото да е спокоен, и да затварят училищата преди да сме се разболяли масово! Нашата здравна система просто не може да се справи с много болни!!! Тоя спокойния помислил ли е за това?
49
2
 
13
 
! Отговори
Експеримент правил преди 3 години
Това министърче едно разумно решение не може да вземе, камо ли да поеме отговорност. Да не се прави на вирусолог и гадател, а да затворя незабавно училищата. Да обявява дистанционно, докато не е станало късно. ОСТАВКА некадърник!
48
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За да е спокоен, особено пък виждайки какво се случва в други държави започнали същия експеримент 2 седмици по-рано от нас, трябва да е на много силни успокоителни....
47
0
 
7
 
! Отговори
Оптимист преди 3 години
Дори и да има умрели,пак ще каже,че е нисък процент.
46
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Вече се започна със заразени учители и ученици,въпрос на време е да стане бум.Да си стяга багажа,оставка и съд!
45
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"ако имаме по 200 заболели на ден ежедневно, между 10 и 15 минимум ще бъдат ученици и учители, защото това е процентът. Вероятно, това ще бъде ситуацията през цялата учебна година"Обаче той бил спокоен. Сигурно защото не може да смята, въпреки че е финансист. По 10 - 15 заболели на ден, по 20 дни в месеца, по 9 месеца колко заболели прави? Колко контактни на тях? И ако заболелите се увеличават прогресивно, какво става?Пълен, кръгъл, класически *** без първите 3 букви
44
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"трябва по малко да свикнем с мисълта, че ще имаме болни учители и ученици"Безсрамник!!! А само допреди 2 дни обясняваше наляво и надясно, че били взети всички мерки, че опасност за учениците нямало... След няколко дни сигурно ще каже: трябва да свикнем с мисълта, че ще има умрели учители и ученици.Пародия на министър, по-зле и от калинка!
43
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този човек чупи всякакви логики. Сега разбрахме, че ако си болен си виновен.Тъжно е да се чете за оразованието днес. Срещат се думи като - конвоирани деца, изолатори, глоби, наказания. Нищо положително в тази посока. Единственото успокоително е, че имаме пророк за министър.
42
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този *** е поредния абсолютно неадекватен министър, лошото е че сега залога е огромен-децата на България. Той не бил очаквал бум, ами то целия свят неочакваше тази пандемия, но се СЛУЧИ. Този *** сега какво, ще залага на рулетка какво би могло да се случи?Ей сухар вземай се в ръце за да не се налага да те линчуваме .
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще има ли грипна ваканция тази година
40
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затваряйте !